• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Mini interjú Firkával, a III. UNITY/REDNECK Fesztivál szervezőjével

A Unity/Redneck Fesztivál már harmadjára került megrendezésre, idén második alkalommal Szolnokon, a Szieszta Klubban. A fesztiválhoz minden adott volt, sátorozási lehetőség, medence, napsütés, -és persze a hideg sör sem maradhatott el. Az előző évekhez képest a fesztivál nagyon sok újításon ment át. Többek között kialakult a saját arculat, aminek köszönhetően a Facebook-on is követhetőek a feszttel kapcsolatos hírek. Továbbá a fesztiválra látogatók karszalagot is kaptak, illetve a szervezők zászlókkal, reflektorokkal, és látványos molinókkal díszítették a rendezvény területét.

A kétnapos rendezvényen 15 zenekar lépett fel. A zenekarok nagyon sok városból érkeztek, mint például Sopron, Budapest vagy Zenta. Erről a rövidke, de annál izgalmasabb fesztiválról beszélgettem a rendezvény egyik szervezőjével, Firkával.

Ez már a harmadik felvonás. Miért kezdtetek bele anno ennek a fesztiválnak a szervezésébe? Mi volt a cél?

Célunk az nem volt, csak bográcsolni szerettünk volna egyet Besenyszögön, Lecsónál a kert végében. Aztán jöttek az ötletek, hogy zenélhetnénk is, mert az mekkora paraszt lenne –aztán valahogy egyik dolog jött a másik után. Van ott egy íjász pálya, az első ’Redneck fesztet ott tartottuk, négy zenekarral, pörköltfőzéssel, házipálinkázással, és konkrétan egy jurtában volt a „színpad”. Bejött mindenkinek a buli, szóval alap volt, hogy ismétlünk egy év múlva. Viszont jövőre meg mikor már minden le volt zsírozva, az íjász egyesület bemondta, hogy nem vihetjük oda mégsem a fesztivált, mindezt egy héttel a start előtt. Bravo. Na akkor gyorsan felhívtam -t, hogy nem csak hogy a hangcuccaira lenne szükség, de segítsen helyet találni a fesztiválnak, mert már idehívtam 14 bandát, és 400%, hogy nem fogom lemondani a partit. pedig jött, és kihúzott a bajból, elintézte a Sziesztás arcokkal az új helyet, én meg örültem a fejemnek, hogy most sem tudtak velem kiszúrni; lesz fesztivál. Plusz, hogy már nem egyedül kapkodok minden után, hanem ketten csináljuk a szervezést, az is nagy könnyebbség volt. Szóval meg lett a második fesztivál, aztán most meg harmadjára szerveztük, -maradtunk a Sziesztánál. Viszont idén már nem egy hetünk volt mindenre, tehát ez látszott is a rendezvényen.

A zenekarokat mi alapján hívjátok meg a fesztiválra? Vannak feltételek, aminek meg kell felelni?

Igazából csak egy a feltétel; ha szimpatikusnak találok egy zenekart emberileg, és/vagy zeneileg, akkor itt a helyük. Két nap a fesztivál, és ez is lekorlátozza a zenekarok létszámát. Így mivel nincs végtelen időpontom, amit kioszthatok, alap, hogy olyanok jönnek, akikkel szeretünk lógni. Idén mondjuk elég hamar lecsaptak ránk az együttesek, még csak annyit sem írtunk ki, hogy „zenekarok jelentkezését várjuk”, és gyakorlatilag a műsor fele már meg is volt. Ameddig csak lehet, szeretném megtartani ezt a személyes válogatás dolgot.

Tervezitek, hogy más helyre költöztök, esetleg egy nagyobb fesztiválban gondolkoztok a jövőben?

Nézd, erről korai még beszélnünk, annyit mondhatok, hogy jövőre még valószínű, hogy maradunk a Sziesztában. Ha már azt kimaxoljuk, nyilván szükség lesz egy nagyobb helyszínre, vagyis; igen, az a terv, hogy apránként egy szép nagy rendezvénysorozattá nőjük ki magunkat.

Utoljára pedig, hogyan értékeled a 2015-ös, III. UNITY/REDNECK Fesztivált?

Állat volt, minden úgy történt, ahogy elterveztük. Egy tonna pozitív visszajelzéssel zártunk, ami tök jól esett, ha már Zé-vel ennyi időt/energiát fektettünk a fesztbe. Amúgy nézzétek meg a videót, amit forgattunk róla, abban benne van minden. Jövőre találkozunk!

Oszd meg

Leave a reply