• facebook
  • soundcloud
  • youtube


X. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál I. nap

Tizedik alkalommal rendezik meg a Szolnoki Tiszavirág Fesztivált. Ez a jubileumi szám remek programokat és nagyon jó kikapcsolódást jelent sok mindenki számára. A fesztiválon kirakodó vásár, sétahajózás, a Verseghy Parkban pedig az előző évekhez hasonlóan Park Mozit alakítottak ki a szervezők. Természetesen a jó borok és sörök sem maradhatnak ki az igazi fesztiválhangulatból!

De akkor ne is húzzuk tovább az időt nézzük milyen programokat tekinthetünk meg a fesztivál első napján! A Borházak Utcájában a fesztivál ideje alatt különleges hazai borokat kóstolhatunk kedvünkre. Megunkhoz kapunk egy villányi vagy akár egy egri bort és indulhatunk is a koncertekre. A Tisza Színpadhoz érve, 18:30-tól Frank Drebin fogja elővezetni Palya Bea – A Nő koncert című koncertjét 20:30-as kezdettel. Palya Bea rentgeteg neves külföldi helyen zenélt már többek között Carnegie Hallban (New York), Kennedy Centerben (Washington), Covent Gardenben (London). 2004-ben Magyarországot képviselte Athénban az olimpián, a világ kilenc áriázója közül ő volt az egyik. A következő helyszín a PálinKaLand színpada ahol szintén nem lesz rosszabb a színvonal. A színpadot 19:30-kor a Lóci játszik zenekar nyitja meg. A zenekarról azt kell tudni, hogy egy egyszemélyes zenekarból mára hét fősre nőtte ki magát. A dalok akusztikus gyökérrel rendelkeznek amit egy izgalmas szövegvilág egészít ki.

 
23:00-kor a következő színpadra lépőt mindenki ismerheti már akár a tévéből is. Ő Heinz Gábor becenevén Biga. A Föld számos országában volt már lehetősége zenélni egyaránt kis és nagyszínpadokon. Többet között együtt zenélt olyan hazai zenészekkel is akik nevét igencsak ismeri a zenei szakma mint például Hevesi Tamás, Torres Dani de a 2009-es Euróvízión is jelen volt. A jövőben saját lemezen is gondolkozik, aminek valljuk be sok ember örülni fog.

Ugorjunk is a következő helyszínünkre ami a Park Színpad lesz. 18:30-kor a Retro Zóna Akusztik nyitja meg hivatalosan is ezen a színpadon az 5 napig tartó koncertsorozatot. A Retro Zóna zenekart a legtöbb szolnoki embernek nem kell bemutatni. Rengeteg koncertet adnak a megye szerte. Nem kisebb zenészekkel dolgoztak már együtt mint Keresztes Ildikó vagy Sipos F. Tamás. Aki a tombolásban kifáradt és egy kis folyékony kenyérre lenne szüksége annak tudjuk ajánlani a Maláta Tér színes választékát! Kereken 22:00-kor egy belga zenekar indítja be a bulit, méghozzá a Jaune Toujours. A jellemzően utcazenét játszó öt tagú zenekar először lép fel magyar közönség előtt. A zenében fontos a mondanivaló, azt próbálják sugallni az embereknek, hogy másként is lehet a világra tekinteni. A zenekar éppen ezért minden koncertjén törekszik arra, hogy élénk és vidám műsorral szórakoztassa a kilátogatókat!

 
Aki azt hinné, hogy három színpaddal be is fejeztük az nagyon téved! És persze, hogy a legjobbat hagytuk a végére. Ez nem más mint a Tiszai Hajósok terén található Maláta Színpad! Az este folyamán két remek tribute zenekart is meghallgathatunk! De előtte 19:00-kor a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Ütősei veszik hatalmuk alá a színpadot. Ezután a rock zenéé lesz a főszerep. 20:30-tól az AC/BC zenekar pörgeti fel az embereket a megfelelő hőfokra nem mással mint az örök klasszikus AC/DC dalokkal. A tribute zenekar országszerte ismert és nem túlzás az állítani, hogy az ország legjobb AC/DC tribute zenekara.
Maradva továbbra is a rock zenénél a Hollywood Rose érkezik hozzánk. A zenekar 2003 nyarán alakult meg mint Guns N’ Roses tribute-zenekar, majd 2008-tól saját számaikból egy albumot is kiadtak. 2008 után a zenekar nagyon belehúzott és 2009-ben valamit 2011-ben is kiadtak egy-egy lemezt, mindkettőt a Hammer Records gondozásában. Érdekesség továbbá, hogy a zenekar történetéről könyv is jelent meg Szántai Zsolt szerző tollából.

Oszd meg

Leave a reply