• facebook
 • soundcloud
 • youtube


Újra a környéken az Atlantic Crossing Orchestra

Atlantic Crossing Orchestra banner
Újra a környéken az Atlantic Crossing Orchestra!

A rákóczifalvi Döme napon és a szolnoki Ételkorzón, augusztus 14-én és 16-án, majd kicsit messzebb, Tiszaroff falunapján, augusztus 19-én találkozhat a közönség ismét az Atlantic Crossing Orchestrával. Az elmúlt évtizedek legnagyobb slágereivel és ezek egyedi, különleges feldolgozásainak sorával találkozhatnak a zenekedvelők, ha kilátogatnak a koncertekre.

Immáron egy éve indult útjára a zenekar, mely mára Szolnok egyik meghatározó és legtöbbet foglalkoztatott zenekarává nőtte ki magát. Az elmúlt évben számos koncertet adtak szolnoki és vidéki rendezvényeken, hotelekben, klubokban, szalagavatókon, bálokon, megnyitókon, különböző zártkörű rendezvényeken és nemrég “Az égi zenekarba távozott szolnoki zenészekért” elnevezésű emlékkoncerten is egy rendkívül igényes és emlékezetes programmal léptek fel, így kifejezve tiszteletüket az elhunytak emlékére.

Jelenleg is több évtized legmaradandóbb, legnépszerűbb slágereit tartják műsoron, nem csoda, hogy minden bulin kitűnő a hangulat.

Egy kis ízelítő: Earth Wind and Fire, Tower of Power, James Brown, Santana, Joe Cocker, Bergendy, Gary Moore, Elvis Presley, Tom Jones, Prince, Blues Brothers, Buddy Miles, Michael Bublé, Osibisa, Back II Black, Takáts Tamás stb.

Tehát akit érdekel egy jó kis funky, blues, rock and roll buli, vagy egyszerűen csak igényes zenére, profi zenészek előadásában szeretne egy jót szórakozni, táncolni, az látogasson ki koncertjeikre! A hangulat garantált!

Oszd meg

103 hozzászólás

 1. szegecs · 2010-08-08

  Látom elszabadult má’ megint a pokol. Esküszöm, mint a gyerekek az óvodába. Van már pár ismerősöm, akik pont az ilyenek miatt nem nézik már az oldalt.

 2. Dave_Redrum · 2010-08-08

  Kérdem én, ezekután van még aki jó szájízzel megy el egy ilyen koncertre?

  Mi baszottul nem értünk a kottához,senki nem tanult zenélni, a gitárosunk alapból dobos akinek még saját gitárja sincs, és tökre nem számít.

  Ha olyan konceretjeink vannak mint a tegnap Lapos fesztivál, vagy juli23 ifiház teltházas buli, addig nem is számít szerintem… a közönség szereti,énekli,tombol.

  Ezért kell,kellene mindenkinek zenélni. Annál jobb nincs amikor a SAJÁT zenéd dalszövegét üvölti mindenki…szerintem.

  Áldás,békesség a profiknak.

 3. Mao · 2010-08-08

  Sziasztok! Most értem haza egy pár napos kiruccanásból, és elszomorít az amit itt tapasztalok. Egymásnak ugrunk neki egy tök egyszerű probléma miatt.

  Támadjátok sokan itt az ACO-t, azért, amiért feldolgozásokat játszik. De gondoljunk csak bele, biztos volt mindenki már esküvőn, szalagavatós bulin, itt-ott amott ahol olyan együttes lépett fel akik a közönséget szórakoztatták. Az volt a feladatuk hogy az emberek jól érezzék magukat, táncoljanak, énekeljenek és persze igyanak jó sokat. Ha kiírtanánk az összes ilyen együttest, milyen lenne egy esküvő? Hívnánk egy amatőr metál zenekart szórakoztatni? Kellenek az ilyen együttesek, az ő céljuk egyedül a szórakoztatás, és bár nem titok, ezzel a produkcióval amatőr szinten is lehet egész jól keresni. (elnézést az ACO-tól hogy ha megsértődik hogy ilyen zenekarokkal hasonlítom őket össze, de ez csak a megértéshez szükséges rossz)

