• facebook
 • soundcloud
 • youtube


Tehetségkutató! Jelentkezzetek!

szolnokzene.hu banner

A jelentkezések lezárultak, az adatok feldolgozása folyamatban van, a szavazás ferbuár 7-én indul.

Jelenleg 43 csapat 2-2 dalát hallgathatjátok meg.
—Itt hallgathatjátok meg—

Oszd meg

275 hozzászólás

 1. herkó páter · 2010-02-01

  Ne veszekedjetek, amikor verekedni is lehet !!!

  ( fülig jimmy után szabadon )

  Mit rinyáltok, tök jó a felhozatal !

  lesz különdíj a szövegekért ? Mert ebben az egyben nagy az űr, nem ezeket a dalokat fogják elemezni 100 év múlva az irodalomórákon, tisztelet néhány kivételnek, érthető, tartalmas, mondanivalót is rejtő, rimeben és ragokban is megfelelő szám kevés van, pedig ennek a műfajnaj a szöveges része is lényeges, lásd lennontól Johnny Rottenig !

  egy magyar tanár, aki magyartanár

  nálam az édes Anna lenne a nyerő, nem értem a zenekar ezt a szám címében miért sweetyzte le, ez az angolmajmolás borzasztó !

 2. Sándorfi Viktor · 2010-02-01

  Nem akarok csatlakozni a sárdobáláshoz, szeretném tárgyilagosan leírni a véleményemet.

  Ez egy tehetségkutató, amire pályázni kellett. A pályázati feltételek között meg volt adva, hogy mi kell a pályázathoz és mikorra. A pályázat folyamata is világosan meg volt fogalmazva. A pályázott zenekarok közül 15 kerül be szavazatok alapján.

  Ha valaki pályázott, elfogadta a feltételeket. Akinek nem tetszenek a tehetségkutató feltételei, az még visszavonhatja a nevezését.

  A szervezők jogosnak találták a felvetést, hogy túlsúlyba kerülhet az ismerősök által, pusztán szimpátia alapján leadott “laikus” szavazatok száma, ezért holnap megbeszélés lesz, hogy a szakmai zsűri hány zenekart juttasson be a tizenötből.

  Mielőtt még engem is érne támadás amiatt, hogy két zenekarban is tag vagyok, valamint ezeken kívül még egy harmadik zenekar hangfelvételén is dobolok, megnyugtatásul közlöm, hogy nem leszek benne a szakmai zsűriben összeférhetetlenség miatt.

  Szeretnék tisztelettel megkérni minden kedves nevezőt és érdeklődőt, hogy tartsuk tiszteletben a másik zenéjét, vagy zenei próbálkozását és zenei stílusát.

  A nevezőknek sok sikert és jó felkészülést kívánok a tehetségkutatóhoz!

  Üdvözlettel: Viktor

 3. Mao · 2010-02-01

  Látom már megy itt a dobálás-fikázás. Aki erre vágyik az menjen máshová, összegyűlt 30+ amatőr zenekar, elvileg mindenkinek hobbi a zenélés (vagy a fél élete:)), nem arról szól ez az egész, hogy “haveromék neveztek ezért tele irogatom az oldalt hogy ők a királyok, mindenki más meg senkiházi botcsinálta zenész”. Szerintem a környéken nincs olyan erős közössége így a zenekaroknak (persze azért vannak pozitív próbálkozások, pl ez az oldal), és nem is lesz hogy ha ilyen barmok miatt ugrunk egymásnak. Szerintem.

 4. khorer79 · 2010-02-01

  Haho mindenkinek!Most olvasgattam a kemény tényeket! Ez nem semmi,ilyenkor azért előtör az emberi jószándék! Apropo ez a bölcs Marci,kíváncsi lennék melyik kritika lapnál dolgozhat,vagy esetleg melyik színházba van,mint vájt fülű zsűri?

 5. Mao · 2010-02-01

  Szerintem döntsön Marci arról hogy kik jutnak tovább! :D

 6. khorer79 · 2010-02-01

  3 tippem már lenne!de úgy sejtem az ifjúságnak befellegzett ha Ő döntené el! Én sem vagyok “ifjú”,de szívesen meghallgattam az összes zenét,és nem éreztem fikázási hajlamot!1-2 zenekart személyesen is ismerek,de mindenkinek kívánok sok sikert és szavazatot! ui. A mi zenekarunk is nevezett!

 7. marci · 2010-02-02

  Színházban, nem színházba, figyeljünk oda !

  utolsó kommentem ebben a témában, mert úgy látszik, senki nem fogja fel, mi itt a lénnyeg :

  A 2012-es labdarúgó EB-re biztosan bejut majd a magya válogatott is, mert a tizenhatos döntőhöz nem kell majd selejtező, hanem szavazás alapján lehet bejutni, ott aztán majd kiderül, ki volt erre érdemes, s ki nem, ki tud mégis focizni s ki nem.

  Jövőre a leghülyébbek is kaphatnak ötöst az iskolába, mert nem a tudás, a befektetett munka fog dönteni, hanem az, hogy a gyerekre hányan szavaznak majd, előny a nagycsaládosoknál meg a vezérigazgatóknál, akiknek a beosztttjai majd mind a diribácsi debil gyerekére szavaznak, csak hogy jók legyenek a főnöknél.

  ez a szavazásos megoldás korszaka, éljen s virágozzék !

 8. td beton · 2010-02-02

  :)

  Ezen azért illenék elgonndolkodni…

  :):):)

 9. khorer79 · 2010-02-02

  odafigyelünk! a beosztottjai nem 3-t egymás után! mindenben lehet hibát találni, de a megnyilvánulásnak is vannak etikus formái! Nem akarok,és nem is fogok ebbe a fikázós körbe belemászni! Már teljesen kezd az egész gladiátori játékokra hasonlítani,ahol az életbemaradás a tét! Szerintem nem erről van szó! Akkor is bulinak fogom fel,mert akárki nyeri meg,nem hiszem hogy kapcsiból sztárként távozik! A zenekarok közötti kapcsolatot meg nem ilyen formában lehet javítani! A szavazások korszakát éljük,ami feltétlenül nekem sem igazán tetszik,de ez van. De ez miatt nem hiszem hogy a többi 30 zenekarnak néma csöndbe kéne maradni!

 10. Szaki · 2010-02-02

  Kedves csipkelődők!!!
  nem értem minek osztjátok 1mást.
  észrevettétek h a zenekarok nem marakodnak, csak ti akik mondjuk valamelyik bandával lógtok, vagy sofőrködtök nekik!!!!!!!!
  az öregekről annyit hogy biztosan ügyesebb zenészek mint az ifjoncok, de abban gondolom 1et lehet érteni, hogy ha olyan nagyon ügyesek, akkor mi a náthás lóf*szt keresnek 1 amatőr tehetségkutatón!
  másrészről viszont kedves marci, nem tudom mi bajod van a fiatalokkal. ők szeretnének bizonyítani és remélem fognak is.
  nem kell elítélni senkit mert pl 16 éves és szeretne zenélni. guns n roses ék még nem voltak 21 évesek amikor már sztárok voltak.
  mindenki a színpadon mutassa meg amit tud.
  egyébként ha eleve így futunk neki akkor nekem hánynom kell az egésztől.
  sztem sem az idősebbek, sem a fiatalok nem bántják 1mást, sőt én pl sokat tanulok az idősebb korosztálytól.
  azt meg h ki milyen, majd eldönti a zsűri.
  úgyhogy legyen igaz a mondás, h nem csak a 20éveseké a világ! hajrá mindenki és csatázzunk 1 igazi nagyot!!!!
  a többit meg leszarni és rock n roll

 11. marci · 2010-02-02

  csöndben, nem csöndbe, ha maradunk valahol-valahoogy az ban-ben, ha a csöndbe meg beleburkolózunk akkor ba-be :)

  ennek következzetes be nem tartása nem elütés :)

  Következő órára pótold !

  :)

  / ezentúl csak viccelni ér, fikázni meg nem… /

 12. khorer79 · 2010-02-02

  Meglessz! Félreértések elkerülése végett, én nem csatázni akarok, abból már kinőttem! Az hogy az emberek nézete nem egyforma, így normális! A szervezőkön múlik az egész folyamat,akár szavazás akár nem. DE MIKOR INDÍTJÁK?! üdv.

 13. Peti · 2010-02-02

  Sziasztok!

  Hát azzal kezdeném h ez elég gyerekes ez a viselkedés , hogy így a szavazás úgy a szavazás! ez rendszer és kész mit kell kritizálni!?!?!? az fog bekerülni akinek nagy a baráti köre, de ezzel nincs semmi baj! ha nagyobb a tábor több ember lesz majd ott a “döntőn”, nagyobb közönség!
  most az mivel lett volna jobb ha beküldjük a számokat és majd ők eldöntik ,hogy ki méltó arra h fellépjen?!?!?!
  én egy jelentkező zenekar tagja vagyok,most kezdjek el sírni, hogy nekünk milyen nehéz lesz mert mert mi nem Szolnok és környékéről jönnénk????
  ez egy lehetőség és meg kell próbálni vele élni!
  én/mi nem azért szeretnék bejutni mert sok az ismerősöm,ezért is céloztunk meg Szolnokot, mert ott nincs ilyes fajta előnyünk, mi szeretnénk visszajelzést kapni arról, hogy milyen a zenénk, tetszik-e valakinek és lenne-e rá közönség!most nekünk ez a cél!
  meg persze a fesztivál fellépések érdekelnének minket!:D:P
  nah jó ennyit erről!
  Sziasztok!
  és Sok Sikert Minden Zenekarnak!
  Peti/CsBK/

 14. Pantyu · 2010-02-02

  Sziasztok !

  Az a kérdésem a MEGMONDÓ emberekhez, hogy ha egy zenekarban a 16 évestől az ötven évesig képviselteti magát minden korosztály akkor egy tehetségkutatóra azért ne menjenek el mert sok az öreg, egy fesztiválra meg azért ne mert sok a fiatal és még nincs meg a megfelelő rutin ???????
  Badarság. El kell , hogy modjam nektek nem biztos, hogy késöbb azok fognak több fellépési lehetőséget kapni akik megnyerik a versenyt, vagy valamilyen díjazásban részesülnek. Ez egy egyszeri dolog, aminek természetesen nem szeretném alábecsülni az értékét. De jó ha tudjátok hogy, azok az emberek is figyelemmel követik az eseményeket akik rendezvények szervezésével foglalkoznak, vagy különbözö klubbokat üzemeltetnek. Lehet, hogy már meg is van egyik, másik szervező kedvence aki helyezéstől függetlenül késöbb lehetőséget kap majd,
  úgy hogy azt javaslom a fiataloknak, hogy a felesleges idejüket, és energiájukat inkább gyakorlással töltsék.

 15. virág · 2010-02-02

  vita

  inkább legyen vita, még ha sz…ból palacsintakészítés témájában is, mint egy üres hozzászólóoldal. A víz felkavaródott, ez azt mutatja, él még a zene, a rock and roll, és ez a lányeg.
  Külnben sem a győzelem a fontos, hanem a részvét… :)

  De! focihulliganizmust sem a sportolók csinálják, hanem a szurkolók. itt sem a zenekarok kezdték, de szerinem a vita kirobbantójának nem is ez volt a célja, felkavart egy állóvizet, amibe valljuk be, volt valami kis büdös is, remélem a szervezőknek skerül szagtalanítani !

  HOLLEHETSZAVAZNI ??????

 16. szolnokzene · 2010-02-02

  Legyen vita, de ne ez az alpári. Mindegy, a lényeg:

  Szavazni itt tudtok majd, a honlapon. Lesz egy külön oldal a szavazáshoz, ahol fel lesznek sorolva a zenekarok, mellettük egy-egy jelölőnégyzet. A négyzetek közül max 5-be lehet betenni a pipát, és elküldeni a szavazatot, ennyi.

  Lesz IP-szűrés és talán valami karakterbepötyögő, hogy ne lehessen ész nélkül nyomkodni. De egyelőre még addig se jutottunk el, hogy az utolsó jelentkezőket feltöltsük, úgyhogy ne türelmetlenkedjetek. Rajta vagyunk.

 17. csik gabor · 2010-02-02

  viktor meg szerencse h ti mukodtetitek ezt az oldalt.teny es valo ezen a par fogyatekoson jokat mosolygok, es kozben eszre sem vettek, h mi meg megnyertuk az egeszet.

  majd azert kivancsi leszek, hogy csak verszagra gyul az eji vad, vagy ha lement ez a verseny, is ilyen aktiv oldal latogatok lesznek e ezek fogyatekosok.mert el eddig nem talalkoztam a nevukkel (biztos most alneven jelentkeztek be ,mert ok akkora sztarok).
  mert ugye elotte -kozben -es utana is a rokk az rokk.

  en személy szerint orulok az oldalnak, annak, hogy csinaljatok es ahogy csinaljatok.a jelentkezo zenekaroknak sok sikert kivanok mindenhez (legyen az rokk vagy nem rokkk).szeressetek amit csinaltok, mert az latszik.

  a fogyatekosoknak pedig a kovetkezo oldalakat ajanlom (ahol mar az itt megismert neveiken batorkodtam regisztralni oket):
  fogyatekosok.hu
  mindenhezertek.hu
  vita.com
  kurva_sok_idom_van.hu

  oruljunk nelkuluk ennek a „versenynek” vagyis BULI-nak.
  na mindenkinek
  rákenroll

 18. csik gabor · 2010-02-02

  viktor meg szerencse h ti mukodtetitek ezt az oldalt.teny es valo ezen a par fogyatekoson jokat mosolygok, es kozben eszre sem vettek, h mi meg megnyertuk az egeszet.

  majd azert kivancsi leszek, hogy csak verszagra gyul az eji vad, vagy ha lement ez a verseny, is ilyen aktiv oldal latogatok lesznek e ezek fogyatekosok.mert el eddig nem talalkoztam a nevukkel (biztos most alneven jelentkeztek be ,mert ok akkora sztarok).
  mert ugye elotte -kozben -es utana is a rokk az rokk.

  en személy szerint orulok az oldalnak, annak, hogy csinaljatok es ahogy csinaljatok.a jelentkezo zenekaroknak sok sikert kivanok mindenhez (legyen az rokk vagy nem rokkk).szeressetek amit csinaltok, mert az latszik.

  a fogyatekosoknak pedig a kovetkezo oldalakat ajanlom (ahol mar az itt megismert neveiken batorkodtam regisztralni oket):
  fogyatekosok.hu
  mindenhezertek.hu
  vita.com
  kurva_sok_idom_van.hu

  oruljunk nelkuluk ennek a „versenynek” vagyis BULI-nak.
  na mindenkinek
  rákenroll

  • evidence · 2010-02-09

   Kriti kuss

   Remélem ha vége a szavazásnak valóban felfeded magad. Mondjuk azé’ megnézném az arcod,hogy miután szinte mindenkit “porba zúztál”, a Te zenekarod ( ha tényleg szerepelsz valamely jelentkező bandában) nem jutna be, akiket lehúzol pedig…
   De ha valóban nem jutnátok be legyen annyi gerinced, hogyaszondod “én vótam aki jómegmonta a frankót oszt most sehun se vagyok”.

   Kriti kussnak is, és az összes résztvevőnek Sok Sikert kívánok !!!!

  • kriti kuss · 2010-02-09

   kedves evidence !

   ne reménykedj, az elejéén megmondtam, hogy felfedem kilétem, mert vállalom a véleményemet. Nem igaz, hogy mindenkit porba zúztam volna, akinél láttam valami jót azt is leírtam, nem az én hibám, hogy sokan vagyunk, mégis kevesen, azért a tizenöt színvonalas, döntőre képes, igazi megmérettetésre képes bandaszám összejön. Az arcom megnézheted, akkor is, ha teszem azt tényleg nem jutnánk be akkor is odaállok, sőt, ha olvastad volna írásaimat megmondtam, ha nem jutunk be rögtön, azonnal felfedem kilétem s úgy kapják a bejutottak a részletes elemzést, ugorj neki még egyszer, mert ezek szerint nem olvastad a jegyzeteimet csak láttad, az meg kevés…
   egyébként a saját zenekaromnak is megmondom – itt is kaptak – ha valami nem tetszik, – Dian után szabadon a korunkról, tapasztalatunkról nem tehetünk – hogy aztán a demokrácia alapjain felnőve a többség dönt és olykor sz..nak erre, az más kérdés. Ergo, csak a szavazásig bújok el, s minden egyes leírt szóért – magánvéleméynért – vállalom a felelősséget. De kérdem én, ha végighallgattátok a felhozatalt, eddig kinek, miért nem tűnt fel példának okáért az egyik zenekar egyértelmű hangról- hangig terjedő PUF lopása, és a többi, égbekiáltó hiba, hiányosság? mosdt mondjam azt, hogy mindenki kurva jó és csak egy szerencsétlen véletlen, hogy ez itt a szolnoki tehetségkutató és nem pedig a Grammy gála ???????

  • kriti kuss · 2010-02-09

   Még valami … :

   A saját zenekaromra nem fogok szavazni és ezt a bandám tagjai, de néhány másik szolnoki banda zenészei is megfogadták, ezzel is protestálva, a szavazásos megoldással nem értünk egyet, nem lehet egy súlycsoportba tenni igazi zenei érzéket, alkotást felmutató csoportokat egy lakótelepi garázszenekart öt gimnáziumnyi meg hat háztömbnyi szavazatával. emiatt kettős lesz a bejutottak mezőnye, túl éles szakadékkal a szakmai zsűrizés következtében bejutottak és a beszavazottak között, s a középvízen sajnos sok értékes, fejlődésre képes dolog fog elsüllyedni, akik ha nincsnek is szakmailag a topon, megérdemelhették volna a megmérettetést… egy kicsit ez is vezérelt, amikor elkezdtem kritikus szemmel – pardon, füllel – figyelni a jelentkezőket, s akiket porrá zzúzok, azoktól rlnézést kérek, elvileg senkit nem akartam legyalázni, de van olyan produkció, nem egy, ami nem érdemel mást…

  • b-gitár · 2010-03-02

   Evidence, három hete megfogalmazódott írásodra a válasz a zenekarok pontszáma, a sokat vitatott szakmai zsűritől a harmadik legtöbb pontot kapta a kritikus bandája, a közönsénél kilencedik lett, a kettőt együttvéve viszont egyértelműen ők az elsők. Mivel már régen felfedte kilétt – nem úgy mint egyes odamonndogató oltogató fórumfirkászok – vár téged is majd egy sörre 20-án, és egyébként egy gerinces pali, akkor is ott lenne és odatartaná az arcát, ha nem jutott volna döntőbe. A döntőbe, ahol majd minden eldől, ki hogyan teljesít élesben. Tényleg, te fellépsz azon a rendezvényen ???

 19. td beton · 2010-02-03

  Lojális vagy , frenk !

  igazad van, csík, látod, nagy ritkán ez is előfordul… :)

  egyébként teljesen jogos, hogy ha már valaki véleményt-kritikát alkot, akkor legyen szíves ehhez a nevét is adni, mert nincs annál könnyebb dolog, mint fedezék mögül dobálni a szót / ide mást akartam írni, csak azért mégse, hátha olvassák fiatalok is az oldalt… :):):) / mert kritizálni lehet, fikázni lehet, de akkor merje ezt vállalni is, például én is merem válalni, hogy nem ti nyertek, hanem mi / mert egy fogyatékosfikkantó is megírta, hogy mink vagyunk a jóóók :) /

  Azért egy pozitivuma csak van-volt ennek a nézeteltérésnek , valóban, ilyen aktív még soha nem volt ez az oldal. Ha ez az ára, hát tessék, lehet sárral dobálni engem/minket is, a csíkgabiról nem is szólvaaaa!!!

  mert éjjen a rokk !!!

  td BETON

  • kriti kuss · 2010-02-09

   itt a negyedik kör. utána a kritikáák alapján, rangsor nélkül idevetem, ki az a 15… szerintem, mondom szerintem, mert ez egyéniu véleméyn, mindenkinek szíve-joga lett volna ugyanígy elemeznia csapatokat…
   Satu BMG – amit eddig hibának hoztam fel a fémszívű fiú-és lányzenekaroknak, az itt sehose nincsen !ötös !!!!! erős, pontos, izgalmas, ének is van, hörgés is ha kell, hogy azért ne olvadjanak el, angolságukért megérdemenek egy fenékberúgást, ezt a remek produkciót igenis tessék lefordítani! Gratulálok !

   Sick Soul – Martfű az Oystr óta csak úgy ontja a keményvonalas zenekarokat… de ha csak annyira hajtana az r’n’r, mint az első számunkban, akkor a mModern Talking is punkzenekar lehetne… túl sok a sematikus rész, olykor az ének túl modoros, táncdalénekeses, megasztáros, ami oda jó, ebbe a zenei közegbe nem. Új felfedezés . azért nem énekelnek egyesek angolul mert ennyir rossz dalszövegek születnek anyanyelvünkön ????

   Sonar Rock band – árpád apánk közhelyei visszatértek, erről már korábban értekeztem, a csodaszarvaskatonaéletszentvérdivat már annyira közhely, mint a mentem az úton tovább manír, elő is jön a második opuszban… Ehhez jön egy borzasztó rossz, szenvedő, hetvenes évek elején is csak nálunk divatos klubzene, annyira nem megy a szöveg tartalmi részéhez – mert amúgy gyenge mind a kettő – mintha valaki odasz..na egy terített asztal közepére…Kár volt megírni ezt a két dalt, a Deep Purple valószínűleg jobban megy…

   Eda : Jó, de kérem szépen, bevállik szegény Cseh Tamás jóslata és kérdezem én, száz év múlva itt műár senki sem tud majd magyarul??? Miért ???

