• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: Tigris és E.T.A.P koncert a Borostyán Művelődési házban – 2013 február 16.

2013.02.16 Borostyán Művelődésiház: Tigris, E.T.A.P

A Tigris és az E.T.a.P zenekar hangoskodott február 16-án a szolnoki Borostyán Művelődési házban. Este 20:00-kor volt kapunyitás, egy ezres volt a beugró, és aki szemfüles volt, és odaért 20:50 előtt, az nyerhetett tombolán Tigris dvd-t és/vagy Tigris pólót. Én is ott voltam, és az első, ami eszembe jutott, ahogy ott álltam szorongatva a kis sorszámom, az általános iskolás farsangom. Szerintem nem voltam egyedül ezzel, jó kis nosztalgikus kezdés volt.
Utána kezdődhetett a buli, az E.T.a.P nyitotta az estét 21:00-kor, nem várakoztatták a közönséget, időben kezdtek.

Az E.T.a.P zenekar 2006-ban született, a mai napig koncerteznek Budapesten, Szegeden, és Szolnokon egyaránt, fesztiválokon, klubokban, szabadtéren, szinte bárhol. Nagyon érdekes zenekar, nem is igazán lehet őket besorolni, egyfajta elektronikus jazz benyomást keltenek, mindenesetre az biztos, hogy különlegesek. Sajnos azt vettem észre, hogy az ott lévők nagy többségét a Tigris vonzotta oda, ami azért kár, mert szerintem az E.T.a.P is megérdemelne legalább akkora tábort magának. Nagyszerű koncertet adtak, nem hiszem, hogy bárki rosszul érezte volna magát a teremben, hihetetlenül nyugtatóan hatott a zenéjük és az is tény, hogy nagyon tudnak a srácok, illetve bocsánat, egy hölgy is része a dolognak, ő az énekes, Kanizsa Georgina. Gyönyörű hangja van a leányzónak, megérdemel egy plusz pontot. Az érdekesség kedvéért a zenekarban van még egy szakszofonos; Barhács László, és egy szintis is; Barta Dénes. Összegzésül megért egy estét a dolog, aki nem volt ott, az egy nagyon jó egy órát hagyott ki, de reméljük nemsokára újra a színpadon köszönthetjük a csapatot.

A Tigris zenekar 2001 őszén kezdte pályafutását, ők egy afféle mindentbele stílus, punk/rock/reggae, és bár furcsán hangzik, tulajdonképpen nem az. Sok érdekes, izgalmas koncert és esemény után sajnos 2007-ben egy ’baleset’ miatt beszüntette működését a banda. Mindezek után 2011-ben történt egy reunion az EFOTT fesztiválon, azóta a kerék újra megindult, koncerteznek, és a közönség nagy örömére minket is felpörgetnek kicsit.
Miután az első egy órában ráhangolódtunk az egészre, este 22:00 után egy negyed óra-fél órával a Tigris vette át a staféta-botot. Azonnal megtelt a terem, sikítozó lányok hada ugrált egy emberként közvetlen a színpad előtt, nagyon jó hangulatot csinált a banda. Nagyjából 2 órát játszottak, nagyon energikusak voltak, szinte felszántották a padlót, ellentétben a basszerral és az egyik gitárossal akik a jobb sarokban álltak, mintha oda lettek volna szögelve. Ennek ellenére hallhattunk egy-két szólót is, összességében jó buli volt, az eddigi rajongók pedig azt kapták amit vártak, egy jó kis koncertet. A technika ördöge itt is vigyoroghatott egy kicsit, a koncert elején az egyik mikrofon sípolt egy hangyafasznyit, de orvosolták a problémát.
Az este végét pedig természetesen a legismertebb feldolgozás számukkal zárták, ami nem más, mint a Legalize it!

Tigris setlist:

1. Sensimilia
2. Tigris
3. Futnak a percek
4. Lehet
5. Chase the devil
6. A tér túlsó oldalán
7. Green Babylon
8. Partybilincs
9. Divatos
10. Joana
11. Éden
12. Füsttel együtt
13. Varázsszőnyeg
14. Sárga fekete
15. Kettőt szívok
16. Legalize it!

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply