• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: The Grenma, Skafunderz, Our Youth. Frakk Lazító és Klub. 2013.04.20.

Végre itt volt a jó idő, mindent adott volt, hogy egy újabb koncertélménnyel gazdagodjunk itt Szolnokon. A helyszín az új FRAKK, Szolnok – Tiszaliget. Végre egy igazi klubkoncert hely, fix színpaddal, nagy tánctérrel korrekt hangosítással. 21:00 – ás kezdés csúszott némiképp újabb áramszolgáltatási problémák miatt, de kb. 21.15-kor elkezdte az első banda a pesti Our Youth.

Fényképek: SzolnokiKoncertek

Ezer éve ismerem már a srácokat, nagyon rendben van amit csinálnak, megnyerő design, jó színpad kép, szépen kidolgozott nóták. Legutóbb a Silverstein Dürer kerti koncertjén láttam őket, érdemes követni őket, mert rohamléptekben fejlődnek. Pontos feszes volt a dob, gitárosok jó hangszínben, szépen kihallhatóan játszották a saját témáikat, míg Edu a ritmusosabb részekkel, Joci a magasabb kiegészítő kíséretekkel tűnt ki a zenéből. Basszus dögös volt ahogy kell, Patrik szinte intonációs problémák nélkül énekelte végig a koncertet, nagyon kellemes meglepetésként ért Edu vokálozása, amire a jövőben még nagyobb hangsúlyt kéne fektetni, mert jól passzoltak egymáshoz a főénekkel. Nagyjából 40perces koncert után gyors átszereléssel kezdődött a The Grenma.

Fényképek: SzolnokiKoncertek

The Grenmáról tudni kell, hogy az Alvin és a mókusok mellett kezdték, de már szerintem jóval túlnőttek rajtuk, mind ötletekben, mind a színpadi játékban. Csongi CD-n megszokott minőségben énekelt, Matyi és Dóri kiválóan egészítette ki vokálokkal a hangsúlyosabb részeket. Külön kiemelném a basszus sound-ot, elképesztően jól érthető, csattogós, kicsit karcos, igazi punkrock dög. Jól összeállított koncert volt régebbi és új nótákkal egyaránt, a fiatalabb hölgy közönség énekelt, sikoltozott, ahogy kell. Igazi koncert banda, volt közönség guggoltatás is, amire igazán rákaptak a bandák mostanában, kicsit elcsépeltnek éreztem, még 2004 körül a Sportszigeten a Slipknot-nak bejött azzal a néhány 10000 emberrel, mostanában igen könyörögni kell a népnek, hogy ugyanmᒠguggoljatok már le – majd ugrás! Nagyjából 1 órás, velős – pörgős műsor után jött az est záró bandája a debreceni Skafunderz.

Ska a javából! Sajnos addigra eléggé megfogyatkozott a közönség, de a srácok nem csüggettek, aki ott volt ropta, de még hogy!
A két fúvós iszonyat profin játszott, de ez elmondható mindenkiről a zenekarban, profi banda lévén szó. Új számok – régi számok vegyesen, szemezgettek a slágeresebb, klipes nóták közül is. Igazából most láttam őket először élőben, pedig már nagyon régóta szeretem a bandát, még valamikor kb. 10éve egy debreceni gördeszkás videóban tűntek fel, érdemes utána keresni „Panelparaszt” a címe. Késő volt, sör is folyt rendesen, nem néztem az órát, de olyan fél 1-1 között végződött a buli.

Fényképek: SzolnokiKoncertek

Összességében nagyon kellemes este volt, sokat hallom, hogy panaszkodik mindenki a hangosításra, de szerintem Krupiék kihozták a maximumot a cuccból, a hely adottságaihoz mérten. Sok-sok ilyen igényes bulit Szolnokra a jövőben is és akkor nem húzza majd a száját a nép az 1500Ft-s belépő árán, mert egy ilyen este után nyugodt szívvel indulhat úgy haza, hogy tudja ma se véletlenül rúgtam be.

-Süle Dávid-

Oszd meg

Leave a reply