   Talabzat Bt – sajátságos és kevert. Ezt mondjátok önmagatokról, zenétekről. Igaz, erényetek az őszinteség. Kár, hogy más erény nem nagyon van, mármint zenei szinten. ( tényleg, mit jelent az hogy „ kiélvezhető „ ??? ) vidéki – külvárosi – minimálpunk, de olyan mint a rossz paprika, nincs íze, nincs ereje…

   The boys come to kill : rossz felvétel, jó zene, összerakott produció, karizmatikus énekes, jókezű gitárosok, akik nem csak a dzsidzsidzsidzsit tudják hozni. Hogy megvegyem a lemezeteket ahhoz egy kicsit még több kellene, de van benne fantázia…

   The Crossroads : felmentem a honlapra, mert a beküldött két szám minősége rettenetes…Hát ott sem jobb… értelmes, üzenettel rendelkező zenét szeretnétek – ezt írjátok a honlapon – ? hát, van még mit gyakorolni, ez itt az útkeresés, borzalmas minőségben, olyan négyakkordos káoszban, amit zenei előképzettséggel rendelkező – ezt is írtátok – ember nem adna ki a kezéből. Lehet, hogy élőben energikusabb, de ez itt most roppant gyengére sikeredett, nem 1500 – azért erre kíváncsi lennék, őszintén, s nem kötekedésből – 15 ember sem hallgatná végig…

   Threesome : Csík tud. Legújabb zenei bábszínháza megüti a mércét, ők döntősök, ez biztos, tisztelt crossroads és egyéb, leminősített bandák, tessék ezt megnézni, meghallgatni, össze van rakva, egyéni. Angol, angol, de hát Csík írni sem tud magyarul, a billentyűzetén sincs ékezet… Kíváncsi vagyok élőben hogy hozza az elektronikát ???

   Visszajáró : lehet, hogy a csapat lelkes és alternatív, de az előadás unalmas, az ének bátortalan, és így még jobban előjön a silány angolság – amit pl. Csíkék karizmatikája eltussol – amin a jellegtelen zene, az üres hangszerelés csak tovább ront.

   Zsömjee : Érthető a szöveg, és már ez is valami ebben a mezőnyben, persze a köözhelyektől Törökszentmiklóson sem tudnak megszabadulni… Az első szám borzalmas, de a második , a mondd el helyrehozza a hibát. Na nem nagyon, a banda elődzenekarai ennél többet tudtak

  • Eda · 2010-02-09

   Kedves Kriti kuss :)

   Mivel már többször felmerült a kritikában is érintett „probléma” a számaimmal kapcsolatban, és természetesen nem ismertek, talán jobb ha reagálok, nehogy máris divatmajom amerikamániás plázacicának skatulyázzanak be sokan, bár tulajdonképpen az az ő bajuk lenne :)
   Tehát az a kérdés, hogy miért angolul, miért nem magyarul írok/énekelek…
   A dolog alapvetően technikai jellegű.
   1. A stílushoz, amit játszom az angol nyelv illik, jól lehet hajlítgatni, „könnyen formázható”.
   2. A mi nyelvünk bár a világ talán legszebb, leggazdagabb nyelve, hangzásában kemény, „mekegős” nyelv, tele „e”-vel és mássalhangzókkal, ami a soul-os, blues-os dallamvezetéshez nem simul hozzá eléggé.
   3. Mivel a magyar nyelv rendkívül árnyalt, azokra az egyszerű képekre, gondolatokra, érzésekre, amiket leírok kár lenne elpazarolni, arról nem is beszélve, hogy ilyen egyszerű dolgok igen elcsépelten hangzanak, ahogy azt sokszor halljuk a rádióban… akkor már jobb, ha nem értik. Én legalábbis meglehetősen látványosan tudok szenvedni eme gyöngyszemektől, ezért is nem hallgatok már rádiót (nem sznobságból, tényleg fizikailag fáj :O).
   4. Angol nyelvű számokon nőttem fel, ezt szeretem. Nálunk Jethro Tull, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Eric Clapton, John Lee Hooker és társaik szóltak. Nem tudom, más hogy van vele, de nekem tetszettek :)
   Ennek ellenére enyhe kifejezés, hogy nem vagyok Amerika-rajongó, és a Himnuszt én is magyarul énekelem, sőt még a szövegét is tudom, nem úgy, mint… hm… egy ismert énekesnőnk :P
   És asszem jól ragzom a magyartot, a fülemet se báncsa csak hasogassa :P
   Viszont nagyon örülök, ha tényleg ez az egyetlen – legalábbis a legnagyobb- hiba, amit a zenémben találtál :D

 20. herkó páter · 2010-02-03

  Kritikus

  végighallgattam a zenéket, végignéztem a produkciókat – már ahol volt video – és rengeteg jó dolgot hallottam, ami pozitív. A látvány már kevésbé, eyetlen bandát találtam, ahol igazán karizmatikus a frontember, viszont náluk meg direkt nem írtam azt, hogy énekes, ppeszre a rock ‘n roll néhány alfajánál ez nem baj.
  Az már sokkal inkább, hogy a felhozatal verbálisan valami csapniivaló, közehlye közhely hátán, pedig a hazai rock szövegelőktől – Bródy, lukács laci, pajor Tamás, Sziámi, Menyhárt Jenő- lehetne okulni. Már a bemutatkozásokat olvasva is csak három olyan banda van, akik egy kis ízt, humort, különlegességet vittek abba a pár mondatba. Erre is figyeljetek oda !

  Herkó Antal

  • kriti kuss · 2010-02-09

   szerintem ők a tizenötök. MONDOM SZERINTEEEEM !

   Threesome
   Requiem
   Bloom is of the rose
   Csírázó búzakalász
   FÉK
   Mandarins
   Rafinart
   Satu
   Sick soul
   Beton
   Eda
   The boys come to kill
   Cultfabric
   Rejtély
   Jaskasam

  • sultansmith · 2010-02-09

   Szép munka volt, már-már úgy vártam a végét, mintha a “valós” továbbjutókat hirdetnéd ki! :D

   Magunkról szólva, igen nehéz kilépni a Nightwish árnyékából (de inkább sztereotípiájából), és ez ment már az agyunkra, nem veled van bajunk. :D A végére a rajongód lettem, annyira vártam mikor jönnek az új odamondások! :D

  • evidence · 2010-02-09

   KRITI

   Ha már megvan a kiválasztottak listája,akkor készítsd el a 43ak listáját is. Lássuk a te szemszögedből ki hol végzett, akik nincsenek benne a TOP-ban azok is tudják.Lássunk egy szubjekt Kriti listát 1-től 43-ig

  • Nagy Ákos · 2010-02-09

   Köszönjük a véleményeket. Sok helyen egyet értek, de máshol véleményem szerint érdemes lenne élőben meghallgatni a zenekarokat. Alapvetően nem az itt hallható dalok fognak dönteni a bejutókról, hanem a “hátszél”. Mert ugye te sem csak az alapján véleményeztél, ami itt van, hanem az általad élőben látott produkciók alapján is. És valószínűleg a zenekarod sem csak azokra az emberekre alapozik a szavazásnál, akik a honlapot látogatják, hanem a támogatókra is.
   Egyébként nem egymást között döntjük el, hanem a szavazók és a független szakértők között dől el a döntőbe jutás. Ott meg mindenki bizonyíthat.

   Azért remélem, hogy nem így alakul a döntős lista, ahogy jósolod, mert mi is szeretnénk ott lenni :D (Ki nem?)

  • kummájá · 2010-02-09

   kritikus… már ha mered magad így hívni.
   amikor az első oldalon lévő zenekarokról alkottál véleményt… (mert bizony ez sokszor szerintem csak vélemény és nem kritika.)
   ha jól emlékszem rá talán egy napra már jött a következő bejegyzésed miszerint a bandádból a tagok találgatják ki is lehetsz te. mert a saját magadról-magatokról is alkottál véleményt. ekkor szűkítetted le a kört az első oldalra. tehát “A”-tól az első “E” betűs zenekarig. majd jöttél a “tizenötök listájával”. nyilván a kis lelkednek csípné a fitymáját ha a saját zenekarodat nem raknád bele minimum a bejutók közé. tehát amikben Te játszhatsz az azok szerintem ezek:

   Bloom is of the rose
   Csírázó búzakalász
   Beton
   Cultfabric

   ÁM!
   a Csírázó búzakalászt kizárnám, ők zempléniek ám te a hozzászólásaidban egyszer kiemelted hogy a szolnokiak ismernek. tehát -1! a cultfabric is kiejthető szerintem, mégsem a megyeközponthoz tartoznak.
   marad:

   Bloom…
   Beton…

   A betonban sokkal többet pötyögtek a bemutatkozóban, és te valószínűleg szeretsz gépelni, egyszóval megadod a módját.
   Szerintem ebben a zenekarban tevékenykedsz.
   És mintha te jegyezted volna meg hogy öreg-fiatal vegyítve??!! A panksapka maradványban meg valószínűleg nem szakközepes arcokkal van feltöltve.

   na puszi

   ui.: ha tévedtem…
   bocsi

   ja és ez csak egy elmélet.

 21. herkó páter · 2010-02-04

  kérdés …

  Most akkor hogyan lesz a szavazás, a zsüri kivesz a kalapból bizonyos számú zenekart, akik szerintük egyértelműen megérdemlik a döntő megmérettetést és a többiekre kell szavaznni ? mert ha igen, akkor illenék megmondani, kik a kiválasztottak, hogy a szavazók – ha már szavazni kell – ne olyanokra klikkeljennek feleslegesen, akik már enélkül is bemutatkozhatnak élőben 20-án, hanem más bandákra, több esélyt adva ezzel a többinek ! szerintem…
  remélem ezt senki nem veszik fikázásnak és sárdobálásnak, ha már szavazás a vége, akkor tegyünk bele ralitásokat is…

  nemmakk márton

  • szegecs · 2010-02-09

   Szegecs!

   Na végre megszületett, már alig tudtam aludni az idegtől, hogy vajon mi lesz a vélemény a többi zenészről/zenekarról is :)
   Egyébként nekem az a véleményem a két dal-száz dal, illetve a stúdió kontra élő dologról (sokan ugye emiatt hurrogták le a kriti kusst), hogy ami hangzó anyagot kiad az ember a kezéből, az az adott zenekar igényességét jellemzi legyen az akár csak két nóta is, mai technikával bármit meg lehet oldani. Az élő produkcióban pedig konkrétan a zenéhez való affinitását mutatja meg a zenekar. Ergo, ha a hangzó anyag már eleve igénytelenül van összerakva, akkor mire számíthatunk élőben????
   Ja az ORI vizsga meg “csak” arra jó, hogy hivatalosan zenélhessen az ember. Anélkül is lehet, bárki jó zenész. És ez fordítva is igaz.

