• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: Vajon Ambrózy György álmodik-e android bárányokkal?

Szombat 13:00

Insomnia. A legéberebb vágy az ébertelenségre. Staropramen: egy kiváló reggeli. Szisszen a sör György kezében. Míg mások arcot mosnak, vagy wc-re mennek egy hétvégi reggelen, neki ágyba hozzák a komlókonzervet és elégedett mosollyal pattintja fel. Hurka és kolbász tölti ki a belet. Bél a bélbe, hogy még szebb legyen.
-Carlo! Csinálj így a száddal! – üvölt és nagy lakodalmat csapnak a urak Ú Gomorrában.
Hosszú még a délután. A Magánterület jótékonysági koncertjére hivatalos a Döbbenet zenekar is. György új disszertációját tervezi, A provokáció, mint segítségnyújtás a punk esetleges szociális érzékenységének tükrében címmel. A dél-amerikai nyár kínját elűzendő, korcsmát keres György, Áron és Timúr, míg Tamás az android bárányokat kergeti a firhangok rejtekében.
A zárt piacon elhelyezett Kehely megfelelőnek tűnik a célra. Nehezen, de legurul egy csapolt csoda. Az ízlelés kiiktatása érdekében egy paprikás nemiroff is megkezdi utazását a bélfalak felé. Az undort a bódulat pogány öröme váltja fel. Megmártózni a történelmi idő megállásában, egy olyan korszakban ahol Pataky Attila hologramra emlékeztető násztáncát járja a Kárpátia lakodalmas szkinhed muzsikájával a zenegép körül. Az Ötödik pecsétre emlékeztető elméleti diskurzust Tomi belépője töri meg, aki magával hozza az idő múlását. 18:00-ra a Sárga sörözőben kell lenni, mert hamarosan indul a cuháré. Tinédzser korunk lázálmos világmegváltásainak helyszínei voltak ilyenek. A kocsma, ami tárt karokkal fogadja a hirtelen szerveződéseket megnyitja ajtaját a rab szív lázadása előtt. Hátul foglalnak helyet az urak.
György külön útra lép és az összetolt fotelek tudataljában keresi a bárányokat. Ötezer forintból három ember is könnyedén elszórakozik a Sárgában, ami manapság nagy szó, még így az álom és a valóság határán is.
A FoltaHoldon nyitja az estét és meglepően kellemes itt-ott ska öntetben pacsáló punk zenét játszanak. Aztán következik a Légszűrő, ami nagyjából 20 éve van a pályán. Örömzenéjüket jószívvel fogadják az egybegyűltek. A Magánterült hozta a szintet. Látszik, hogy sokat próbálnak és hogy élvezik a dolgot. Kicsit sok a feldolgozás, ráadásul olyanok, amiket 10 évvel ezelőtt is játszottak zenekarok, de a publikum élvezi az időtlen punkslágereket ( ha létezik ilyen). A szólógitár indokolatlanul hangos a többi hangszerhez képest, ami kicsit rontja a hangzást, de ezen lehet javítani.
Újból a Döbbenet következik. Megduplázzák közönségszámukat és a tegnapi 3,5 emberről 7-re ugrik a kíváncsiskodók száma. A fülledt nyári éjszaka emberi fáradtsága bekúszik a lelkekbe. Az este azért jól sikerül. Összegyűlik egy nagyobb pénzösszeg a jótékonysági punkbál keretében és mielőtt újra az ébrenlét fénye ragyogná be mindenki fejét, György alfa-hullámait a következők verik fel:
– Csak miattatok jöttünk! – üvölti egy kedves úr.
– Mindenki miattunk jött! – replikázik György.
– Kurva jók vagytok!
– Ne mondd, hogy kurva jók vagyunk! Kurva szarok vagyunk!
– Akkor, kurva szarok vagytok!
– Erről van szó! Látod, mi még jóban leszünk ma.

Az esemény facebookja
FoltaHoldon facebook
Légszűrő facebook
Magánterület facebook
Döbbenet facebook

Oszd meg

Leave a reply