• facebook
  • soundcloud
  • youtube


ROXOLNOK – zenei tehetségkutató verseny ! Jelentkezni 2013. augusztus 25-ig lehet!

ROXOLNOK – zenei tehetségkutató verseny!

A Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodája támogatásával

A szolnoki „Ifjúságért” Közhasznú Egyesület, a szolnoki internetes zenei portál (szolnokzene.hu) közreműködésével, (rock)zenei tehetségkutatót indít. Várjuk minden olyan, Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő csapat jelentkezését, amely saját dalokat is játszik és szeretné megmérettetni magát neves zsűri előtt.
Műfaji megkötés nincs.

Jelentkezni kizárólag e-mailben lehet, a nevezéseket a tehetsegkutatoszolnok2013@gmail.com címre várjuk.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:
– A zenekar rövid történetét (max. 500 karakter)
– 2 (kettő) saját dalt mp3-ban
– A tagok nevét és, hogy ki milyen hangszeren játszik
– A zeneszerző és a szövegíró nevét
– A csapat elérhetőségét (telefonszám, cím, honlap, e-mail, stb.)

A TEHETSÉGKUTATÓRA CSAK OLYAN ZENEKAROK JELENTKEZHETNEK, AMELYEKNEK NEM JELENT MEG ALBUMUK KIADÓI GONDOZÁSBAN.
Szerzői kiadású, saját terjesztésű albumok, demók tehát nem számítanak akadálynak.

Jelentkezni 2013. augusztus 25-ig lehet.

A beérkezett dalok ezt követően felkerülnek a szolnokzene.hu weboldalra, ahol a honlap látogatói szavazhatnak a zenekarokra.

Szavazni szeptember 15-ig lehet.

A jelentkezők számától és a minőségtől függően maximum 10-12 zenekar, előadó juthat tovább a tehetségkutató élő versenyére. Az értékelés a honlapon keresztül beérkező szavazatok és az előválogató szakmai zsűri (3 fő) pontozásának összevetésével történik.

Az élő bemutatkozásra kiválasztott zenekarok, előadók számára a nevezési díj tagonként 1000 Ft, melyet fellépés előtt kell befizetni. A nevezési díj befizetése nélkül a zenekar nem léphet színpadra! Minden banda élőben minimum 2 (kettő) saját dalt adhat elő, de a maximális színpadon előadható műsor a 12 percet nem haladhatja meg. A csapatok beállással, pakolással együtt legfeljebb 30 percet tölthetnek a színpadon.

A zenekarok szabadon használhatják a színpadon rendelkezésre bocsátott hangszer-alapokat és dobfelszerelést. A zenekarok a maguk által hozott erősítőket is használhatják (komplett dobszerelést nem!)

Minden zenekarnak hoznia kell:
– pergődobot
– cintányérokat
– lábgépet
– hangszereket
– kábeleket

A tehetségkutató élő koncertjeinek időpontja: 2013. szeptember 20-21. péntek – szombat. (A program délutáni, koraesti időpontban kezdődik, pontos információkat az élő versenyre bekerült zenekarok számának ismeretében fogunk adni.)

Helye: 50. Tiszaligeti Napok, Családi Park – Szolnok, Tiszaliget, Squash pálya melletti beton tér.

A zsűrit (helyi) neves zenészek, stúdióvezetők, szervezők alkotják. A zsűri az első három helyezettet díjazza. (A zsűri fenntartja különdíjak kiadásának jogát is.)

Díjazás:

I. helyezett:

Oklevél és részvételi lehetőség az október 4-6. között, Budapesten a Hangfoglalás keretében megrendezett országos tehetségkutató döntőjének mezőnyében. Egy stúdióban rögzített, vagy saját technikai körülmények között készült alapfelvétel profi „készre keverése” a szolnoki Denevér Stúdióban.

II. helyezett:

Oklevél, a Roland 5000 hangszerbolt ajándékcsomagja. Egy stúdióban rögzített, vagy saját technikai körülmények között készült alapfelvétel profi „készre keverése” a szolnoki Denevér Stúdióban. Bemutatkozó riport az Amadeus Rádió Stage Dive műsorában.

III. helyezett:

Oklevél, a Roland 5000 hangszerbolt ajándékcsomagja. Egy stúdióban rögzített, vagy saját technikai körülmények között készült alapfelvétel profi „készre keverése” a szolnoki Denevér Stúdióban. Bemutatkozó riport az Új Néplap Grátisz mellékletében.

Különdíj: A szolnoknokzene.hu “Karakter-díj”-at adományoz a legegyedibb irányvonalat képviselő zenekari formációnak. A díjat egy nem szolnoki érdekeltségű szakmai stáb ítéli oda.

A díjak köre bővülhet!

További információk:

Emailben: tehetsegkutatoszolnok2013@gmail.com

WEB-en: a tehetségkutató aktuális információi folyamatosan megtalálhatók a szolnokzene.hu honlapon.

Várjuk jelentkezéseteket!

A szervezők: „Ifjúságért” Közhasznú Egyesület

Társszervezők: a szolnokzene.hu munkatársai

Fő médiapartner: Amadeus Rádió, Szolnok

Oszd meg

Leave a reply