• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Reggaesztrált jóhangulat – Jaskasam koncert a Stock Pub 1927-ben. (Koncertbeszámoló – 2013. február 2.)

Koncertbeszámoló a Jaskasam jóhangulatú bulijáról!

Gondolom senkinek sem kell bemutatni a Jaskasam szolnoki zenekart, akinek mégis, az jobban teszi ha hoz egy kis szotyit és leül meghallgatni tőlük egy kis fülön át felszívódó nyugtatót. Igen, ők egy ska/reggae banda, 2008-ban alakultak, és egy-két tagcserén átesve 2011-ben rajzolódott ki, még ha nem is végleges, de a mai forma. Hét emberes dolog, van harsona, billentyű, meg minden ami szem-szájnak ingere.
Már megjelent az első albumuk is, First Fyah névre hallgat.


Afrodzaqm

Február 2.-án a Stock Pub 1927-ben lépett fel a zenekar a kecskeméti Afrodzaqmmal együtt.

Sajnos csak a Jaskasamot volt szerencsém élvezni, így a másik része a koncertnek nekem kimaradt. A fentebbi zenéből azért sejthető, hogy milyen is lehetett.

A szórakozóhely, ahol ez az egész zajlott, hangulatos volt, jól nézett ki, de személy szerint nekem kicsi volt, jobban tetszett volna ha másnak nem is, legalább a zenekaroknak nagyobb tér áll rendelkezésre. Az elrendezés, mármint ami azt a termet illeti ahol a srácok zenéltek, borzalmas volt. A terem végében játszott a zenekar, az árnyékszék meg konkrétan mögöttük volt elhelyezve. Ebből sajnos az következett, hogy amíg tart a koncert, vagyis kb. 2 órán keresztül, addig ha valakinek „dolga” akadt volna, azt máshogy kellett megoldani. Mert valljuk be, egy zenekaron átvergődni sörtől tele húgyhólyaggal, miközben azok játszanak, nem épp a legegyszerűbb művelet.
Az árakkal nem volt baj, csak az, hogy Pesten éreztem tőlük magam. A srácok, mint ahogy az egy „jó” zenekarhoz illik, fél órát késtek, persze úgy hogy már ott voltak időben…


Jaskasam

Néhány apróságtól eltekintve egyébként jól éreztem magam a koncerten, jó hangulatot csináltak a fiúk/lányok, és a hangosítással sem volt semmi bajom, bár sokkal jobb lett volna egy nagyobb teremben, mint azt már korábban említettem.

Jaskasam

Összefoglalva egy jó este volt, annak ellenére is hogy nem áll valami közel a szívemhez ez a műfaj, aki meg kihagyta ezt a bulit, az se aggódjon, mert március 09-én a TISZApART Moziban fellépnek még, több másik zenekarral együtt. Akit érdekel a dolog, az a Facebook-on megtalálja a zenekar oldalán.
De addig még sok víz lefolyik a Tiszán, reméljük a közeljövőben még többször mutatja meg valahol magát a banda.

-Balogh Emese-

Jaskasam a Facebook-on

Afrodzaqm a Facebook-on

Stock Pub 1927 a Facebook-on

Oszd meg

Leave a reply