• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Premier: Over My Dawn – Isten, fűrész, család (Bonus track, 2016)

Az Over My Dawn 2015-ös új dala (és irányvonala), a Jásztexas kapcsán nemrég jelent meg egy írás az oldal hasábjain, s a fiatalok folytatják a munkát az idei évben is, aminek egy előfutára máris napvilágot látott az internet homályában. Isten, fűrész, család a név, melyen keresni érdemes.

A beharangozóban előrevetítették, miszerint igen vegyes fogadtatásra számítanak, és olyasvalamivel találhatja szembe magát a hallgató (legyen az rajongó, vagy sem), amit eddig még nem hallott a bandától. Meg kell hagyni, ennek száz százalékig meg is feleltek.

Némi humort vélek felfedezni a háttérben, hogy egyből egy bónusz track került napvilágra, nem pedig a megszokott metal-core. Mennyire más? Nos, teljesen. Egy monoton hip-hop alapra elrappelt szöveg, és széttorzított/effektelt digitális zajok, melyek hangulatteremtésnek elmennek, de zenének semmiképp nem nevezném. Sebaj, hisz ez csak Bonus! De mihez?

Félreteszem az előítéleteket, és igyekszem a jó oldalát nézni. Mindenképpen pozitív, hogy a szenvedő, önmarcangoló világot lassan teljesen maga mögött hagyja a banda. Agresszív és arcba mászó szövege mindenképpen frissességet csempész a produkcióba, amolyan vidéki suttyó stílusban, amihez a texasi láncfűrészes mészárlás alap-sztorijából vett képeken keresztül vezet az út. Csonkítás, elevenen megnyúzott testek, savtól habzó szájüregek, igazi horror-parádé. Viszont: a Yellow Spots előadásában anno (Vérfertőzés Texas szélén) az eredeti film hangulata köszönt vissza, itt pedig a remake-é. De persze nem viszonyítok, két teljesen különböző megközelítés, ahogy a két zenekart sem lehetne összehasonlítani.

A szöveg egész ügyesen lett összerakva, azonban a sokszor kissé túl szlenges (spanom, alap flash), máskor meglepően jó humorú (Így lesz a hétvégére a program láncfűrész-pont-exe). A rímek is nagyjából rendben vannak, úgy vélem, egész jó irányba haladnak a srácok. Talán a refrént elég lenne kevesebbszer sulykolni, elég hosszúra sikeredett.

A zenéről szánt szándékkal nem írok többet, hisz egyrészt – számomra – értékelhetetlen, másrészt, mint azt említettem, valószínűleg nem ez az új irányadó. Bónusz! A hangzás viszont korrekt. Telt, vastag, és a szavak tisztán érthetőek, a nyelvek pergőtüzében is.

Kíváncsi vagyok, hogy fog szólni hangszerekkel, riffekkel és duplázóval. Ha jól sejtem, igen combos hentelésnek lehetünk majd fültanúi.

Zenekari Facebook 

-Árvai Levente-

Oszd meg

Leave a reply