   Remélem ahhoz az ominózus sörözéshez csatlakozhatok én is :D

   Na de győzzön a jobbik, mármint zenész/zenekar :P

 22. marci · 2010-02-04

  hééééééé !

  most akkor, herkó úr szerint nem lehet beszólni senkinek,az épító jellegű kritikát sem bírják a jelenlevők ?

  miként vége lett itten a nézetkülönbségek tálalásának megint le is ült az aktivitás a lanygos tó mocsaának aljára.

  az igazi marci

  • khorer79 · 2010-02-09

   Na de uraim-hölgyeim! Az állóvíz megmozdult! lsd. statisztika. Egyvalaki véleménye/kritikája a többezres látogatottsághoz képest szerintem nem elítélendő és nem mérvadó! Valaki zokon veszi,valaki okul belőle,valaki csak elolvassa és legyint! Egy biztos! BULI VAN!

 23. joe · 2010-02-04

  Néhány gondolat a tehetségkutatóról.

  Nagyon örülök,hogy ennyi zenekar nevezett.Zenekaronként csak 3 főt számolva is 129 zenészről van szó.Ha ez sport lenne már tömegsportként jegyeznék.Minden elismerésem a szervezőknek. Egy hónapig lehet szavazni és 15 zenekar jut a döntőbe. Ez a jelentkezők több mint 1/3 része. A döntőben minden zenekar kap fél órát az 7,5 óra. A félórából játszik 10 percet az 2,5 óra zene, 5 óra pakolás.
  A véleményem az,hogy egy ilyen nagyobb kaliberű, sok zenészt és sok zeneszeretőt megmozgató kiírást nem szabad így lezárni. Az az érzésem támad,hgy nem a zenéről szól ez az egész.
  Javaslatom a szervezők felé,hogy ha lehetséges lenne ne csak március 20-a legyen a döntő napja,hanem legyen ez egy háromnapos, akár három hétvégés döntő. A három napon naponta 5 zenekar lépne fel, hosszabb időt töltve zenéléssel. Kapna minden zenekar félórát pakolásra és játszhatna 1 órát, vagy a ha a zenekar nem tud 1 órát zenélni, akkor a fennmaradó időt olyan zenekar kapná meg aki tud többet is vállalni.
  Természetesen a versenyben nem a mennyiség számítana hanem a minőség.
  A közönség is jobban járna,ha naponta 5 óra lenne a zene és csak 2,5 óra a pakolás.

  Szöcske

  • balázs85 · 2010-02-09

   Buli van:):):)

   Látom terjed a kicsit gyerekesnek ható mondatom, de nem baj!
   Jólvan itt minden, ezt kb mindenki előre tudta mi fog történni, ha Szolnokon megmozdul valami…Szerintem annyi itt mindenkiben a felgyülemlett energia, hogy nagyon sok és itt van kiadva magából, ha mondhatom ilyen nagyon szép magyarsággal.
   Fika oda-vissza, sértődés, magyarázkodás, ki vagy, ki nem vagy?
   Jó ez na, szappanopera, intrika…félek ha vége lesz mit fogok olvasni:(:(
   Nade:
   -A kritika bárkitől is jön kritika, aki színpadra készül az első sorban vállalja, hogy a produkciója tetszést vagy nemtetszést von maga után.
   -Én nem tudom itt mindenki tökéletesnek hitte a produkcióját?? Értem, hogy belefektetett rengeteg munkát meg imádja a saját csapatát, nyilván én is, de remélem nem csak a saját nevemben beszélek ha azt mondom, h szeretném elérni egyszer az elfogadható zenész címet és nem többet…Sosem fogom magamat sem a bandámat tökéletesnek hinni, pontosan tudom mik a hibáink, el is fogadom ha írják vagy mondják, akármilyen formában is történjék.

   Egyszer elgondolkodtam azon is, h miért nem vagyok/vagyunk az élvonalban…
   És megvan a válasz, mert még nem elég, még kevés, még kevés vagyok, több kell …ennyi az egész és ha így folytatom soha nem is leszek ott.
   Szóval talán tőlem kicsit hiteltelenül fog hangzani, de a sok irogatás helyett irány a hangszer és legyen mindenki kítűnő a hangszerén, mert az kell.
   Pont én mondom aki most is ideírt…
   :) Na písz

  • Montin · 2010-02-09

   Heló

   Olvasva a szavazási szabályzatot és pontrendszert feltűnt a hasonlóság e pontszámítás illetve a felsőoktatásba való bejutás pontszámításával.Namármost zenekarom is indult e tehetségkutatón,lényegtelen hogy melyik,és affelől érdeklődnék, hogy a dobosunknak van alapfokú szóbeli és középfokú írásbeli nyelvvizsgája német nyelvből. Ezért is jár a plusz 35 pont??

   A választ előre is köszi !!

   Sziasztok

  • szegecs · 2010-02-09

   Ja-ja, buli van Aprajafalfán :D
   Annyira belemerültünk, hogy ki-miért -hogyan, hogy közben elfelejtettünk zenélni.
   Na megyek is gyakorolni, mert már itt néz rám árgus szemekkel a gitárom, hogy szeretne már ő is pár hangot kiadni magából.
   :)

 24. szolnokzene · 2010-02-04

  Ha a zsűri kivenne a kalapból néhány zenekart, azt természetesen közölné, és nem hagyná, hogy arra is lehessen szavazni. De amúgy nem lesz ilyen.

  A kiírás egyértelműen leírta, hogy honlapos beszavazás lesz, és utána egynapos élő döntő. Nem ezen kéne görcsölni utólag, hogy miért. Erre jelnetkeztek a zenekarok és kész.
  De a felvetések egy részét jogosnak éreztük, így egy öszvér megoldást találtunk. Marad a szavazás, mellette lesz egy felkért szakmai előzsűri, és a két eredmény (azonos súlyú) összevetésével alakul ki a bejutók sorrendje. A részleteket hamarosan megjelentetjük.

  • Emoboy · 2010-02-09

   Sziasztok!

   Láttam h van itt olyan ember aki mindenkiről írt kritikát, ezért én is gondoltam hogy leírom az én véleményemet mindenkiről! Nos, mielőtt valaki is beszólna, elég sok No Thx, Anti Fitness Club koncerten voltam már, sőt, egyszer egy Tokio Hotel koncertre is sikerült kijutnom! Emellett már vagy 2 hónapja aktívan gitározok. A gitártanárom szerint vagyok olyan jó, mint aki más fél éve játszik! Ma pl megtanultam a KVINT nevű hangközt. Holnapra tervezem ezeket kibővíteni power chord-okká, az állítólag már nagyon magas szint a zeneelméletben. Ezenkívül tudok 3 dúr illetve 4 moll akkordot (azért több mollt, mert azzal jobban kitudom fejezni a belső fájdalmamat). Szóval szerintem elég képzett és tapasztalt zenész vagyok, így szerintem ér itt valamit a szavam.

   Nos, elkezdtem hallgatni a zenekarokat. Hát srácok.. Ti még szerintem nem hallottatok olyanról hogy KVINT! Ajánlom hogy nézzetek utána ti is wikipedia-n, mint ahogy én tettem, és akkor máris jobbak lesztek. Azért találtam egy-két zenekart akiknél hallottam dolgokat amiket én még nem tudom, összeülhetnénk egyszer egy akkordcserélős délutánra. Sokat tanulnánk egymástól! Majd írom a részletes kritikáimat! SZIASZTOK!!44!!44!4

  • Lacee · 2010-02-09

   Ilyen komoly zenei háttérrel biztos nagyon alapos érvekkel alátámasztott kritikákat olvashatunk majd Tőled minden bizonnyal :D
   HAJRÁ! várom…

  • Nagy Ákos · 2010-02-09

   Feldobtad az estém.
   Várom a kritikákat!
   “Taníts mester! :D”

 25. csik gabor · 2010-02-04

  istenem miert?

  miert van ennyi huje?en meg mindig csudajol szorakozom rajtuk.

  az en javaslatom az, h legyen 100 tagu a zsuri, es 2 zenekar. az egyiket az ertekelo bizottsag jutassa be dontobe, a masikat pedig a tisztelt nagyerdemu (termeszetesen ugyanarra a csapatra nem lehetne szavazni, mert igy korrekt) .max 10 percet pakolhatnak es tobb evig kell,h jatszanak.ha nincs annyi szamuk, majd ujrakezdik (van ido).kozben lennenek akik leerettsegiznenek, megnosulnenek, valakinek vilagra jonne a gyermeke ezeket is megunnepelnenk.vegul hosszas tanakodas utan megszuletne a vegeredmeny persze senki nem lenne elegedett, mert hat nem volt igazsagos.

  ha valakinek nem teccik valami ket dolgot tehet:
  1.:robbantson ki egy forradalmat.
  2.:szervezzen le egy hasonlo kaliberu rendezvenyt.
  mindkettohoz sok sikert kivanok neki.

  meg egy otlet: probalja elfogadni masok velemenyet, donteset, mert barki kerulhet hasonlo helyzet(ek)be.es persze soha nem talaltak volna fel a kereket, de azert vannak dolgok amik pont ugy jok ahogy vannak.

  vegezetul ha valaki megegyszer megkerdezi mikor es hol lehet szavazni akkor annak holnap fel haromtol Nigeriaban, de csak szemelyesen.ne csak nezz lass is, az olvasas hasznos dolog

  mindenkinek tisztelettel
  csík

  • Engel Robi · 2010-02-10

   Szevasztok!Sokakkal ellentétben én pl. abszolút nem örülök ezeknek az itt leírott kritikáknak!Mégpedig azért nem,mert egy leírott vélemény,legyen az +,-,jó avagy rossz általában szöget üt az ember fejébe és a befolyásolhatóbbja hajlamos adni ezekre a szavakra.Ha most ez így van,máris átugorja a “szarabb”zenekarokat és akkor sem szavaz rá,ha esetleg tetszene neki!A zene annyira szubjektív,hogy két elismert kritikus véleménye sem lesz ugyanaz!Ráadásul a mi kritikusunk frappánsnak gondolt véleménye,igenis sokszor sértő volt.Nem azért mert neki ez meg ez nem tetszik(ettől senki sem fogja bömbölve a mélybe vetni magát),hanem a szavai durvák…De ha már mindenképpen le kell írnod a véleményed (és neked nem elég,hogy csak barátaiddal oszd meg) tetted volna a verseny után…Ja és még egy dolog!Miért kellene már a legelső lépcsőfoktól eltántorítani sokakat?Ez egy AMATŐR verseny!
   Engel Robi-Ideglelés

  • evidence · 2010-02-10

   Helló All.

