• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Mammasgata – Graveriser (2015) lemezpremier

A zenekar 2013 végén jött létre. Az ötlet az volt, hogy egy olyan változatos akusztikus rap formációt szeretnének létrehozni ami kiemelkedik a többi közül. A zenekar a nevét egy svéd zeneszám címéről kapta a Mammas Gata-ról (ejtsd: mámázgátá). A srácoknak megtetszett és egy kis íráskép változtatás után meg is született a Mammasgata név.
Az elején az énekesek jöttek-mentek a zenekar háza táján de sikerült túllépni ezen az időszakon megtalálni a megfelelő embert. A megfelelő embert pedig Kányási Somának hívják. Soma jelenleg a Szimfonik Harsona Együttes énekese is, de akusztikus zenekarokban is gyakran láthattuk. Rivasz Gergőt is mindenki ismerheti már. Korábban a Threesome zenekar tagjaként is megismerhettük már, ő felel gitárokért és sok más különleges hangszert is ő szólaltat meg. A harmadik tagja a zenekarnak pedig Molnár Szabolcs. Szabi korábban a Bloom Is Off The Rose zenekarban is megmutatta hogyan is képes bánni a basszusgitárral a színpadon. A zenekari névsor ezzel teljes és az elmúlt időszak eredménye nem más mint a Graveriser című album.

A lemezen található hat szám kevésnek tűnhet de a srácok úgy gondolták, hogy ebből a húsz perces anyagból mindenki pontosan le tudja szűrni a zenekar irányvonalát. Valamint azt sem szerették volna ha unalmassá válik az egész. További előnye ennek a hat számos lemeznek, hogy sokkal gyorsabban lehet haladni ezzel a mennyiséggel ezáltal a közönség hamarosan már reményeik szerint a második albumot is meghallgathatja. Elárulhatnunk egy titkot is, már készülnek a második Mammasgata lemez számai is! Amint azt az albumból is hallhatjuk ez egy örömzene ami arra törekszik, hogy az ír kocsmazenék egyszerűségét és hangulatát tartsa meg, mindezt egy modernebb formában.

 
A számokat alapvetően Geri hangszereli, a szöveget pedig Soma szolgáltatja a zenekarnak. Természetesen a zenekarban működik a demokrácia így mindhárman kiveszik a részüket a munkából, hogy az ének- és basszusgitár témák a lehető legtökéletesebben sikerüljenek.

Természetesen nem csak meghallgatni, hanem letölteni is letudjátok ezt a remek anyagot. A letöltéshez kattints ide!
A zenekarnak további sok sikert kívánunk és reméljük a második lemez is nálunk fog debütálni!

Oszd meg

Leave a reply