• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Wass Albert est az Ismerős Arcok zenekarral és Simó Józseffel (2017. 04. 21.)

Április 21.-én, pénteken kerül megrendezésre Simó József előadóművész és az ISMERŐS ARCOK zenekar Wass Albert erdélyi magyar író és költő munkásságának szentelt, közös zenés-irodalmi estje.

0101

Simó József több mint 20 éve ismerte meg Wass Albert írásait, majd hamarosan irodalmi esteket és előadásokat kezdett tartani az író műveiből. Egyik ilyen előadásán sikerült megkapnia Wass Albert címét is.
Ettől kezdve – bár csak levelezés útján, de – kapcsolatba kerülhetett az emigráció egyik legkitűnőbb alakjával. Később az író fiaival is szoros barátság alakult ki közöttük. Édesapjuk halála után ők kérték fel a hagyaték feldolgozására és gondozására, valamint a Czegei Wass Alapítvány magyarországi részének vezetésére is.

Az Ismerős Arcok zenekar egyik küldetésének tekinti a magyar irodalom népszerűsítését, ezen belül is Wass Albert munkásságának megismertetését. Mindezzel erősíteni kívánják közönségük kulturális és nemzeti identitását.

A Veletek maradok… című műsorban a zenekar népszerű dalai együtt hangoznak el Wass Albert elfeledett vagy eddig elhallgatott gondolataival, melyeket Simó József ad elő. A magyarságról, családról, hazaszeretetről szóló dalok és irodalmi alkotások között mindenki megtalálhatja a párhuzamot.

A nagy sikerű előadást az elmúlt esztendőkben több mint 100 alkalommal láthatta a nagyközönség, szerte a Kárpát-medencében, Révkomáromtól Sepsiszentgyörgyig.

A program 20:30-kor kezdődik.
A belépő ára elővételben 2800, a helyszínen pedig 3500 forint.

Jegyelővételre két helyen, a Lehel Film-színházban, valamint a Jászberényi Városi Könyvtárban van lehetőség.

Bővebb információért IDE KATTINTVA érdemes meglátogatni a program Facebook eseményét.


 

Oszd meg

Leave a reply