• facebook
  • soundcloud
  • youtube


The Moorders, Steamy és Fade Out koncert Szolnokon az Ifiházban

Ismét egy óriási buli a városban! 2010. május 15-én 3 nagyszerű banda lép fel a szolnoki Ifiházban:

The Moorders
Steamy
Fade Out

A Fade Out a magyar rock egy jeles képviselője, aki őszinte hangvételű dalaival lázba hozza közönségét. A banda 2004-ben alakult és megpróbálta ötvözni a modern hangzást azzal az oldschool stílussal, amely mindannyiuk zenei fejlődésére hatással volt.
A feszített tempó 2005 márciusában hozta meg gyümölcsét, amikor felvették a “Nem értem” című lemezüket. Az együttes azóta megnyert több tehetségkutató versenyt és részese lehetett a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) pörgést biztosító megmozdulásának is. Az országos ismertséget jelentő palló rögös deszkáin keresztül számos együttes előzenekaraként került be a köztudatba, majd egy budapesti menedzsment felkarolásának köszönhetően a koncertek száma rohamosan emelkedett. A második, a “Lobog a tűz” című lemezbemutató turné új lehetőségeket biztosított a Fade Out-nak, hiszen életében először külföldre indult játszani. Erdély színpadain végre igazán kibontakozhatott az együttes, mivel levetkőzvén az előzenekarok nem túl hálás szerepét, irgalmatlanul forró bulikon mutatta be azokat az energiákat, amelyek ma is táncra perdítik a közönséget.

A tavaszi felfrissülés új bulival kecsegtet. A feltöltődést a Steamy zenekar biztosítja. Az együttes története 2003-ra nyúlik vissza. Az akkoriban még Steamy Windows néven futó zenekar stílusára nem csak a rock alapokra épülő blues volt a jellemző, hanem megtalálhatóak voltak a hip-hop, funky és a hard-core stílusok jellemző elemei is. Az idő folyamán lassan elhalványultak az igazi pörgést jelentő motívumok a banda stílusából.
2001-ben a szintetizátoros és a dobos zenei különbözőségek miatt távozott a csapatból. A változás kézzel fogható volt, hiszen újra gitáron szólaltak meg a dalok. A vérfrissítés akkor vált igazán teljessé, amikor Szabó Orsi csatlakozott a zenekarhoz. Orsó az EU elnevezésű együttesben Guano Apes, No Doubt, Ugly Kid Joe, Offspring feldolgozásokat énekelt. Az új énekdallam és a kemény alapok hatására megalakult a Steamy együttes. A névkurtítás mögött a két korszak megkülönböztetésének szándéka húzódik. Több demo és promó anyag után 2007-ben elkészült első nagylemezünk Őrült évek címmel, amely 12 dalt tartalmaz.

Egy kőkemény zúzós banda fogja felpörgetni a szolnoki punnyadt hétköznapok ürességét. Az acélos dallamok hallatán mindenki ritmusra rázza a fejét. A The Moorders névre hallgató igazán ütős zenekar 2009 novemberében alakult azzal a céllal, hogy tisztelegjen a gitáros, énekes, zeneszerző Gary Moore munkássága előtt. Ennek megfelelően az együttes élőben adja elő az ír származású mester dalait, elsősorban a 80-as évekbeli zenéiből áll össze jelenlegi műsoruk.
A stílusról annyit, hogy kevésbé a blues, mint inkább a hard-rock vonulat érződik a fiúk játékán. A csapatról még annyit kell tudni, hogy szolnoki zenészekből építkezett, biztosítva a pörgős bulik kemény magját.

Ha egy kihagyhatatlan élményt szeretnél szerezni magadnak és az ismerőseidnek, ezt a bulit ne hagyd ki!

Oszd meg

Leave a reply