  Nézzük meg az ACO tagjait. Zenetanárok, akik több formációban is megfordulnak, melyek közül csak a egyik az ACO. Van biztos állásuk, de mivel az életüket a zenéért tették fel, így ha lehetőségük van, fellépnek ott és abban az együttesben ahol csak lehetőségük van. Ennek az projektnek, amit ACO-nak hívnak, az a célja amit csinálnak, még ha másnak ez nem is tetszik. De ki tudja, biztos emellett van olyan projektjei is a tagoknak ahol saját dalokat játszanak. Nem teljesen egy kategória, de idetartozik Cozombolis Peti is. A Cozolmbolis (milyen találó) formációban saját dalokkal próbál érvényesülni, de emellett a Kozi és a faltörők (milyen találó megint:D) formáció frontembere is. Számára mindkettő csak egy project, egyikben saját számokat játszik, másikban meg CSAK feldolgozásokat (Billy Idol, stb). És akkor most mi lesz? Fikázzuk le mert feldolgozásokat játszik az egyik formációban? Biztos csak a gázsira hajt? Utánzós majom? Mindeközben meg a másikban saját szerzeményeket játszik.
  Értsük meg ha valaki így határozott, ne csináljunk már ne ebből több hetes civakodást.

  A másik dolog meg az hogy többször is leírták már (többek közt én is) hogy üljünk össze, beszéljük meg. Az oldalnak sem jó hogy ha látogatót veszít el azzal hogy “áh, itt mindig csak veszekedés megy, ovis banda..”, illetve nekünk sem jó hogy ha névtelenül szólogatunk hozzá, illetve az sem előnyös hogy amit itt két hétig tárgyalunk, az egy sör mellett kb egy óra sem lenne. Többet érnénk vele, szerintem..

  Találjátok ki hogy mit szeretnétek, folytatni a vitát személyesen és valamiféle eredményre jutni, okulni más véleményéből, vagy itt folytatni (de előre elmondom hogy ha folytatódik a durvulás, moderálni fogom a hozzászólásokat). Ha az előző akkor beszéljünk meg egy időpontot. Kíváncsi leszek kik írnak azok közül akik eddig osztották az észt:)

 4. Farkas Robi · 2010-08-08

  KÖSZÖNÖM!!!!!
  Különben játszottam a Kozi és a faltörőkben is és Kozival is.
  Nekem a sörözős beszélgetős bulizös csacsogás OK!
  üdv.:Farkas Robi

 5. drlazi · 2010-08-09

  A Kozi hasonlat szerintem kicsit sántít, mivel ő a Faltörőket tényleg poénból csinálja nem pénzért. Tudom, mert jól ismerem Kozit is Lacit is, és ott próbálnak a mi próbatermünkben.
  De erről egy sör mellett is ugyanez a véleményem.

  Korábban már leírtam, hogy ennek a vitának azért nem lehet 1 óra alatt vége, mivel senki nem fog tudni senkit meggyőzni az igazáról és nincsen egy döntőbíró a végén, aki majd megmondja, melyik fél érvelése volt a meggyőzőbb. Tehát változtatni semmin nem fog ami a véleményeket illeti. Máson lehet…

 6. Mao · 2010-08-09

  Nem megváltoztatni, hanem elfogadni kellene a másik ember véleményét. :)

  Tudom hogy sántított kicsit a hasonlat, de remélem érted mit akartam belőle kihozni.

