• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Show Me Regret interjú

Show Me Regret

Rákóczifalva – Post- hardcore

Tagok:

Szedlák Márton – ének
Kiss Dávid- scream vocal
Karácsony István – gitár
Torda Zoltán – gitár
Kálnai Péter – dob
Tar Csaba – basszusgitár

2011 októberében alakultatok, tehát kicsivel több, mint egy éves a banda. Mit sikerült elérnetek eddig? Milyen visszajelzéseket kaptatok?

Az egy évnek a fele igazándiból a formálódás időszaka volt, átestünk jó pár tagcserén, mire azt lehetett mondani: na végre, most már alkotunk is. 2012 májusától elkezdődött a koncertezés. Az első bulin már pozitív volt a közönség, és eddig nem is kaptunk túl negatív kritikát. Szerintem sok embernek tetszik, amit csinálunk, de ami a legpozitívabb, hogy más zenekarok is látnak bennünk fantáziát.

Ha jól tudom, most is folyamatban van egy tagcsere, basszusgitárost kerestek. Mi ennek az oka?

Pont ma találtuk meg az új basszusgitárosunkat, Tar Csabát. Attilának egyre kevesebb szabadideje lett, és már nem tudott elég időt és kreativitást adni a számokba, illetve más dolgok kezdték el érdekelni. Saját döntése volt, amit mi tiszteletben tartunk és mindig is tag lesz számunkra.

Eddig egy dalotok van felvéve, egy Natalia Kills feldolgozás. Miért pont erre esett a választásotok? Mikor hallhatunk felvéve saját dalokat is?

Ez egy nagyon jó kérdés. Amikor feljött az ötlet, hogy dolgozzuk fel, irtó nagy “sláger” volt a popzene világában, meg tetszett is nekünk a végkifejlet. Ez volt a második szám, amit csináltunk és azért ez jelent meg, mert jobb lett, mint a saját számunk felvételen. Négy számos bemutatkozó lemezen kezdtünk el dolgozni a múlt héten, és ha minden jól megy, március közepén már stúdióban leszünk és április végére legkésőbb hallható is lesz az anyag.

Melyik stúdióban veszitek fel?

Pontos választ erre a kérdésre még nem tudok adni, lehetséges, hogy félig házilag lesz megoldva, próbatermen belül és a dob meg a masterelés megy a stúdióban. Erről még nem döntöttünk, elsősorban azon vagyunk, hogy ütős anyagot tudjunk közreadni.

Hogyan zajlanak a próbáitok? Céltudatosan csak a munkára koncentráltok vagy megy az ökörködés ezerrel?

Céltudatosan kezdődnek általában, de mindig van benne ökörködés. Szeretjük egymást ugratni, poénokkal dobálózni és lazulni közben. Ha teljesen kikapcsolsz, és csak élvezed, amit csinálsz, jobbat alkotsz, mint ha munkának fognád fel.

Milyen egyéb zenekarokban fordultatok már meg? Vannak mellékprojectek?

Kálnai Péter (dob) a Magma zenekarban tevékenykedett, Kiss Dávid (vokál, scream)-nak több projectje volt, de a legismertebb közülük a The Boys Come To Kill, ami a Claps for Caroline elődje volt. Jómagam a 60 Miles to Nebraska formációban ritmusgitárosként és menedzserként tevékenykedem jelenleg.

Mikor és hol láthatunk titeket legközelebb?

Március 23-án Szolnokon, a Restiben lesz koncertünk, aki teheti, mindenképpen nézzen el, nagy buli lesz!
(legközelebb március 09.-én, a Rock Parkingban láthatjátok őket, csak az interjú készítésének időpontjában ez még nem volt biztos – szerk.)

-Evi-

Show Me Regret a Facebook-on.

Oszd meg

Leave a reply