• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Szabó Sándor és Juan Gaspar koncert – 2010.10.29. – Tmiklós, Lukács Mozgó

Röstellem, de csak most kaptam észbe… Ma este (2010.10.29-én 19:00-től) a törökszentmiklósi Lukács Mozgóban két profi akusztikus gitáros varázsolja el az igényes fülű hallgatóságát. Név szerint: Szabó Sándor és Juan Gaspar.Juan Gaspar:
Mexikóban, Pueblában él, egyike azon kevés gitárművészeknek, akik komponálnak és elő is adják darabjaikat. Juan Gaspar a klasszikus gitárzene fő irányát képviselve sok dél-amerikai és modern hatást is felmutatva komponálja darabjait. A pueblai Zeneművészeti Egyetem professzora és világjáró előadó.


Szabó Sándor:
A sokhúros és bariton gitárok mestereként, a magyar makám újraértelmező “archeológusaként”, és a Magyar Gitár Rapszódia komponistájaként lett ismert a gitármuzsika nemzetközi világában. Művészetét a keleti zene mélysége, a kortárs klasszikus zene expanziója, a népzene tiszta igazsága folyamatosan alakítja. Egyéni hangvételű játékával, jellegzetes hangzásával és kompozícióival mára a nemzetközi akusztikus gitár világának elismert művésze lett. Európában csaknem minden országban bemutatkozott, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és Koreában is többször turnézott. Mára több mint 30 hanglemezen hallható játéka.

Oszd meg

Leave a reply