 7. Farkas Robi · 2010-08-09

  A napokban egy cikk , pontosabban az újra aktív A.C.O. nyomán kialakult vita kapcsán szeretném leírni a gondolataimat a témáról.
  Talán ott kezdődött ,hogy egy zenész társunk újra álmodta a szekciókat.Erre azért is vagyok háklis , mert legyen az amatőr vagy profi , sokan nincsenek tisztában bizonyos dolgokkal.Vannak ugyanis szabályok a zenében is.Pl. a Big Band az nem azért Big Band mert jazz-t játszik , hanem azért is ahogyan és amilyen felállásban teszi ezt.Ott is vannak hangszer csoportok és szekciók.
  Nem az a baj hogy nem tudja , hanem ahogy kioktatott minket zenésztársunk.Az “amatőrök kíméljenek”nem a hangszeres tudásának , vagy zenészségének , inkább a stílusának szólt.Az , hogy ki amatőr vagy profi? A Szimfonikusokban is van diplomás amatőr és sok zenekarban van diploma nélküli profi.Én senkit sem szóltam meg hangszeres tudása miatt.Biztosan tudjátok , benne voltam a Tehettségkutató előzsűrijében.Hát voltak érdekes “produkciók” , mégsem fikáztam senkit!
  A másik .Hogy minket haknizó , lagzizó pénzhajhászoknak nevezzenek , azt kikérem magamnak! Mióta megalakult a zenekarunk , átlagosan havi 1 bulink volt.Elárulom a nagy titkot.Ezzel 100-140.000 Ft-ot kereshettünk adózva.Ha bele számítom , hogy csak én , már 250.000Ft-ot beletoltam a zenekarba , nem nevezhetjük annak magunkat ,aminek Ti mondtatok rólunk.Mi is munka után , este , a családunktól lopott szabadidőnkben próbálunk . NEM EBBŐL ÉLÜNK!!Mivel ez így van , ezért mi is ugyan olyan hobby zenekar vagyunk , mint bármelyik Szolnoki zenekar.Mi más zenét játszunk!És? Akár tetszik akár nem , mi is részesei vagyunk a szolnoki zenei életnek.Azt pedig ahogy magunkat bemutatjuk, úgy is van .Ezek vagyunk!Én szeretek trombitálni, és szeretem ezeknek a számoknak a többségét.Nem érzem cikinek mások által megírt számokat a saját érzelmeim és gondolataim , de mégis bizonyos keretek között eljátszani.
  Még egy gondolat.Ami az Emlékkoncerten történt. Hogy ki a profi? Szerintem amit Angyal Józsi “művelt” a színpadon ….
  Igy eljétszani a Spaint….Még életemben ilyet nem hallottam!Az volt maga az előadóművészet.Nem csak hallgatni , hanem érezni azt az alázatot a zene a közönség és a zenésztársak iránt! Követendő példa!
  Nem kellene egymást fikázni , kioktatni , hanem össze kellene tartani attól függetlenül ki milyen zenét játszik!
  Üdvözlettel:Farkas Robi

 8. td beton · 2010-08-10

  Tisztelt Farkas Úr !
  Önnek címezem – farkast kiáltva ? – ezeket a sorokat, de az ACO többi tagjára is érvényes, néhány százaléknyi kivétellel, akikkel sikerült normálisan is elbeszélgetni . ( Utóbbit egy ACO tag írta, s ez valamiféleképpen igazolja, szó sem volt itt sértegetésről. A részemről legalábbis nem. Megmondtam a véleményem, egy magánvéleményt, ami meg nem tilos – még – ebben az országban, s mivel magánvélemény, nem is irányelv… )
  Zenei tudása magas szintű, de a szövegértésnek még egyszer neki kell ugrani, ha a hozzászólásaimból azt vette le, ami miatt igencsak furcsa stílusban minősített itt engem, s másokat is… Ugyanis soha nem tagadtam kalapot emelő tiszteletet érdemlő zenei tudásukat, képzettségüket, technikájukat, rutinjukat. Ez azonban senkit nem jogosít fel arra, – – ami a véleménynyilvánításom egyik alapja volt- az önfényezésre, öntömjénezésre, ami honlapjaikról – főleg az egyik alhonlapról, bárki is szerkesztette, az az Önöké – jött le, s amit néhány kommentjükkel megerősítettek, vagyis hogy az amatőröket egyértelműen hozzá nem értő, alsóbbrendű lényeknek tartják.
  A műfajjal igenis vannak gondjaim, nem csak nekem, a hakni igénytelensége , ízlésvilága sajnos tükrözi a hazai vevőréteget is, a tömegnek ez tetszik, erre van szüksége, ezért fizet. Ugyanakkor azt is többször kijelentettem, ezt is lehet magas szinten művelni, mint ahogyan az ACO teszi, de ez ettől még nem lesz más, csak több, ami között azért van némi differencia. S hiába az elismert zenei tudás, egy 400 számos vegyes repertoár ennél nem több, saját hangszerelés ide, profizmus oda, az csak hakni. Aminél még egy rossz egyéni produkciót is többre tartok, persze ez megint csak magánvélemény, sértegetés nélkül… Önök meg a punkot utálhatják, ízlések és pofonok különbözőek, ez van…
  Ide nem jó a Shakespeare- i vagy komolyzenei hasonlat, mert mind a kettő más kategóriai. Védték a mundér becsületét, ami persze kötelező, de nem abban a stílusban ami miatt igencsak felkapták itt a vizet mások is, más amatőrök. Ráadásul olyantól is Önök közül, aki maga is amatőrként kezdte, de most már a fellegekben jár, kioktató, olykor pökhendi, sértődött stílusban. És itt van – volt – a baj a stílussal, nem a zenei stílussal, hanem egyes reakciókkal ! Mert sem én, sem mások nem sértegették sem az ACO.t különösképpen nem Önt, ami vica versa már nem igazán érvényes.
  Kíváncsi rám, hogy hogyan is nézek ki ? Ha ez személyes vonzódás akkor megtisztelés, de nem élnék vele, ha kesztyűt akar az arcomba vágni, akkor nevezze meg a helyet és az időpontot… ??? Egy biztos, a véleményem fenntartom, az ACO, bármily profi is, bármily egyedi is, nem más, mint hakni, orvosbálba, falunapra. Igényes hakni, de nem más. Ettől Önök még remek muzsikusok, akik valószínűleg egyéni értékek létrehozására is képesek, csak az nem piacképes. És itt van a kutya elásva… Ami szintén nem baj, mert ahogyan tanult jogász-zenész ismerősöm mondta vala egykor, a muzsikusnak dalból van a telke, de ettől még az is muzsikus, aki nem a telekre hajt, amatőr szinten, akiktől ugye kímélniük kell a profiknak. Valószínűleg az a kímélet jogosítja fel a profit arra, hogy személyeskedve is sértegetheti az amatőrt, nem csak a műfaját…
  Csakhogy én azt játszom, amit akarok. Ön meg azt, amit a közönség megrendel, még ha nem is facet o face alapon, de ahogyan az egyik, szintén profi haknikirály, Járóka Sándor mondta vala, aki fizet, az diktál. Ha ettől amatőr vagyok, s maradok a zene szintjén, akkor örömmel vállalom a titulust, mert inkább összeeszkábálok egy bumfordi, elnagyolt figurát, minthogy széklábakat – gyönyörű széklábakat – faragjak nap mint nap