   Egyet kell, hogy értsek Engel kartárssal, hiszen a szavazás közbeni véleményezés nagyban befolyásolhatja a szavazóközönséget, mivel ugye az első benyomás az mérvadó. Ha jelen esetben valakinek az az első, hogy elolvasta a “kritikákat”, legyen az jó vagy rossz már fenttartással indul neki ennek vagy annak a zenekar bemutatkozásának.
   Valamint egy másik gondolat a szavazásról ami már az elejétől fogva motoszkál bennem. Az odáig rendben van, hogy 5 zenekarra/előadóra kell szavazni, de arra nem gondoltak a szervezők,hogy a szavazó nem feltétlenül fogja a favorit banda mellé beszavazni a másik 4 neki tetsző ügyes bandát, hanem csavar egyet a dolgon és ( ha egy kicsit konyít a zenéhez) a 4 leggyengébbet szavazza be. Hisz ha sok gyenge és kevés jó zenekar van a döntőben akkor ki nyer? Na ennyit a nőkről. Ugyanakkor tök mindegy ki jut be ki nyer, hiszen mindenki nyert már azzal, hogy nevezett, hiszen (remélhetőleg) több száz ember hallgatja a zenéjüket, nézi a honlapjaikat. NA EZ ITT A LÉNYEG!!!!!!!!!!!!!!

   U.I.:Asszem megint csavartam egyet a szaron…

 26. csik gabor · 2010-02-04

  istenem miert?

  miert van ennyi huje?en meg mindig csudajol szorakozom rajtuk.

  az en javaslatom az, h legyen 100 tagu a zsuri, es 2 zenekar. az egyiket az ertekelo bizottsag jutassa be dontobe, a masikat pedig a tisztelt nagyerdemu (termeszetesen ugyanarra a csapatra nem lehetne szavazni, mert igy korrekt) .max 10 percet pakolhatnak es tobb evig kell,h jatszanak.ha nincs annyi szamuk, majd ujrakezdik (van ido).kozben lennenek akik leerettsegiznenek, megnosulnenek, valakinek vilagra jonne a gyermeke ezeket is megunnepelnenk.vegul hosszas tanakodas utan megszuletne a vegeredmeny persze senki nem lenne elegedett, mert hat nem volt igazsagos.

  ha valakinek nem teccik valami ket dolgot tehet:
  1.:robbantson ki egy forradalmat.
  2.:szervezzen le egy hasonlo kaliberu rendezvenyt.
  mindkettohoz sok sikert kivanok neki.

  meg egy otlet: probalja elfogadni masok velemenyet, donteset, mert barki kerulhet hasonlo helyzet(ek)be.es persze soha nem talaltak volna fel a kereket, de azert vannak dolgok amik pont ugy jok ahogy vannak.

  vegezetul ha valaki megegyszer megkerdezi mikor es hol lehet szavazni akkor annak holnap fel haromtol Nigeriaban, de csak szemelyesen.ne csak nezz lass is, az olvasas hasznos dolog

  mindenkinek tisztelettel
  csík

  • balázs85 · 2010-02-10

   EmoBoy-ban lehet valami, kiszámoltam hogy ha iyen tempóban ügyeskedik akkor bizony ő alig egy év alatt utolér egy 9 éve gitározó gyermeket, nyilván eszerint két év alatt már felnőttkorba ér a gitártudása…Na erről beszéltem, követendő példa:):):)

   Remélem EmoBoy csak valami vicces kitalálmány és valaki jókedvében ír ilyen hülyeségeket, nekem poén én vettem a lapot, remélem igazam van :):)

  • Montin · 2010-02-10

   xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ez k***va jóóvolt balázs85 :D:D:D

 27. Horváth Attila · 2010-02-04

  Kösz Csík, ez a Nigéria jó. A 100 tagú zsűribe beférsz te is. Vagy a 2 bejutó zenekarba szeretnél?
  Off: Egyébként a privatizáció során volt ilyen, hogy a magyar növényolajgyárak megvételére Angliában, személyesen kellett leadni az angol nyelvű pályázatodat. Nehogy már egy magyar cégé lehessen valami.

  • Szaki · 2010-02-10

   Hello mindenki:)
   megy ám a party rendesen.
   kedves Kriti Kuss!!
   olvasva a véleményeket, (nem kritika)
   sok érdekes gondolatot fogalmaztál meg.
   bár a monitorláda kiütése és a zenekar színpadi fellépése közti kapcsolatot nem nagyon értem.
   már csak azért sem mert nemsok köze van a zenekarnak a monitor beállításához.
   itt azért megkérdőjelezném a szakvéleményt.
   egyébként tényleg semmi gond nem volt a véleményekkel, de néhol azért nem éreztem jogosnak a lehúzást sok bandával szemben.
   remélem találkozunk.

   MÁS!!!!!
   egyébként ezt a 15ös listát nem szabadna fönt hagyni, mert látja a laikus is, és automatikusan azokat nézi majd meg, vagy spontán elfogadja amit írtál!!(ezt úgy mondom mint pszichológus)
   ez a szervezők asztala lesz sztem.(mármint ezt levenni)
   rock n roll

 28. nigger · 2010-02-04

  tessékmánaztatnekemmegmondani Hogy azokat azta számokat kell majd jáccani amiket bekűdtünk már majd a tehetségkutatós rokkfesztiválon vagy mán majd mást is lehete majd nyomni az ajtón kívül??? remélem a zsüri mán megkapta azta jó gyisznyótorost amit kűttünk a jelentkezéssel

  alásszógája ittmaradta pájinka

 29. td beton · 2010-02-04

  te csík, azt már értem, hogy hol és mikor kell szavazni, de azt nem írtad oda, hogy hogyan, és hogy mivel kell elmenni niggggérijábaaa ???

  ponotsabb lett volna a nevezési feltétel, ha beleveszik, hogy a zenésznek kell tudnia asztalt készíteni és értenie kell a kézilabdához is… nem is tudom ki nyert volna…

  mindnesetre megyek, csinálok egy kisasztalt, hátha…

  tömörbeton

 30. td beton · 2010-02-04

  basszus, neked már elmontttta a csík hoty kell niggerilyába menni ?????

  igasságtalanság és dísz krimi náci ! ÓÓÓÓÓ !

  szerintem a számokra is szavazni kell, és a zenekaroknak egy kalapból kihúzva egy másik – dehogyis, két másik, hisz két szám lett kűdveeee – banda számait kell jácccania, aztán a zsüri majd tart elvisz/bitlisz/edda órát, úgy megasztársoan, amikor ezeknek a zenei terrorsitáknak kell lejáccani opuszait…

  amit persze a csík értékel, úgy is asssziszi magáról, hogy értékes…

  csíkot a zsüribeee!!!

  / hátha akkor nem nyerhet… :):):) /

  t.d.

 31. td beton · 2010-02-04

  nem kell menni Anglijábaaa

  Atti, nem kelkl annyira messze menni, lásd a szolnoki városi buszközlekedés pályázatát, péntek dálután négykor hírdették ki, hogy a következő hétfőn reggel hétkor kezdődik a versenytárgyalás, az érintteteket a céges faxon értesítették, tudván,akkor már csak a biztonsági őr van az irodába az meg pornót néz, így mire a tárgyalás napján megkapták a meghívót mindenki lekésett…. kivéve a helyi volán, a puszipajtások, akik hogy-hogynem, pont ott voltak a fax mellett. nem az övéké mellett, amellett a fax mellett, ahonnan a többieknek szétküldték az értesítést…

  de nem politizáljunk, éjjen a rokkkk, ahol csak Bono meg a Bob Geldof politizálhat, már a Tottenhosen is csak szerelmes dalokat ír, punklíra. az meg mijjjllllyen… :(

  td

 32. Geri · 2010-02-04

  ÚRISTEN HOL LEHET SZAVAZNI? :(

 33. csik gabor · 2010-02-04

  oke. azt ertem, hogy 3 nap mulva kezdodik a szavazas………..de mikor?

 34. csik gabor · 2010-02-04

  miert szavazni kell?

 35. Geri · 2010-02-04

  elvileg mindenki továbbjut és nyer valamit nem?

 36. csik gabor · 2010-02-04

  na akkor en szavaznek a:
  1.:benz-oil
  2.:zúzdara
  3.:motorock
  4.:napsugár-holdnővér
  5.:hard heart
  6.:dörti petting

 37. szolnokzene · 2010-02-04

  Mondjuk február 7-én. Majd amikor a programozásban segítő kolléga rá tudja nyomni az enteret.

  Nyugi, nem kap az első ezer szavazó dobszerkót :)

 38. td beton · 2010-02-04

  ezennel ezeréves ismmerettségünk ellenére ki kell jelentenem, csík továbbra is nemnormális…
  de ez neki jól áll, engem meg személy szerint szórakoztat…

  td

 39. Geri · 2010-02-04

  ja hogy itt lehet? akkor én is leadom a listát, remélem még nem késő!

  1) egy tejföl
  2) tíz tojás
  3) kukorica (lehetőleg szemes, nem csöves)
  4) tej, kenyér
  5) 2l epres kepi

 40. mandarinsband · 2010-02-04

  csík bazdmeg te csalsz, most teljesült életed vágya, megtaláltad az ékezetes betűket a billentyűzeten!

  Különdíj! :D

 41. megm ondó · 2010-02-05

  Kritika
  Végighallgattam mindenkit és ez jött ki belőlem. Megsértődni lehet, de felesleges, mert ez az én egyéni, különbejáratú magánvéleményem… majd két évtizedes zenei tanulmány-zenekarosdi-szinpadi rutin mellett azt hizem van rálátásom a dolgokra. Mindenki kapja, amit szerintem megérdemel, szépen, libasorban. A saját zenekarom sem kímélem, Cyrano is kigúnyolhatta magát…
  Inkognitóm azonban csak a verseny végén fedem fel, a bejutó 15 pedig ízekre szedett kritikát kap majd.
  Lássuk az első oldal lakóit :

  Anyám és Nyulam : divatos világzene, hangszertudási hiányosságok miatt túl monoton, fejlődőképes, de rétegzene. Az etno-retro hangzáshoz ennél több kell.

  Arms of distress : minden csak nem dallamos lükető gépész metál, látszik, hogy nem régen van együtt a banda. Jellegtelen hangzás, nagyon rossz angolsággal, van mit gyakorolni.

  Beton : Remek szöveg – főleg az Anna – de vékony a hangszerelés. A Panksapka elhunyt énekesének emlékkoncertjén ennél a két számnál keményebb vonalat mutattak be, több gitárral, több elektronikával, remélhetőleg ezt hozzák el a tehetségkutatóra is. Az énekesük inkább karizmatikus, mint pontos, ám ha a vokált, amit a PS-ben felmutattak itt is tudják hozni talán van esélyük…

  Bloom is of the rose : a hangzatos elnevezés kevés. Még frissebb banda- három hónapos – mint az Arms, de több van bennük, tehetségesek. Magyarul kellene hörögni, mert nem mindenki Lemmi Killmister.

