• facebook
  • soundcloud
  • youtube


X. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál II. nap

:

Elérkeztünk a jubileumi fesztivál második napjához. Reméljük az első nap mindenki feltérképezte az ital kínálatot így ma már bátrabban fogja kóstolni a söröket, borokat. Akinek elég volt az első napi koncertadag annak is tudunk ajánlani programot a Park Moziban. Este 9 órai kezdettel A hal neve: Wanda című angol-amerikai vígjátékot tekinthetjük meg. Az 1988-as film is remek kikapcsolódást tud nyújtani!

De azért lesznek ezen a napon is zenés mulatságok bőségesen. Kezdjük is el a sort a PálinKaLand színpaddal. 19:30-kor Kalmár Panni különleges hangú jazz énekesnő lép a színpadra! 2010-ben az Országos Jazz Énekversenyen második helyezést ért el. 2012-től vezeti saját quintetjét, melynek első lemeze 2013-ban jelent meg ?Connection? címmel.
A következő koncert főszereplője Tim Lothar lesz. Tim Dániában született zenei pályafutását, mint dobos kezdte. 25 évig ült dobfelszerelés mögött, ami után elkezdte fejleszteni ének tudását, és megtanult akusztikus gitáron játszani. A 2008-ban megjelent In It For The Ride lemeze elnyerte a “Legjobb dán Blues Album” címet a dán Music Awards-on.

 
További izgalmas koncerteknek lehetünk szem és fültanúi a Park Színpadnál ma is. A színpadot Kohánszky Roy indítja be. Az ország egyik legjellegzetesebb hangú énekese egy gitáros, borozgatós spontán estre intvitálja a koncertezni vágyókat. Az este folyamán megalakulhat a Tiszavirág Fesztivál Nagykórusa is egy közös éneklésre.
A következőkben egy igencsak különleges zenekar veszi át a színpadot. Szeder azaz Szeder-Szabó Krisztina 22:00-s kezdettel egy vidám koncerttel örvendezteti meg a közönséget. Szeder 2013 áprilisa óta koncertezik állandó zenekarával. Felléptek már az A38 hajón, az MR2 Akusztik műsorban, a Művészetek Völgyében és több más fesztiválon is. Rendszeresen fellép más formációkkal is, az egyik ezek közül a Tiszavirág Fesztiválon is koncertet adó MeloDisztiK zenekar.

 
Aki eddig nem talált volna magának megfelelő koncertet vagy éppen jóllakottan keresi a színpadok között a megfelelőt, azoknak remek koncerteket tudunk ajánlani a Maláta Színpadon. 19:00-s kezdettel a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Fuvolaegyüttesei lépnek a színpadra. Várhatóan nagyon jó műsorral rukkolnak elő a fuvolások. A következő koncertet egy újabb külföldi zenekar fogja szolgáltatni a nagyérdeműnek. Méghozzá a francia La Rue Ketanou. Ők 20:30-tól veszik át a fuvolásoktól a színpadot. A berlini zenekarhoz hasonlóan ők is először lépnek fel hazánkban. Franciaországban rendkívül népszerűek, zenéjüket a francia sanzon, a folk rock és a reggae stílusok jellemzik. Érdekes továbbá, hogy a zenekar tagjai az utcán kezdtek zenélni, de ma már több ezer ember előtt adnak koncerteket!

 
De ezzel még nem érkeztünk a koncertek végéhez a Maláta Színpadon! Az este egyik legkülönlegesebb és sok-sok ember nagyon várja már ezt a koncertet. 22:30-kor nem más kezdi meg a közönség szórakoztatását mint a Kowalsky meg a Vega zenekar. És ebben mi a különleges? Azt is eláruljuk. A zenekar nem egyedül hanem a MH Szolnoki Légierő Zenekarral kiegészülve lép fel. Ez az együttműködés a jubileumi fesztiválnak is köszönhető, aminek az eredménye egy nagyszabású koncert lesz. A Kowalsky meg a Vega zenekar az utóbbi időkben az egyik legkeresettebb és legnépszerűbb zenekar hazánkban. Első lemezük már 2003-ban megjelent. Azóta is remek albumokkal örvendeztetik meg a rajongóikat!

Az MH Szolnoki Légierő Zenekar a magyar katonazene és Szolnok városának meghatározó zenei együttese a, amely az ország és a város életében betöltött kulturális szerepe vitathatatlan. 2005 óta a zenekart Válóczi Gyula őrnagy, karmester, és Molnár János százados, karmester-helyettes vezet.

Ebből a napból sem maradhat ki természetesen a Tisza Színpad, ami ezen a napon is remek szórakozási lehetőségeket nyújt. A kezdeti hangulatot a MeloDisztiK zenekar fogja felvezetni 18:30-tól! A zenekar két tagja nem csak a zenében, hanem a magánéletben is egy párt alkot, így az összhanggal feltehetően semmi gond nem lesz. A 20-as évek Amerikájától kezdve a 30-as évek Párizsán át a 2000-es évek Budapestjéig idézi meg a sanzonok, slágerek világát. Garantáltan minden korosztályt el fognak varázsolni!

 
Az első nap már fellépett Jaune Toujours belga zenekart újra megcsodálhatja a közönség ezúttal egy másik színpadon! A jellemzően utcazenét játszó csapatot a salsa, balkáni folk, punk és ska stílusok jellemzik leginkább.

Oszd meg

Leave a reply