• facebook
  • soundcloud
  • youtube


X. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál V. nap

Sajnos elérkeztünk a fesztivál utolsó napjához. Aki esetleg már megunta a koncerteket és mára inkább egy nyugodtabb programot tervez magának annak tudjuk ajánlani a Park Mozit. 21:30-tól Az Örökség című 1993-as cseh vígjáték kerül vetítésre.

A mai napot a PálinKaLand színpaddal nyitjuk. A Cosa Polska nevű nemzetközi formáció 19:30-kor kezdi meg a közönség hangolását. A lengyel, magyar, amerikai és spanyol zenészekből álló zenekar lengyel swinget latin ritmusok kavarja fel, a magyar népdal spanyol gitáron szólal meg, a dél-amerikai dallamokat pedig többszólamú fúvóskórus kísér. Aki szereti a különleges zenéket annak különösen ajánlott a koncert! Természetesen valamilyen ital társaságában!

 
Közvetlen utánuk az Ozone Mama zenekar egy akusztikus műsorral folytatja az utolsó nap koncertjeit. Az Ozone Mama dobosa, Gulyás Máté hazatér. És ha már így alakult, magával hozza az egész csapatot. Tátrai Sanyi gitárossal kiegészülve a zenekar első ízben mutatja be városunkban különleges akusztikus műsorát. A zenekar dinamikus és könnyen befogadható rockzenét játszik. Remek dalaik modern felfogásban adják vissza a késő hatvanas, kora hetvenes évek zenei- és érzésvilágát. Zenéjük egyedi, energikus, hazai és nemzetközi elismerést egyaránt kivívó, színpadi produkciójuk pedig az átlagból kiemelkedően.

A folytatásban a Tisza Színpad három koncertjével ismerkedhetünk meg! 18:30-kor Szatmári Julival ismerkedhetünk meg. Aki esetleg erről a koncertjéről lemaradna lesz még lehetőségük ezen a napon hallani. Na de erről a későbbiekben! Szatmári Juli saját dalait adja elő akusztikusan magyar és angol nyelven, ötvözve zenéjében a pop, folk és jazz zene elemeit.
20:30-kor a német BudZillus zenekar lép fel ismét. Aki a tegnapi koncertről lemaradt volna annak itt a remek alkalom ennek pótlására! 2008-ban alapították a zenekart, azóta sok minden történt, több mint 500 koncertet adtak, turnéztak az Egyesült Államokban és Mexikóban, és rendszeresen felléptek Európa legnagyobb fesztiváljain. A harmadik albumuk 2015 márciusában jelent meg.

23:50-kor egy érzéki és sokszínű női hangot és egy remek gitárjátékot köszönthetünk a színpadon. Ők nem mások mint a Nagy Edi project. A soul, r’n’b, jazz, pop és blues dalok egyedi újraértelmezése mellett felcsendülnek saját szerzemények is. A gitárért és a vokálért Tyukász Botond felel.

 
A Tiszai Hajósok terére a Maláta Színpadhoz érve 18:00-kor a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Gitáregyüttese várja a gitárkedvelőket egy műsorral. 19:00-kor a friss tehetségkutató győztes az Ocho Macho lép fel. A 2003-ban alapított zenekar saját dalok komponálásába fogott és a siker nem is maradt el. 2007 őszén kiadtak egy három számot tartalmazó kislemezt, amely a 2008-ban, szerzői kiadásban megjelent első nagylemezük, az „El mundo fantástico” előfutára volt. 2009-ben a CLS Music (akkor még CLS Records) is megjelentette a lemezt, amelyet az első hivatalos megjelenésnek tekintenek. 2010-re ők lettek a fesztiválokon és klubokban az egyik leggyakrabban fellépő zenekar.
Az est fénypontja a 22:00-kor kezdődő Rúzsa Magdi – Szuperkoncert lesz ez nem is kétség. A vajdasági lány eszméletvesztő rock koncertel érkezik a Tisza partra. Első szabadtéri nagykoncertjét adja a Tisza fővárosában és ebbe beleremegnek majd az ablakok is.

Az utolsó napi fesztiválkoncerteket a Park Színpaddal zárjuk. 18:30-tól Nagy Edi-t fogadhatjuk köreinkben. A 2014. évi Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díjazottja, az Edi & Kolos formációból ismert Edi énekel nektek. A soul, r’n’b, jazz, pop és blues dalok egyedi újraértelmezése mellett felcsendülnek saját szerzemények is. 22:00-kor Szatmári Juli saját dalaival vár mindenkit. A dalok magyar és angol nyelven fognak többnyire megszólalni.

 
A Cosa Polska nemzetközi bandát már láthatta a közönség egyszer fellépni a fesztiválon. Most aki erről lemaradt volna az bepótolhatja. A lengyel, spanyol, magyar és amerikai zenészekből álló együttes a lengyel swinget latin ritmusok kavarja fel, a magyar népdal spanyol gitáron szólal meg, a dél-amerikai dallamokat pedig többszólamú fúvóskórus kíséri. Érdekes egy koncert szó se róla!

Oszd meg

Leave a reply