• facebook
  • soundcloud
  • youtube


The Heartless Aisha interjú

The Heartless Aisha

Mezőtúr – Post rock

Tagok:

Lallie Nagy – ének
Lipták Zoltán – gitár
Molnár Dániel – gitár
Major Zsolt – basszusgitár
Gálik Tamás – dob

Nemrég készült el az első klipetek a Finding Myself-hez. Mesélj egy kicsit arról, hogy hol és hogyan készült, kié volt az alapötlet, milyen a klip fogadtatása.

Zoli: Az első klip volt mindenki életében és nagyon vártuk a forgatást. Ez a zenekar 5+2 tagból áll, hiszen mellettünk van még Gálik András, aki nagyon sok mindent szervez, segíti a zenekart és minden próbán, koncerten ott van illetve Gyalog István, aki a színpad technikáért felel, egyben ‘road’ és a szakmai tapasztalataival próbál segíteni nekünk. Nagyon fontos szereplői a zenekarnak, így a klip is 7 ember ötlete, elgondolása alapján készült. Maga a klip Katona Péter munkája és nagyon elégedettek voltunk vele illetve a munkájával. Véleményem szerint nagyon jó volt a fogadtatása, több hazai és külföldi portálon is írtak róla, ami egy nagyon fiatal zenekar esetében azt gondolom, hogy pozitívumként értékelhető.

Mikor és hány dallal várható a Confused EP? Hol veszitek fel?

Tamás: Márciusban kezdjük a felvételeket a gyulai No Silence-ben. Azt gondolom, hogy ma Magyarország magasan a legjobb, legkomolyabb szakembere a No Silence producere, Simon ‘Simi’ István. Ezért nem lehet kérdés, hogy hol fogunk dolgozni és hol fogjuk elkészíteni a lemezt. A Confused 5 számos lesz, a Finding Myself c. dal mellett 4 új dallal készülünk. A Confused szám címeivel hamarosan a hivatalos facebook oldalunkon fogunk jelentkezni.

Milyen hazai és külföldi előadók inspirálnak titeket? Van olyan zenekar, amire egyöntetűen azt tudjátok mondani, hogy meghatározó abban, amit csináltok?

Zsolt: Igazából hazai nincs, de szerintem a többi magyar bandát sem egy másik magyar banda inspirálja. A mi esetünkben kicsit nehéz ez a kérdés. Vannak egymástól nagyon távolálló inspiratív kedvencek , de vannak közösek is például a Saosin, a Deaf Havana vagy a Funeral For A Friend. Ezek nyilván hatást gyakorolnak ránk és a zenénkre egyaránt.

Hogy megy nálatok a dalszerzés? Ki írja a dalokat?

Lallie: Ezt is közösen csináljuk. Valaki feldob egy témát és elindulunk az adott irányba. A végén vagy lesz belőle valami vagy nem. Vannak olyan dalaink, amire először szöveg volt és csak utána írtuk meg hozzá a zenei alapot, de van olyan is ahol ez fordítva történt. A szövegeket általában a gitárosunk, Lipták Zoli írja, de írok én is és volt már arra is példa, hogy Gálik Andris is írt. Ezekkel szerencsére nincs gond, termékenyek vagyunk.

Miről szólnak a szövegeitek?

Lallie: Azt gondolom, hogy Zoli nagyon jó szövegeket ír. Próbálok én is és a többiek is hasonló szintet hozni. A lemez nagyon érdekes lesz, hiszen egy szép egységet alkot majd szövegileg és zeneileg is egyaránt. Számcímeket nem akarok elárulni még, de egy folyamatot próbálunk leírni a lemezen. Egy olyan folyamatot, ami akárkivel megtörténhet ebben az életben. Próbálsz hinni, szeretni, keresni azt az utat, amit a helyes megoldásnak gondolsz az életben. Lehet nem találod meg, összezavarodsz, rossz megoldásokat találsz és az életed pillanatok alatt romokban hever. Félelemben, bizonytalanságban és hit nélkül élhetsz, de nem lesz igaz, teljes életed. A lemezen az ilyen állapotokat próbáljuk bemutatni.

Milyen egyéb zenekarokban fordultatok már meg?

Lallie: Major Zsolt és én a Riseoffate után döntöttünk úgy, hogy nem hagyjuk abba és csinálunk valami új dolgot. Lipták Zolit a Hope The Last dobosaként ismertem meg. Nagyon jó dobos volt, de még jobb gitáros lett nálunk! A többiek, Molnár Dani és Gálik Tomi esetében a The Heartless Aisha az első zenekar.

Mik a terveitek mostanában, inkább a dalírásra meg az EP felvételeire koncentráltok vagy belefér azért pár koncert is? Hol láthatunk titeket legközelebb?

Dani: Január 18-án volt a legutóbbi koncertünk Esztergomban a Have No Clue, Show Your Otherside és a Mayday!Mayday! társaságában. Talán még márciusban lesz egy bulink Szolnokon. Ez még szerevezés alatt van. Most csak a dalírás és az EP a lényeg. Utána ismét indulnak a koncertek!

Nézd meg a Findig Myself klipet itt:

-Evi-

The Heartless Aisha honlapja

The Heartless Aisha a Facebookon

Oszd meg

Leave a reply