• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Online rap versenyt indít a PLUSIDE

Pár napja hivatalosan is kiderült, hogy a PLUSIDE szolnoki rap csapat egyik tagja Tom D online versenyt indít hazai MC-knek vagy épp rap csapatoknak is. A verseny két fordulóból tevődik össze valamint a nyertes 50000 Ft díjazásban részesül! A minőség is nagyon fontos szempont ezen a megmérettetésen, szóval ajánlott jó minőségű felvételt beküldeni, ha a döntő a cél. De akkor jöjjenek a szabályok és minden fontos információ.

VERSENYLEÍRÁS
● A verseny KÉT fordulóból áll.
● Minden fordulóban egy ADOTT alapzenére kell egy KOMPLETT dalt késziteni, egy ADOTT témában (MAGYAR NYELVEN)
● A produkcióban egy vagy több személy is szerepelhet. MC vagy rapcsapat.
Az alapzenét módositani, megvágni NEM lehet. Teljes hosszban KELL használni, nem lehet hozzáadni vagy elvenni belőle.
● Minden forduló előtt a közönség választja ki a témát.
● A leadási határidő után minden zenét mp3-ban lehet majd letölteni EGYSZERRE. Határidőn túl NEM FOGADUNK el produkciókat.
● ELSŐ KÖRBEN csak a közönség szavaz. A szavazás során nem látszódnak az eredmények, amik befolyásolhatják mások döntését.
● A produkciók betűkkel lesznek ellátva, igy nagyobb esély van arra, hogy nem a név alapján hallgatja meg a szavazó.
● A KÖZÖNSÉG SZAVAZATAI alapján a 10 LEGJOBB produkció jut tovább.
● A MÁSODIK KÖRBEN ugyancsak a közönség fog témát választani, amit a 10 továbbjutónak egy újabb dalban kell feldolgoznia, egy újabb ADOTT alapzenére.
● MÁSODIK KÖRBEN a közönség szavazatai mellett egy kb 50 emberből álló zsűri tagjai is szavaznak a legjobb előadóra, csapatra. Ezek az emberek régi HIPHOP arcok, akik többsége már az 199O-es években is aktivan zenélt és fellépett, mint MC, ezért nagy tapasztalattal rendelkeznek és van rálátásuk a kultúrára.
● Szeretnénk minél igazságosabb döntést hozni, ezért a végén összesítjük az első kör és a második kör közönség szavazatait, valamint a zsűri tagok véleményét, és igy jutunk el a verseny győzteséhez.
● Amennyiben véletlenül ugyanannyi szavazattal rendelkezik két vagy több előadó, mi felajánlunk két lehetőséget a fair play nevében. A győztesek osztoznak a fődíjon VAGY sorsolással kiválasztjuk a végleges nyertest.

PRODUKCIÓ MINŐSÉGE
Noha nem kell profin megkevert, stúdió minőségben elküldeni a produkciót, mindenképp hátránnyal indulhat az, aki egy ezer forintos recsegő mikrofonnal próbálja felvenni a szövegét. Ezt tartsátok észben és próbáljatok minél jobb hangzású eredményt produkálni, ami talán sikeresebb lehet.

ELBIRÁLÁS
Ez a verseny az MC-ről szól, ezért mindenkinek ugyanarra az alapra kell rappelnie. Vagyis NEM az alapzene dominál.

Mindenkit arra kérünk, hogy a következő szempontokat vegye figyelembe a produkciók értékelésében:
Rimelési technika (érthető beszéd, jó hang, sajátos stilus, stb)
Szöveg felépitése (jó rimek, érdekes mondanivaló, jól megfogalmazott, tervezett és felépitett szöveg, stb)
Refrén (milyen a hangzása, mennyire “fülbemászó”, mennyire ötletes, stb)
Témánál maradás (a szöveg mennyire követi az adott témát, mennyire csapong, mennyire tudja végig körülirni a témát sok fölösleges, de jól hangzó töltelék sorok és rimek nélkül, stb.)
Általános összhatás

FŐDIJ
50.000 Forint értékű vásárlás egy később kiválasztott zenei boltban, ahol a nyertes vásárolhat magának bármilyen zenéhez szükséges eszközt (pl mikrofon, hangfal, fülhallgató, stúdió kiegészitő, stb) az adott értékhatárig. Ez lehet egy drágább termék, vagy több kisebb. A költséget a szervezők állják és a kiválasztott dolog/dolgok postázva lesznek.

A szavazás az első forduló témájára már elkezdődött. Az alábbi weboldalon voksolhatsz a Neked tetsző és az MC-k által feldolgozandó témára.

Oszd meg

1 hozzászólás

  1. Elindult az első forduló | szolnokzene.hu · 2018-02-01

    […] is írtunk már a PLUSIDE rap versenyéről. Azt a cikket itt olvashatjátok el! Az első forduló témája a Ha elszakad a cérna. A legtöbben erre voksoklt a közönség. Az […]

Leave a reply