• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Új jogszabály a zenés, táncos rendezvények szervezéséről

Hatályba lépett a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló kormányrendelet.

A jogszabály alapján: „300 személynél nagyobb befogadóképességű építményben, illetve azon szabadtéri rendezvényen, ahol a résztvevők száma az 1000 főt meghaladja, zenés, táncos rendezvény csak engedély birtokában gyakorolható.

Nem kell engedélyt kérni a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényekre, a választási gyűlésekre, a vallási szertartásokra és rendezvényekre, a családi eseményekre, a közoktatási intézményekben az intézmény által szervezett rendezvényekre. Az engedély iránti kérelmet az épület üzemeltetőjének, illetve a szabadtéri rendezvény szervezőjének kell benyújtania a rendezvény helye szerinti jegyzőnek, aki a kérelem beérkezésétől számított 20 napon belül hozza meg döntését.

Zenés, táncos rendezvény 2011. június 14-e után csak engedéllyel tartható. A Szolnok városában tartandó zenés, táncos rendezvények kérelemnyomtatványa és a csatolandó mellékletek listája a szolnok.hu honlapról letölthető. További tájékoztatást a szolnoki polgármesteri hivatal Általános Igazgatási Osztályán (Kossuth tér 1.; 218-as szoba), vagy az 56/503-562 telefonszámon adnak.”

Forrás: Szoljon

Oszd meg

Leave a reply