• facebook
  • soundcloud
  • youtube


X. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál III. nap

A harmadik napjához érkezve a fesztiválnak egy kis sörajánlóval nyitunk. A Maláta Téren megtalálható egy Cseh Hörpintő Zug nevezetű hely. A különleges sörök helye. Hat kisebb-nagyobb cseh sörgyár söreivel hűsíthetjük magunkat a koncertek alatt.

A kis sörajánló után következzenek is a mai napra szán koncert adagok! Kezdjük is a Park Színpaddal a mai sort! Ezen a napon a színpadon olyan fellépők lépnek fel akik az előző napokban már bemutatkoztak a fesztiválon. 18:30-kor a dán fenegyereket Tim Lothar-t üdvözölhetjük. Tim a pályafutását dobosként kezdte, majd az énektudását fejlesztette valamint megtanult akusztikus gitáron zenélni. Az eredményt élőben láthatjuk! 22:00-kor a francia La Rue Ketanou veszi át a színpadot Timtől. A trio tagjai, névszerint Mourad Musset, Olivier Leite és Florent Vintrigner az utcán kezdték a pályafutásukat. De mára nagy örömmel várják őket rengeteg országba. A koncertet bohém, színházias és humoros elemekkel színesítik.

A Tisza Színpad ezen a napon is érdekesebbnél érdekesebb zenekarokat kínál nekünk. 18:30-kor az Ülőstrike kezdi meg a színpadnál a hangulat alapozását. Az ország egyik legjobb gitárosa és az ország egyik legjobb dobosa egy izgalmas trió keretében. A Roy és Ádámból ismert Nagy Ádám az éneklésével és a gitározásával kápráztatja el a közönséget, Gátos Bálint a Váczi Eszter Quartett-ből ismert zenész a basszusgitárral, Csányi Zoli pedig a dobokkal és hangjával járul hozzá a remek hangulathoz.
20:30-tól Ferenczi György és a Rackajam koncertje veszi kezdetét. Ferenczi György a világ egyik legjobb szájharmonikusaként kitüntetett zenész a Rackajam együttessel 2005 óta közösen zenél. Akusztikus hangszereken adják elő a blues klasszikusokat és saját hangszerelésű dalaikat, számos esetben magyar költők verseit választják dalszövegül. Ezzel nem kevesebb céljuk van mint népszerűsíteni a magyar irodalmat.

 
A PálinKaLand színpadánál egy zűrös zenekar kezdi meg a koncertjét 19:30-kor, amire leginkább a nevük utal. Ők a Zűrös banda. A zenekar tagjai egytől-egyig rajonganak a balkáni zenéért. Ezért is döntöttek anno amellett, hogy a tagokat összekötő több éves barátság zenekar formájában is folytatódjon tovább. Zenéjükben a különböző kelet-európai és balkáni zenei hagyományok – román, magyar, makedón, cigány, szerb – mellett a jazz és a modern tánczenék kapaszkodnak össze.
Külföldi zenekarokból nincs hiány, ezt az is mutatja, hogy egy újabb külföldi zenekar mutatkozik be. 23:00-kor ezúttal Németországból a BudZillus zenekart köszönthetjük. A 2008-ban alapított együttes megalapítása óta több mint 500 koncertet adott. De turnéztak az Egyesült Államokban, Mexikóban is.

A mai nap utolsó színpada a Maláta Színpad. Ezen a napon is három zenekar fog fellépni az előző napokhoz hasonlóan. Az első 19:00-kor a Louisiana Double. A zenekar Apáti Ádám, Pintér Zsolt és Lackfi János gyümölcse. Várhatóan egy remek és nem mindennapi koncerttel okoznak örömet sok fesztiválozónak.
A második 20:30-kor a The Bosky együttes. 2013-ban adta első koncertjét a zenekar, és megjelent a quartet első kiadványa is. Az EP a Wisdom címet kapta. Öt szám található meg rajta és reményeik szerint legalább annyira sikeres lesz mint az előző dalaik.

 
22:30-kor a Jaune Toujours zenekar az első nap után most is magáévá teszi a színpadot. A belga zenekar akik először lépnek fel magyar közönség előtt az utcazenei stílusban alkotnak majd maradandót. Dalaikban társadalmilag elkötelezettek, próbálják megmutatni dalszövegeikkel, hogy másként is lehet a világra tekinteni.

Oszd meg

Leave a reply