• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Szubjektív: 2016 legjobb lemezei

A Főszerkesztő úr szabad kezet adott nekünk, és tekintettel a tiszta lapként beköszöntő 2017-re, summázunk egy szubjektívet 2016 legjobb lemezeiből. Az első félidőben Timúr, a másodikban DajkaG mond majd szépeket. Legyetek büszkék! Mi azok vagyunk.
1.


If You See Kaye – Demo:  A martfűi brigád nagyot ütött a csak Demo-ra keresztelt anyaggal. El is hívtam őket játszani Pöstre, ők pedig minket cserébe Martfűre. De nem csak a személyes okok miatt lettek az elsők, hanem mert olyan ügyesen és vagányan házasították össze a stíluselemeket, hogy bátran kimerem jelenteni, világszínvonalon művelik a srácok a muzsikát. Mindenképpen unikális, szórakoztató, és szellemes nem is kimondottan metal lemez az övék, és hát ki játszik rajtuk kívül ma Turbonegrot honi koncerteken? A legfrissebb hírek szerint már dolgoznak az új anyagon, ami még jobban fog szólni. Rohadtul várom.

IYSK facebook

Demo

2.


Dying Minds – Dying Minds: A lemez előtt felkerült pár koncertfelvétel és már akkor érezni lehetett, hogy itt bizony valami különleges dolog történik. A Dying Minds nevet viselő lemez pedig nem okozott csalódást. Az instrumentális trió nagyon okos és itt-ott zavarba ejtő matériával hozakodott elő. Nem csak bátor kísérlet ez, de sokat is tesz hozzá a magyar instrumentális zenéhez. Remélem élőben is láthatom majd őket, és messzire visz még az útjuk.

Dying Minds facebook

Dying Minds lemez

3.


Rongyszőnyeg – Fellegajtó: Nem csak az év egyik legjobb albuma a Fellegajtó, de a magyar folk-szcéna helyi megújítója is. Többet is érdemelne a dolog haza szinten. Őszintén örülök, hogy hallhatok végre valami nagyvárosi sallangoktól mentes tiszta zenei költészetet. Ráadásul Franciaországban is megutaztatták a lemezt, ami azért valljuk be, nem kis szó!

Rongyszőnyeg facebook

Fellegajtó

4.


Gulyás Band  – Nem állok be: A szolnoki punkok zászlóvivője az év legdühösebb lemeze címet is meg kellene kapja, de olyan még nálunk nincs. Tiszta, nyers punksodrás. Mostanában nehéz ilyesmit találni. Minden tele van feleslegesen sok duplázóval meg károgással. A hardcore felé kacsintgató családias vokálok pedig egyértelműen a zenekar fejlődését mutatják. A GB tehát nem fog beszürkülni. A Nem állok be ezt is bizonyítja. Kíváncsi leszek, idén mi sül ki ebből!

Gulyás Band facebook

Nem állok be

5.

Barhx – Egy Út Van: A szolnoki rapper Barhx (polgári nevén Barhács Tamás) legutóbbi albuma 2016 tavaszán látta meg a napvilágot, és 16 dalt tartalmaz. Kissé talán kilóg a listából, de el kell ismernünk, hogy kifejezetten jól összerakott, igényes hip-hop anyagról beszélhetünk, ezért úgy gondoltuk, nem maradhat ki a felsorolásból. Barhx korrekt alapokra, dinamikusan nyomja a szöveget, és az album szinte egyetlen pillanatra sem ül le, végig képes fenntartani az érdeklődést.

BARHX Facebook

6.

Roar – Demo 2016: A Roar igazi, vérbeli thrash metál banda, akik már csak azért is elnyerték a tetszésemet, mert kifejezetten korrekt minőségben megszólaló, nyers és brutális demókat gyártanak már gyakorlatilag megalakulásuk óta, és ez alól hála Istennek a 2016-os anyaguk sem kivétel. A kompromisszummentes, reszelős riffek úgy szakítják le a fejedet, mint a Jászsági országúton végigszaladó, száztonnás kamion, amit a Texasi Láncfűrészes kormányoz. Jó, egy kissé lehet, hogy túlzásba estem, de ez az anyag tényleg eléggé ütős és brutális lett egy demóhoz képest, szóval hajrá, srácok! Legalább ilyen faszán zárjátok a 2017-es évet is!

Roar facebook

7.

Mesekaszinó – Viszlát Holnapig!: És a rozsdás reszelés után jöjjön egy kis nyugis, alteros elszállás a Mesekaszinó jóvoltából. Igazi dallamos, rádióbarát etűdök, a Kispálos elvontkodástól mentes, életszagú szövegekkel. Őszintén bevallom, egyedül a banda neve miatt húzódoztam egy kicsit attól, hogy végigpörgessem az anyagot, ugyanis valamiféle Rajzfilmslágerek Magyarul jellegű kiadványra számítottam, azonban az első riff után hatalmasat kellett csalódnom, méghozzá kellemesen. Ha érdekel milyen lehetne az igazi, emberbarát, és emberközeli alter, ami igényes popzenének sem utolsó, akkor ebéd előtt mindenképpen füleljétek meg a a srácok 2016-os lemezét. Megéri. Kezességet vállalunk érte!

Mesekaszinó Facebook

Mesekaszinó lemez

És most, hogy végére értünk a szubjektív listának, kíváncsian várjuk a véleményeteket: Mit felejtettünk ki, mik voltak a tavalyi év legjobb dalai, legemlékezetesebb pillanatai szerintetek? Komment formájában várjuk, ti hogyan vélekedtek erről.

Oszd meg

Leave a reply