• facebook
  • soundcloud
  • youtube


TükeZoo / Anyám és Nyulam / East Pole koncert Rákóczifalván

INGYENES SZABADTÉRI KONCERT!
Varsány Közösségi Ház udvara
Rákóczifalva
2011. június 17., péntek
Kapunyitás: 19 óra


20.00 óra: Anyám és Nyulam
2007 óta létezik a zenekar. A szolnoki, rákóczifalvai és martfűi zenészek a moldvai, magyar, kelta dallamoktól jutottak el mai hangzásvilágukig. Sikeres fellépéseik közé tartozik a tavalyi, Rackajammal közös koncertjük, ahol még Ferenczi György elismerését is kivívták. Igényes világzene az Alföld közepéről!

21.00 óra: TükeZoo
Babarci Bulcsú nem ismeretlen a rákóczifalvai közönségnek, majdnem napra pontosan két éve mutatta be akusztikus gitárkomédiáját a Varsány Közösségi Házban. Restás Gergő ütőhangszeressel hívta életre a pécsi underground lokál-anarcho barkácspop-duót, a TükeZoo-t. Zenéjük letisztított, kiforgatott keresztmetszete a popmuzsikának, melyet egyedi hangszereléssel adnak elő, ketten is négy embert helyettesítve. Szövegeik a mindennapok mulandó-maradandó őrületeit figurázzák ki: már-már a jó ízlés határait súrolva énekelnek emósokról, plázacicákról, sznobokról, vidékiekről, pestiekről, turistákról…
Műsorukat eredetileg kisebb létszámú, intimebb atmoszférájú rendezvényekre szabták, de a Quimby 2010-es turnéján is sikerrel megállták a helyüket a nagyközönség előtt.

22.00 óra: East Pole
Az East Pole zenekar 2011. év január havában kezdte meg munkálatait az alábbi koncepció mentén: dallamos, fülbemászó, igényes, groove-os zene, populáris, alternatív, rock és funk elemekkel ötvözve, mindezt sajátos ízekkel megspékelve, modern ritmikai felfogásban (az érthetőség keretein belül). Gyűltek a feldolgozások, folyamatosan íródtak a saját szerzemények és áprilisra már koncertképes zenekarrá forrt össze ez a kis társaság. Tagok: Csombordi Róbert, Karakas János – gitár (ex-Cultfabric), Kovács “Sultansmith” Zoltán – billentyű (ex-Requiem), Váczy Robi – basszusgitár (ex-Cultfabric), Sándorfi Viktor – dob, vokál (ex-Ideglelés, ex-RafinArt Trió, ex-Stage Pass, Dian-Sándorfi Duó, stb.)

Oszd meg

Leave a reply