• facebook
  • soundcloud
  • youtube


X. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál IV. nap

Lassacskán a fesztivál végéhez érve már a negyedik napot kezdjük meg. A mai napon sem fogunk unatkozni erről a több mint 10 koncert és további programok gondoskodnak!

Ezúttal kezdjük a koncertek sorozatának bemutatását a Tisza Színpaddal. Az Inmates zenekar kezdi a színpad behangolását 18:30-kor! 20:30-kor Ed Phillips and the Memphis Patrol kezdi meg a koncertjét. Magyarország leghitelesebb Elvis Presley imitátora és a Királyról elnevezett Európa Bajnokság döntőse 2011-ben létrehozta – Európában elsőként, kizárólag Elvis Presley dalaira épülő zenekart. Többször is felléptek már a városban így egy igazán hatalmas bulit várhatunk tőlük.
23:50-kor a Muriel zenekar zárja a színpadnak a programjait erre a napra. Pályafutásuk alatt ‘Check-in’ one two‘ című dupla kislemezük dalaival nem kisebb zenekaroknak voltak az előzenekarai mint a 30y, Kiscsillag és a The Carbonfools zenekaroknak. URH barát rockzenekar a 2010-es évéből, a 2010-es éveknek.

 
A PálinKaLand színpadán ma este két zenekar fog fellépni. Nézzük is meg kik ők. 19:15-kor a Ne Mulass zenekar lép fel. 2007 ősze óta játszanak együtt, klarinét-dob-basszus-gitár felállásban. Könnyed sanzonokkal és thrashpunk slágerekkel szórakoztatják a közönséget, valamint gyakran színesítik matekmetál betétekkel az egyébként is tarkabarka dalszerkezeteiket. Az utánuk következő zenekart már sokan ismerni fogják! Ez az együttes nem más mint a Jolly Jackers. A 23:00-kor kezdő ír/kelta folk punkot játszó zenekar 2013. márciusában alakult Dunaújvárosban. A kezdeti tagcseréket követően júniusban kezdett koncertezni a formáció. Elkezdték első saját dalaiknak megírását, ezt az anyagot stúdióba vitték és első 5 számos EP-jük 2014. Március 14-én jelent meg. Koncerteken vegyesen játszanak feldolgozásokat és saját dalokat is, feldolgozások terén merít az őket inspiráló zenekaroktól, mint például a Paddy and the Rats vagy a Flogging Molly.

A Park Színpad is megzenésül erre az estére is. 18:30-kor a Kodachrome zenekar indítja el a bulit. Az akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a ‘Sound of silence’, a ‘Mrs. Robinson’ vagy a ‘Scarborough fair’ Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon dalokat a ma emberéhez.

 
22:00-kor a Silencefiction zenekar mutatja be a zenei tudását. A zenekar két névadó tagja, Kanizsa Georgina és Vikukel Dániel egyaránt a klasszikus zene felől indult, a jazz fokozatosan vált elsődlegessé számukra. A Silence Fiction olyan jövőt képzel, ahol a tartalmas, igényes zene közel kerülhet az emberekhez, harsány előrenyomulás helyett pedig az önreflexiót választja, és csendes elmélyülést kínál.

23:50-kor a Tiszavirág Blues Jam veszi át az uralmat a színpad felett. A fesztivál kihagyhatatlan pillanatait elhozó zenei varázslat, megismételhetetlen örömzenélés a blues/rockabilly/boogie vonzásában. Ezzel be is zárulnak a Park Színpad koncertjei erre a napra!

A Tiszai Hajósok terén található Maláta Színpadon is igazán remek koncerteket hallgathatunk és nézhetünk meg ezen a napon is. 19:00-kor a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Big Band Zenekara kezdi meg a zenélést. 20:30-kor a Kontor Swing Band-del folytatjuk. A Kontor Tamás énekes-gitáros vezette formáció ez alkalommal Swing Rocks című produkciójával kedveskedik a közönségnek. Várhatóan egy remek műsort fogunk látni.
A nap utolsó koncertjét a német BudZillus zenekarral fogjuk élvezni 22:30-tól! A zenekar az évek során az egyik legsikeresebb zenekara lett Berlinnek. A 2008-ban alapított zenekar több mint 500 koncerten van túl és ezek a szám egyre csak nő.

Oszd meg

Leave a reply