  Csák József : nem szívesen mondom ezt, mert elhatároztam, senkit nem zuhintok porba – a kritika egyéni, naturálisan szubjektív műfaj – de csak a második számát tudnám idézni a véleményemhez : Fika. Bocs…

  Csírázó búzakalász : remekül összerakott, hangszerelt kis ska, ilyen banda a Madness óta van minden angol bányászvárosban, csak hát megint az a fránya ének, az a fránya angol, ráadásul egy ilyen igazi magyar zenekarnévhez, hmmm-hmmm… Krsa is legalább felváltva nyomja, igaz, neki ritka jó tüdeje van. Pedig már majdnem jót kellett írnom…

  Cultfabric : kénytelen vagyok hamut szórni a fejemre. Van aki mégis tud angliusul, lám, annak jól is áll… tényleg, harmónikus, tényleg uzgalmas a hangzásvilág, jól hangszereltek a nóták, csak egy kicsit unalmasak lesznek a végére, vagy kéne bele még egy kis varázslat, vagy tessék rövidebbre venni, a hosszú szóló csak 60 felett értékelhető erénynek.

  D.D. Kobe : csák úrnak üzenve, nem a műfaját nem szívlelem, mert a kobi jó! Pontosabban valamivel jobb. Kár, hogy nincs benne semmi egyéni, olyan mint másik 115 ifjú hipp és hopp és szövegelő panellsrác. Itt nem lesz sok esélye, az ő zenéje a rock’n rolllal köszönőviszonyban is csak sátoros ünnepeken lehet egy légtérben…

  Dian & Sándorfi : Diant ki nem ismeri messze e vidéken. Őstehetség, a szó szoros értelmében, hiszen olyan öreg, hogy lassan kerekesszékből gitároz. Azt viszont remekül teszi meg. Nem is tudom, mit keres itt, ő már bizonyított, ezerszer, ezek a hisszúra nyúlt frre dolgok nem idevalók, multja, tudása, zenei érzékenysége folytán inkább a zsüriben lenne a helye, bocs Robika…

  Disaster : borzasztó, pontatlan, a rettenetes felvétel ezen csak javít. Primitív, nem is gyermeteg, infantilis szöveg. A punkban az is jó, amikor bűn rossz, de ez annál sokkal sz…bb. Utóbbi az egyetlen nagydolog, amit csinálhattok, persze otthon, magatoknak lehet,de nem színpadra való…

  ETAP : Az igényes zenéhez igényes felvétel is kell, itt nem csak a technika ördöge rontott bele a dolgokba, ez erős szegénységi bizonyítvány, ma már mindenkinek van módja pár ezresből elfogadható minőséget produkálni két nótára a nevezéshez. A deficites, műnyavalygós bemutatkozás viszont önmagában gázos, a megnemértettsztárkesergő mndig büdös valahol. A zene is erre hajaz, olyan elvontakaroklenni, hát, ez nem sikerült, ppersze a csapnivaló felvétel miatt lehetetlen végighallgatni. Ha nem gondoltátok komolyan a dogot miért jelentkeztetek, vannak olyan srácok, akik direkt a nevezés miatt mentek be studióba, erre költve a zsebpénzüket !

  Folyt.köv. a 2. oldallal !

 42. Mao · 2010-02-05

  Ez amúgy így jó hogy leírod a véleményedet, tényleg. Végighallgattam a zenéket úgy hogy olvastam közbe hozzá amiket írtál, így én is észrevettem azokat a bizonyos hiányosságokat, még ha anno első hallgatásra annyira nem is tűntek fel nekem.

  De amúgy nem értem, az ETAP zenék minőségére szerintem nem nagyon lehet panasz. Úgy értem hogy nem mint zene, hanem mint felvétel. Oké, az egyvelegben valószínűleg ilyen koncertfelvételek is vannak, de a második szám az szerintem tökjó minőségű. Ez a stílus távol áll tőlem de a második szám egész jó kis lazulós nyugis szám, szerintem annyira nem is rossz. Persze ez megint csak magánvélemény, ugyanúgy, mint ahogy neked is van, és mindenki másnak.

  Csak szerintem hogy ha a felvétel minőségére ekkora hangsúlyt helyezel, akkor az összes együttest le fogod húzni, nem sok mindenki engedheti meg magának hogy fizessen olyan stúdiót ami olcsó és jó. Már hogy ha van ilyen :) Mi pl nem terveztük hogy így év elején csinálnánk felvételt, így januárban gyorsan kerestünk valakit aki potom pénzért készített nekünk felvételt, szinte ingyen volt. Vannak hiányosságai bőven, ezt teljes mértékben elismerem. De azért szerintem nem lehet két ilyen demó felvétel alapján bármelyik együttest is megítélni. Ezeknek az együtteseknek a 90%-a ott tart, hogy élőben jobban szólnak mint felvételen, a maradék 10% meg talán felvételen szól úgy ahogy élőben sose fog. Ez ilyen sajnos, de gondolom ezt pont neked nem kell részletezni. :)

  Azért szerintem legyél egy kicsit könyörületesebb, pár zenekarnak most azért eléggé a lelkébe tiportál, azért ez nem szép dolog szerintem. Itt azért Robiékat leszámítva szerintem mindenki hobbizenész, csak a saját szórakoztatásuk miatt zenélnek. Még ha botrányosan rosszul is csinálják, akkor sem szabad így neki esni senkinek sem. Nyilván kellenek az élettől pofonok, de azért ha nem muszáj akkor ne szándékosan mi generáljuk már ki ezeket.

  Ez itt minden csak személyes vélemény volt. :)

 43. örüljünk · 2010-02-05

  Kedveském, igazán örülök h ennyi időd volt mindenkit végighallgatni, nekem sajnos még nemsikerült, de azt már most megkérdezném h 2 szám alapján itélni?! nemvéletlenül vannak myspace-es címek mindenütt. Az hogy milyen a minőség, az h ez nem rock, és a többi ilyen ostobaság, szerintem nem helyén való. egyrész mert előfordulhat /igen sok zenekarnál/ hogy esetlegesen fősulisok netán több városban országszerte de mégis összeegyűlnek a kicsiny szolnokon hogy zenélhessenek, illetve az érettségi sincs olyan messze egyesektől, vagy éppen munkahelye nem teszi lehetővé hogy többet foglalkozzon ezzel. illetve, azt is hozzáfűzném a végére hogy minek költeni 2-3 számra amikor a nyereményből sokkal többet lehet kiokoskodni.

  u.i.: másfelőől én személyszeirnt nemszeretem az albumfelvételeket…azokon sokat lehet ,,csalni”…az élő megmozdulásokon van a hangsúly. ha a színpadon megállja a helyét, betölti a teret, akkor mehet a sorozatgyártás…

  sok szerencsét mindenkinek.

 44. Sándorfi Viktor · 2010-02-05

  Megy itt a találgatás Dian Robiról, hogy miért nevezett be…

  Nem Ő (ill. nem csak Ő) nevezett be, mert Dian Robinak egyik zenekara sem egy tagú. A zenekarokat én neveztem be. Nem a zenélésből élünk, nincsen lemezszerződésünk. Tudom, hogy Robi nagy névnek számít itt, ezért sejtik is néhányan, hogy tényleg nem Ő találta ki azt, hogy be kell neveznünk.

  Ha minden kritériumnak megfeleltünk a kiírás alapján, akkor meg miért ne próbálnánk meg? Nekünk is hihetetlenül nagy segítség lenne ingyen egy PROFI stúdióban eltöltött X db óra.

  Tisztában vagyunk vele, hogy a mi zenéink nem slágergyanúsak, hiszen eléggé szélsőséges zenei vizeket evezünk, de ettől függetlenül még meg lehet próbálni.

  Egy kicsit régebbi hozzászólásokra is reagálnék. Öregek és fiatalok? A két említett Dian Robis zenekar a jó példa arra, hogy milyen jól megfér egymás mellett két korosztály, hiszen Balázs is és én is huszonévesek vagyunk.

  Félreértés ne essék… Nem vettem sértésnek egy hozzászólást sem, csak szeretném, ha egy kicsit teljesebb képet kapnátok.

  Azt viszont nem értem, hogy miért kell inkognitóban leírni egy ennyire személyes véleményt.

  Továbbra is mindenkinek minden jót és sok sikert kívánok!
  Üdvözlettel: Sándorfi Viktor

 45. kriti kuss · 2010-02-05

  csak azt zúzom porba, aki szerintem – ÉS EZ EGYÉNI VÉLEMÉNY !!!! – megérdemli. De pont ti voltatok azok, akik a jelentkezés feltételei miatt elrohantatok studióba két számot felvenni, ergo, ezt más is megtehette volna, az igényzelenség minősít, sajnos… és nem is a puszta demok alapján ítélkezem – pálcát is csak két jelentkező fölött törtem eddig, de azért lesz még ilyen – szerencsére a frissiben alakult zenekarokon kívül volt szerencsém pár andát élőben is hallani, de végigböngésztem a honlapokat is, ott is belehallgattam a zenébe, ha találtam videot azt is megnéztem. Az összhanzattani, ritmizálás vesézést a döntősöknek szánom, most csak pár szóban írtam le, ami egy zkr-ről a belehallgatás-olvasás után lejött bennem.
  Az Etap azt írta, komolyan gondolja a zenélést, na ez az ami kinyomta a biztosítékot nálam, a minősíthetelen felvételek miatt, amihez m ég oda is biggyseztik, hogy nem állt módjukban dalokat rögzíteni. Szerintem ez pofátlanság, illetlenség azokkal szemben, akik tényleg komolyan gondolták ezt a megmérettetést… és nekik is meglehet az egyéni vélemnyük rólam, állok elibé, ha jogos még fejet is hajtok. egyébként jó fej vagy, hogy megvéded őket, de ezt sztem bízd rájuk, magyarázzák meg ők a bizonyítványt, ha elfogadható, hát mea culpa, de a tények jelenleg azt mutatják, amit róluk írtam. és nem igaz, hogy csak és csak fikázok, nem, nézd meg jobban…
  Ti is megkapjátok majd, ne félj… :):):)

  :)

 46. betontd · 2010-02-05

  Nyugi, szeretik itt a Robit, a b- közép és az ítész is csak azt cseszegeti akit szeret, így vagyunk a feleségeinkkel/barátnőinkkel is, neeem ?

  A beton ugyanebben a helyzetben van, negyvenes, harmincas, huszas korosztályból való a tagság, mint minden rendes gyárban, öreg szakik, élmunkások, tanoncok… és a zene, a rokkkk ami meg kortalan !

  Éljen és virágozzék a békés egymás mellett élés!

 47. khorer79 · 2010-02-05

  Szervusz kriti kuss! Nem tom ki vagy de látom, megfűszerezed a történést! Szerintem jó dolog hogy valaki ilyen behatóan tanulmányozza az egészet! Nyilván senki sem tudja a zenei ismereteidet, de a negatív vélemény is vélemény, pláne ha építő jellegű!véleményem szerint ezen nem szabad megsértődni. Személy szerint engem/minket is érint, de ez miatt valószínű, hogy egyetlen banda sem fog elkövetni csoportos öngyilkosságot! Várom továbbra is a kritikát! üdv. egy zenekartag.