 9. drlazi · 2010-08-10

  Az amatőr vs. profi témához én már nem kívánok hozzászólni. Ellenben továbbra is keresem az okokat, miért kellett ilyen szöveget kitenni ide a szolnokzene.hu-ra. Kedves ACO tagok! Nektek is tudnotok kellett volna, hogy ezt az oldalt nem a közönség – főleg nem a tiétek – látogatja, hanem döntően amatőr szolnoki zenészek. Ezek után nem csoda, hogy a biztosítékot kivertétek ezzel a beharangozó szöveggel. De hogy ne csak rébuszokban beszéljek, összegyűjtöm azokat a mondatokat, mondatrészeket, amelyek kissé visszatetszőek lehettek:

  – “Az elmúlt évtizedek legnagyobb slágereivel és ezek egyedi, különleges feldolgozásainak sorával”
  – “mára Szolnok egyik meghatározó és legtöbbet foglalkoztatott zenekarává nőtte ki magát”
  – ” emlékkoncerten is egy rendkívül igényes és emlékezetes programmal léptek fel”
  – “több évtized legmaradandóbb, legnépszerűbb slágereit tartják műsoron”
  – “nem csoda, hogy minden bulin kitűnő a hangulat.”
  – “egyszerűen csak igényes zenére, profi zenészek előadásában szeretne egy jót szórakozn”
  – “A hangulat garantált!”

  Basszus, tisztára mint valami cirkuszi rikkancs. Ráadásul mindezt rengeteg felkiáltójellel leírva.
  Ilyet épeszű ember nem enged megjelenni a zenekaráról. Én nem is tudom melyik a rosszabb, ha ti magatok írtátok – ha igen, akkor tényleg önfényezés – ha meg mások, akkor nem ártott volna ránézni mielőtt élesbe megy…

  Nem megfelelő stílus a nem megfelelő helyen. Ez lehetet a probléma. Ha csak annyit írtatok volna, hogy ACO koncertek lesznek itt meg itt meg itt, és ilyen meg ilyen meg ilyen számokat játszotok, ember nem lett volna, aki belétek köt.

  Nem kétlem, hogy majd ezt is megpróbáljátok megmagyarázni, de azért valami mégiscsak okozta ezt az egész vitát. És elhihetitek, hogy nem a személyetek vagy a zenei tudásotok, és még csak nem is a műfaj iránti vélt vagy valós ellenszenv. Egyébként Pázsit úr már szőrmentén el is ismerte, hogy hiba csúszott a gépezetbe, vagyis tényleg nem a legszerencsésebb a kiírás.

  Én a magam részéről tényleg nem szeretném tovább nyúzni ezt a témát, de úgy éreztem, eddig keveset foglalkoztunk azzal, mi is generálta a vitát valójában. És végül én mint fiatal és lelkes amatőr nemzenész vagyok kénytelen nektek profiknak egy jó tanácsot adni: több alázat!(copyright by Molnár Iván)

Leave a reply