• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Redrum Sindicate riport

Sokan felkapták a fejüket a Redrum Sindicate zenekar demója hallatán. Igen, ilyen igényes demó anyagot Szolnokon is tudnak csinálni házilag. Hála az internetnek, nem kell az ember fiának kilométereket utazgatni egy-egy riport elkészítésekor, így a zenekar dobosának, Dave-nek küldtem egy kérdőívet, amit kitöltve visszaküldött részünkre. A fotókat CH készítette.

SV: Mikor és ki(k)ben fogant meg a zenekar megszervezésének ötlete? Meddig tartott a tagok keresgélése? Mikor kezdődtek az első próbák?
Dave: Már régóta jártunk ki Balázzsal zenélgetni, innen jött az ötlet, hogy hívni kellene az FKB-s srácokat. Először csak próbaképp egy-két számot akartunk írni, nem volt semmi konkrét. KLT-t nem volt könnyű elérni hiszen négy év alatt ötször adta meg a számát részegen, de végül összejött. Szépen előkerült mindenki, próbák februárban kezdődtek nálunk a próbahelyen, de a végleges felállás március elején jött létre.

SV: Kik a tagok és milyen titulust töltenek be a bandában?
A zenekar 7 taggal üzemel, de szeretnénk bevenni még egy gitárost.
Tehát,
Bálint Gabi: négyhúros sújtás,
Molnár Balázs: ritmikus gitárnyúzás,
Dj Vanathium: lemezek pörgetése,
Dave a dobritmusokat terelgeti,
A szövegekért pedig KLT, KOLOR és NIXON a felelős.

SV: Hol látnátok magatokat szívesen a mostani magyar zenei életben?
KLT: én mindenféleképpen szeretném,ha megmaradnánk az egészséges underground vonalban, okádok ezektől a VIVA Tv-s, meg celeb berkektől, eltudom képzelni a csapatot a későbbiekben egy ütős fesztivál zenekarként.

SV: Hol tartotok most és mik a terveitek a jövőre nézve?
KLT: Én asszem,’ megtaláltuk, amit csinálni akarunk, ideje csiszolni.
Dave: Folyamatos számírás és próbák, lassan be kellene indítani a koncertszervezést is.

SV: Mi a története annak, hogy két dobos van a csapatban?
Dave: Nem egy lávsztori’, csak annyi, hogy Balázzsal már régóta együtt gyakorolunk és zenélgetünk, most úgy alakult (végre), hogy közös zenekarban nyomhatjuk.

SV: Néhány tag több formációban is játszik. Hogyan egyeztethető ez össze stílusotokban és szabadidőben a Redrum-mal?
KLT: Mi a srácokkal csináljuk a Foot Killa Beatz-et(myspace.com/footkillabeatz), nálunk ez sosem volt kötött dolog, összeültünk, pár sör meg cigi, aztán vagy zsugáztunk, vagy írtunk pár reppet és feltoltuk, a mai napig így születnek új számok, Kolor tesóm meg evidens, hogy otthon pakolja össze a zenéket, szal’ belefér teljesen az időnkbe, inkább lokális gondokkal küzdünk év közbe.
Dave,Balázs: Aki szereti, amit csinál, mindenre tud elegendő időt szakítani.


SV: Kik és milyen módszerrel írják a zenei alapokat és a szövegeket? Milyen hatások adnak Nektek ihletet?
KLT: A szövegeket mindenki magának írja, és ez örökérvényű. Ihletet a mindennapok adnak, személy szerint én bármiből képes vagyok meríteni. A lemez nagy része otthon írott szöveg, de volt, hogy Balázs, meg Dave játszott valamit, én meg 5perc alatt írtam 20sort. :D
Dave: Az alap zenéket általában Balázzsal ketten kitaláljuk, felvesszük gyorsan és elküldjük a többieknek, a többi már jön magától próbán.

SV: Szerintetek mennyire befolyásolják az Underground könnyűzenét a könnyű drogok?
KLT: Egy zenész nem a spangli miatt zenész, és egy füves sem feltétlen zenész :)

SV: Milyen üzeneteket hordoznak a szövegeitek és kikhez szólnak?
KLT: Ez számonként változik, sőt, néha verzénként’. Van, hogy valamit nagyon mélyről írsz, különböző emóciók hatására, meg amit tapasztalsz a mindennapok során, amit a közeg ad és van, hogy valamit meg csak mert rímb**i vagy, és szeretsz játszani a szavakkal. Aztán ha ezeket meg néha ötvözni is sikerül, akkor k***a jó. :D “Nekem nem mindegy, hogy Auth Csilla vagy a chill – out” ilyesmik, vágod?! Ezért szerintem nincsen konkrét üzenete annak, amiről rappelek, inkább ha tudsz vele azonosulni, vagy csak mosolyogsz egy jót, hogy ez a bolond miket ír, én akkor értem el a célom.


SV: Mik lennének azok a dolgok, amin szívesen változtatnátok Szolnokon és a szolnoki emberekben (akár a megyére értve)?
KLT: Ezen még filózok, majd megírom.
Dave: Sokkal több olyan helyre lenne szükség, ahol lehetőség van élőzenés esteket tartani, megfelelő színpadon, korrekt hangtechnikával. Gondolok itt egy olyan helyre ahová, ha mondjuk pénteken lemegy az ember, akkor mindig van valami zenekar és meg lehet nézni a produkcióját még akkor is, ha az nem volt szétkürtölve a médiában.

SV: Mennyire célotok a “pénz és a diadal”?
KLT: Ha zenélsz, szerintem, ott mélyen lapul benned, hogy ezt csinálnád életed végéig, ergo meg kell élni belőle, meg jól jön a lecsó fejleszteni a cuccainkat is, de alapvetően örömzene az egész. Vágod, leülünk, fél óra alatt kész egy szám, nincs benne ilyen, hogy: írjunk így és erről, mert az majd fialni fog. Ez nem kommersz sz*r. A “diadal” pedig, ha cél, ha nem cél, nem rajtunk múlik azután, hogy a produktum kint van és terjed.

SV: Mikor várhatunk Tőletek új felvételeket?
Dave: Szerintem, ahogy íródnak a számok, és megint összejön egy EP-re való, akkor megint felvesszük és megmutatjuk a hallgatóságnak.

SV: Hol lehet titeket látni és elérni?
Képek, mp3, letöltések stb.
www.myspace.com/redrumsindicate

A demo letölthető
erről a linkről.

Oszd meg

Leave a reply