 48. balázs85 · 2010-02-05

  Van itt élet!! :)
  Egyébként én mint az egyik jelentkező banda dobosa hadd mondjak el pár szót ami eszembe jutott…
  Leginkább pozitívumokat fogok sorolni.
  Sok sok banda összekapta végre magát és -bár már évek óta zenélnek- nekiláttak stúdiózni, hol itt hol ott, hol teljes hangszereléssel, hol pedig “gépi” segítséggel, de az anyagiak tényleg tudlak gátat szabni.(De azért az is igaz, hogy ma már sok sok amatőr “pince” stúdió működik…szóval naaa:) )
  A másik tök jó dolog, hogy az itt jelentkezett zenekarok, egyéni dolgok baromi nagy reklámot kaptak/kapnak…Később talán ennek is lesz haszna.
  A harmadik, meg talán az, hogy kap a jelentkező csapat meleget-hideget, kritikát, véleményt, sőt ha odáig jut komoly emberek fognak róluk és zenéjükről dönteni!!
  Szóval, nincs ezzel baj, teljesen jó minden, Minden csapatnak, egyéni indulónak, kívánok nagyon sok sikert, rajongót, szavazót, legyünk ott együtt a döntőben!! ;)

  Ja és külön köszönet a “megm ondó” kritikának, számunkra pozitív volt az írás!!
  Üdv
  M.B.
  Bloom Is Off The Rose

 49. Dian Róbert · 2010-02-05

  Sziasztok.
  Sajnos eddig nem követtem nyomon a tehetségkutató hozzászólásait, így nem tudtam időben reagálni a véleményetekre.
  Le tudtam volna rövidíteni a felesleges köröket. Talán.
  Versenyen kívül fogunk zenélni, azért, hogy egy ilyen buliból ne hiányozzon az a fajta muzsika sem, amit évek óta képviselek városunkban, és jelenleg ajándékszámba menő huszonéves fiatalokkal játszom. Rendkívül tehetségesek. Hallgassátok Őket szeretettel. Ők is azt a zenét szeretik, amit én, ezért úgy gondolom, talán az én elképzeléseim sem idejétmúltak. Való igaz, soha nem vetettem meg a nem szokványos zenei megoldásokat, ami egy divatirányzethoz szokott hallgató számára lehet még unalmas is. Ezért tudom vállalni a felelősséget. A koromért nem!:)
  Minden jót mindenkinek, ügyesek legyetek!

 50. tádé - beton · 2010-02-06

  Szeva Rob !!!

  A korordért-korunkért – nem m vagyunk a feleslegesek, hanem maga az átkos-átkozott kor, s még mindg jobb, mintha a kór törne ránk ! Ez a bejegyzés méltő hozzád, tetszik !

  Éljen a Radián, s közös barátságunk szépasszoyvölgyi kezdete !

  td

 51. kriti kuss, aki megm ondó · 2010-02-06

  :):):)

  Balázs, khorer, köszönöm, hogy pozitivan látjátok a dolgokat !

  Folyt. köv., azzal, hogy a kritikus mindenkit becsül és tisztel, aki hangokat ad ki egy szerkezetből, ileltve a torkából. Már dolog, hogy ez aztán mennyire értékes, ez már a kritikus szubjektuma – is… lényeg, bántani senkit nem szeetenék, tényleg belevetettem magam a dolgokba- az egyik sértődő bejegyzésére reagálva , igen vettem az időt és áradtságot, ahelyett hogy kocsmáztam, tévéztem volna – mert a kritiknak csak úgy van értelme. kritika nélkül mi lenne az értékmérő ?
  :)

  / ja, a saját zenekarom sem tudja ki vagyok, pampogtak a tegnapi próbán, hogy ki az a hülye, aki itten kcsit mocskolta, kicsit dícsérte őket… :):):) /

 52. kriti kuss · 2010-02-08

  Na, itt a második oldal, egyéni – tehát nem kötelező erejű, szigorúan szubjektív – elemzése. Ez a felhozatal sokkal gyengébb, mint az első oldalé…
  Lássuk :

  Engadi – ez most kevés, ezt a zsüri remélem nem Engedi, elnézést a szóviccért, még kritikában sem érdemel többet…

  Esti- Party –hát, ha még egyszer házasodnék biztosan visszatartana a dologtól ha a lagzi zenei aláfestésére titeket kérnének fel. / A saját számokat egyébként mindenki saját maga írja és zenésíti meg, ezért saját J / Bulizenekarnak harmadosztályú helyre jók vagytok, a nagy öregek szerint a vendéglátós-partys műfaj mindentjátszó mókuskerekében lehet igazán megedződni, , hát itt komoly edzésmunkára lenne szükség. Ellenben az énekes lánynak azonnal kell keresnie maga mögé egy másik bandát, mert amit ő tud-csinál a hangjával az fenomenális, Gombóc – Czakó Ildi, Doppin-g zenekar, Szerelem első – x-dik vérig – óta nem hallottam ilyen markáns hangot !!!

  FÉK – ha a produkció olyan színvonalas ötletekkel, finomságokkal, gegekkel lenne teli mint a zenekar bemutatkozó sorai a honlapjukon, akkor dobogós helyre is számíthatnának. A két dolog azonban sajnos nincs összhangban egymással, a szuggesztiv rock engem nem szuggerált…

  Féltégla – mit mondjak, szükség lenne a zenekari reformokra, mert ez a tégla nem illik bele a falba… / nem is szólva arról, hogy egyszer kiütöttétek a kontroll ládámat, de már nem haragszom, nem ezért tartom kevésnek a produkciótokat / pedig a most hallottak lényegesen jobbak az akkori összevisszaságnál.

  Gyújtópont – jajjjjj ezek a feldolgozások, ezek csak addig jók, míg összeszokik a banda, aki koncerten elő mer állni ilyesmivel az öngólt rúg, mert a csaján-öccsén-kocsmahaverján kívül mindenki az eredetihez viszonyít majd. Azt mondjátok, legfontosabb az igényesség… A beküldött anyag alapján ezek szerint ez a tehetségkutató nektek nem fontos… Lehet, hogy jó zenészek lesztek a rocksuliban – hajrá Debrecen – ott vizsgaanyagnak talán el is megy az utánjátszás, ha a tételek közt szerepel, de a tehetséghez ennek semmi köze. Ebben nincs egy cseppnyi új, egy cseppnyi fűszer, egyéniség sem, ezerszer jobban bántok a hangszerekkel, mint az előttetek értékelt Féltégla, de ha kettőtök közt kellene választani, akkor inkább őket tolnám a döntőbe… nem is szólva a verbális részről, öreg költőink forognak sírjaikban…

  Ideglelés – Rákóczi hadnagyai, lefokozva, az útkeresés elején. Blair viccnek jó, de ennyi…Ki kellene választani, hogy melyik úton akartok továbbmenni, ha mindenben bele-belekaptok az csak káoszt okoz. Ráadásul a progresszívitás nagyobb zenei-hangszertechnikai – hangszerelési tudást követel meg, ennek hiányában a dolog élvezhetetlen. Amúgy a produkció a maga egyszerűségében nem rossz, ideglelést nem lehet kapni tőle, de nem is hódított meg. Inkább elaltatna, annyira unalmas, csak ahhoz meg hangos…

  In a Blaze – hát, most nem lesztek tizenegyedikek, ez itt fordítva van mint a fociban, ha nincs 11-es menjetek el berúgni. Azért sírni nem kell, mert a sírás nem is menne a műfajotokhoz. Itt elég erős a metálmezőny, sajnos vannak nálatok jobbak az első oldalról is, és még hol a vége…

  Jaskasam – Idén még em ti fogjátok betölteni a Tigris megüresedett helyét a hazai rastaparton, ehhez még az sem lett volna elég, ha a jó öreg Páltibit sikerül leigazolnotok, nem akarok megbántani senkit, de valahogy megértem, hogy a Kapitány elhagyta ezt a hajót. A fúvós betétek jók, a dolog ütős része azonban már nem ennyire, a ska- és a reggae nagyon egyszerű, de pont emiatt óriási a bukta, ha nem megy egyszerre, ha pontatlan, hívjátok fel Szolnokon valamelyik Vinczs fivért, ők adhatnak ebből órákat… Gyakorolni, s jövőre ott lehettek a legjobbak között.

  Mandarins – Jó kis punkolás a Tisza partjáról, profi előadás, profi honlap, így kell ezt csinálni! A saját számokat viszont egytől egyig hallottam már valahol, sok az utánérzés, nem bűn a lenyúlás – valaki írta itt a fórumban , hogy a zenei témák összesét kitalálták már százegynéhány éve azóta ezekből építkeznek a muzsikusok – de néha illenék változtatni a riffeken… Egy punk versengést megnyernétek, de ez itt nem az…

  Mirodam – Ha a mandarinok jól szerepelnének a tarajos fesztiválon, akkor a Mirodam meg ott kolbászolna a fémmunkások rockdobogója körül. Persze csak ha 1980-at írnánk. Ahhoz a korhoz képest izgalmasak, kár, hogy a saját számok szövegei porba húzzák azt a produkciót., ráadásul még abban sincs semmi egyedi… A bulirepertoár viszont nagy kihívás, túl eklektikus, ahhoz, hogy ezeket a számokat mindenki jól hozza vissza – még saját felfogásban is, lásd Zorall – ahhoz ennyi nem elég. Sőt, roppant gyenge, szinte borzalmas…

  My dark Room – Túl sötét ez a szoba. Pedig nem SZAR – azért a szabadszállási fesztivál megnyerése nem akkor dicsőség, gyerekek – a videokat elemezve azonban semmi de semmi új nincs abban amit hoztok, minden egyes eleme , a mozgástól a zenéig, a rémes kiejtéssel – amin a hörgés nem változtat, keményen délalföldi – tálalt angol darkközhelyszótár szövegekig minden koppintás,.. Utánjátszásban jó, de ennél nem több

 53. sultansmith · 2010-02-08

  haladjunk, haladjunk, jöjjön a 3. oldal! :D

 54. szegecs · 2010-02-08

  “Kedves” kriti kuss!

  Örülök, hogy akad valaki, aki veszi a fáradtságot (és bátorságot) és ír pár keresetlen szót a zenekarokról, a saját szemszögéből. Többnyire nekem is hasonlóak a meglátásaim, bár én másképp fogalmaztam volna, de így hatásosabb :D
  Egyébként a stílusbeli meghatározás a teljes repertoárunkra vonatkozik és nem külön-külön a nótákra :).
  Na várom a többi banda elemzését is, mert addig nem szavazok, amíg nincs meg mind :P

  Szegecs!

 55. Nagy Ákos · 2010-02-08

  Köszönöm a kritikát a Gyújtópont nevében.

  Az ilyen jellegű véleményt is komolyan kell venni, mert van alapja mindennek. Lehúzó kritika is kell, mert elgondolkodtatja az embert.

  Tényleg jók a feldolgozások a banda összeszoktatására és még jobb dolog, hogy sok embert érdekel amit csinálunk, pozitívak a visszajelzések.

  Sajnos még nem volt elegendő időnk a saját számokra, (emiatt van például az is, hogy csak ez a két dal van felvéve,) de folyamatosan orvosoljuk a problémát.

  Remélem, hogy élőben bebizonyíthatjuk, hogy többet is tudunk.

  u.i.: Nem vagyunk Rocksulis zenekar

 56. szittya · 2010-02-08

  Szia örülök hogy valaki a saját szemszögéből ír kritikát. Igaz én egy pár zenekar kritikájával nem értek egyet mert már hallottam őket élőben zenélni. Ez az én véleményem van építőjellegű kritikád ami mindig kell és van amelyik együttes el is fogadja. Kíváncsi lennék hány zenekart láttál hallottál eddig élőben koncertezni az ide jelentkező zenekarok közül?

  Válaszod előrre is köszönöm.

 57. kriti kuss · 2010-02-09

  :):):):):):)

  Köszönöm, hogy vettétek, így vettétek az adást ! a benevezett bandák több mint felét volt szerencsém élőben is hallanni már – bár ez nem volt mindig felhőtlen szerencse… – és tényleg igyexem a jót meglátni mindenben, ha találok – lásd Estí Party – de ahol nincs, ott nem tudok mit tenni a saját, egyéni, különbejáratú véleményemmel.
  jönnek a harmadikok, szultánunnk nagyon izgul az ” R ” betű miatt … :):):)

  megm ondó

 58. kriti kuss · 2010-02-09

  Gyors voltam, itt a harmadik oldal. Holnap kész az utolsó is, és ezek alapján megnevezem az én – személyes – tizenötömet is… erről az oldalról hárman is esélyesek a továbbjutásra… szerintem…

  Neverend : Gyüjtsétek a rajongókat! Én nem leszek az… A rock zenei műfaj, de a szöveg is nagyon fontos. Ha mindkettő gyenge, akkor az küzdésnek-éjjel – is gyenge. Sok Pál Utcait hallgattatok, továbbra is csak ezt tudom tanácsolni, ha jól érzitek magatokat zenélés közben az remek dolog, de a megmérettetéshez még dolgozni kell…

  NincsHonlaPUNK : rövid, tömör dalok. És akkor végeztem is a pozitivummal. A punk gegjeihez ennél több kell, amit ti csináltok az csak manír, műanyag punk. És a punk csak akkor jó három akkorddal, ha a zenei hiányosságot helyettesíti az energia, a robbanás, az erő. E nélkül ez paródiának is rossz. Ne menejetek punkfesztiválra fellépni, mert meg fognak enni a tarajosok !

  Patriots rock band : Annyira unalmas már, hogy a rockzenekarok nem tudnak másról énekelni, mint útról, kerékről, UNCSI !!!! mint az egész produkció, 1968-ban a fejlődésben megállt széttépett agyú hippiknek is ….Jesszusom, visszatérve a Neverendhez remélem Lecsó nem hallgatja ezt a felvételt, mert azonnal feljelent benneteket lopásért a szerzői jogvédő hivatalnál ! azért ennyire lekoppintani egy számot – egy az egyben PUF : Bál – már több mint bűn, ez óriási hiba!!!!!!!!!!! Azonnal kizárnám a bandát !

  Perplex : Végre egy metál, ahol tényleg van dallam, higgyétek el headbangerek, ez is kell a nehéz fémhez , mégha ebben a két számban nincs semm új sem, ezeket a riffeket meghallgathatjuk minden metálbanda lemezén 1983- tól….Más kérdés, hogy a banda a metál csoport leggyengébb énekhangját vonultatta itt fel, akkor inkább tényleg hörögjünk, pedig eddig mindenkit azzal csesztettem, hogy ennek az ellenkezőjét valósítsa meg.

  Polip : Sokat játszhattatok a nagy motoros rocktáborokban a Karthagoval meg a Lorddal. Ezért aztán minden hang, minden szó a régi nagyokra emlékeztete, kivéve a gyenge, túl művészkedős énekhang, persz az meg akkor Bikini a sustorgós szavakkal, csak Lajos jobb. A közhelyek felsorakoztatása nem egyenló a politikus rockandrollal. Gyenge utánjátszás, sajnálom…

  Protézis : Jajjjjjjjj !!!! A Kárpátia divat ide is elért…. Azzal a kis különbséggel, hogy Petrásék remek zenészek, és ők időben éreztek rá arra, amit csinálnak, amit jól csinálnak. Ti nagyon sz—rul csináljátoak, az kevés, hogy pár részeg már rögtön csápol, ha meghallja Árpád nevét, akiről egy mondatnál többet nem tud mondani. Ráadásul hosszú is ez az Árpád szimfónia…( a kritikia nem politikai szemszögből jött, máűr csak azért sem mert a Kárpátia az egyik kedvencem, léptem fel együtt velük ) a második szám valamivel jobb, de nem tudja feledtetni az előző rémségét…

  Rafinart : Dianról már szóltam az első oldalon, nem szeretném ismételni magam, ráadásul tényleg kedvelem… Profi zenész, profi csapattal, profi instrumentális zenével. Profik közt lenne a helye…

  Realdreams :A valós álmik még messze vannak, itt is sok a metálos közhely a kottában és a szövegkönyvben is, de van bennük spiritusz, lehhet belőle valami. Az ének itt is borzasztóan gyenge, gyerekek, ekkora gondok vannak itt frontemberfronton ??? Az lesz énekes, aki egyetlen hangszerhez sem ért ???

  Régijó : Falunapok, bálok. Tényleg az a ti világotok, még egyszer meghallok egy ilyen, megyek az úton haza- út mentén nótát lelövök valakit. Talán Besenyszögön. A legrosszabb hangszerelés díja a tiétek, ez förtelmes, műkedvelőnek is rossz…
  Rejtély : Remek zene, még nyersen is… a dunai ág introja lehetett volna rövidebb, de felejtsük el. Trióban a legnehezebb játszani, megoldottátok, nem rossz produkció. Irjatok még számokat, de előtte három hónapig ne halgassatok Quimbyt !!! Helyetek lenne a 15-ben, ha elfelejtitek ezt a gagyiangolt, mert az egy fos…

  Requiem : A megmérettetés tribute kategóriájának győztese, ha a Nightwish valahol nem tud fellépni betegség miatt, akkor beugorhatnátok hellyettük. Az ének majdnem tökéletes, de ha már ezt az alműmajt választottátok egy kis énekóra nem ártana, mert erősebbé kellene tenni ezt a jól képezhető alaphangot. Keressétek meg Barta Jucót, hátha tud tanácsot adni ehhez… és tessék megtalálni a témát, és sajáűt, magyar szöveget kreálni !!!!! Addig nem fog menni a dolog, pedig van benne fantázia …

 59. kriti kuss · 2010-02-09

  Kritikust a zsüribe !

  kedves – már akinek :) – kritikus, nagyon remélem, hoogy a bandád nem jut tovább, mert ott lenne a helyed a zsűriben ! lehet, hogy a véleményes személyes, de roppant reális, és ezt rajtam kívül mások is észrevették, hisz volt, aki a mmegjegyzéseid fényében hallgatta meg még egyszer a bandákat.

  Hol lehet szavazni arra, hogy bekerülj a bírák közé ?

 60. min1ki · 2010-02-09

  Nekem gyanús, hogy a NincsHonlaPUNK zenekar tagjai igencsak nagyon hasonlítanak a RafinArt zenekar tagjaira…de talán még a DNS-ük is megegyezik?!?!

 61. Nagy Ákos · 2010-02-09

  Ez egy elég komoly “vád” és érdekelne, hogy van e alapja, mert ez most így egy lényeges kérdést vet föl a verseny tisztaságát illetően, a fent nevezett versenyzők részéről.
  Mert gondolom az csak-csak belefér, hogy 1 zenész 2-3 helyen is szerepel, de a komplett zenekar teljes átültetése az kicsit húzósabb téma.

 62. Sándorfi Viktor · 2010-02-10

  Nem gyanús, hogy a két zenekarnak semmi köze egymáshoz?

  RafinArt: Dian Róbert, Kozák Balázs, Sándorfi Viktor

  nincsen honla PUNK: Stelli Péter, Horniczky Kristóf, dobgép

  A DNS vizsgálat nem talált egyezést. Köszönjük az értelmetlen vádaskodást.

 63. Sándorfi Viktor · 2010-02-10

  Nincsen alapja. A RafinArt zenekarnak egyik tagja sem zenélt a felvételeken, nem is tagja a nincs honlaPunk zenekarnak…

 64. rivasz · 2010-02-10

  baze értsétek már a viccet :D egyébként télleg, a gitáros technikája kísértetiesen hasonlít…hmm

 65. ???? · 2010-02-10

  Ha az idióta vádaskodás vicc, akkor néhányan biztosan jót nevettek… Baze értsd már az iróniát.

 66. rivasz · 2010-02-10

  nem tudom ki vagy, a kérdőjel nem árul el, úgyhogy nem tudom mihez szóltál hozzá :)

 67. Nagy Ákos · 2010-02-10

  Probléma megoldva. Gond nincs. Minden zenekar tiszta.

 68. Kapitány · 2010-02-10

  Mélyen tisztelt kriti kuss!
  Nem szeretnélek megsérteni,de nagyon mellélőttél a JASKASAM zenekarról írott kritikáddal.(Ha ez az lett volna.)
  Kezdjük talán az elején.A TIGRISNEK NINCS MEGÜRESEDETT HELYE!Nem tudom miről beszéltél????Ez a zenekar teljesen egyéni stílusban játsza a reggaet, mint ahogyan a Tigris is tette,ezért teljesen összehasonlíthatatlan a két zenekar tevékenysége.Én majdhogy nem a zenekar alakulása óta jelen vagyok a Jaskasamban, mivel a tagok a barátaim.A jó öreg Páltibi,másszóval Kapitány nem hogy elhagyta a hajót, hanem azóta is a zenekarral mozog, és billentyűsként addig segítette a zenekart, amíg meg nem találták a mostani kiváló, (korban is hozzájuk illő)zenészt Biankát.
  Én egy nagyon dinamikusan fejlődő zenekart látok akire előbb-utóbb büszke lesz majd a város.
  És még egy mondat!Azt írtad “a ska- és a reggae nagyon egyszerű….”
  Hát én erre azt mondom hogy hallgatni valóban egyszerű!
  Mély tisztelettel:Páltibi vagy ha úgy tetszik Kapitány

 69. AntiTD · 2010-02-10

  Beszivtál,baszki?:-D A Kárpátia remek zenészekből áll??És egy egy érv bármi mellett is??

  Ne hallgassatok rá,igazi amatőr,botfülü pankénekes:-)

Leave a reply