• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: Orion Dawn, Over My Dawn, All Falls Down koncert a budapesti Vadvirág táncházban!

Március 23-án, a nagy faluban(Budapesten), a Vadvirág táncházban, a szolnokzene szervezésében zajlott ez a buli. Három zenekar lépett fel, először az Orion Dawn, utána az Over My Dawn, és végül az All Falls Down. Csupa Dawn/Down. A hely tipikus pincekocsma, pesti árakkal, igazából elég hangulatos, hely is volt bőven, csak nem lett kihasználva. Érdekes este volt, sok dolog játszott közre, például az odautazás, a pesti közönség hiánya, a megvilágítatlan, észrevehetetlen kocsmatábla, és még sorolhatnám, de majd egy kicsit lentebb részletesebben.

Este 9-re volt tervezve a kezdés, egy óra csúszással sikerült összehozni, de nem igazán vettem észre a késést, ha nem nézek az órámra, fel sem tűnik. Nagyon kevesen voltak, nem értem miért, talán nem volt meghirdetve kellőképpen, vagy csak nem elég nagyszabású a pesti népnek, vagy csak nem ismerik és szarnak rá. A lényeg, hogy eléggé ritkás volt a nézőtér. Ennek ellenére minden banda úgy nyomta, mintha legalább egy 100 fős hullámzó tömeget kéne lenyűgöznie, és ez nekem nagyon tetszett. A hangosítás nagyon rendben volt, jól szólt minden, egységben volt az egész, semmi nem üvöltött túl semmit.

Az első, mint már mondtam, az Orion Dawn volt, ők egy pesti metal zenekar, bár inkább a post-hardcore műfajba sorolnám. Nem is olyan rég, 2011-ben alakultak, és a közelmúltban jelent meg az első albumuk, a The Future Memorials. Ez a koncert is az albumot bemutató turnéjuk része, és egyébként április 5-én ellátogatnak ide, Szolnokra is, nézzétek meg őket.
Látszott h készültek rá a srácok, nagyon jó koncertet nyomtak, sajnálom hogy nem voltak kicsit többen, jót lehetett volna zúzni. Mindezek ellenére kitettek magukért, és amennyire a „színpad” mérete engedte, mozgolódtak. Én úgy láttam elég összeszokott a bagázs, még ha nem is túl régi banda, de mindenesetre bejött amit csináltak.

Orion Dawn setlist:

1. The Last Day
2. The Golden Age
3. Statues
4. Hermitage
5. With Grey
6. Inner Storms
7. The Cheaters
8. Questions
9. Epilogue – The Muses
10. Careerist

A következő a már valószínűleg többek által ismert szolnoki zenekar volt, az Over My Dawn.
A 9-ei szolnoki koncertjükről már korábban volt beszámoló, de aki nem hiszi, járjon utána.
A múltkorihoz képest szintekkel jobb volt koncert, legalábbis hangosítás és hely szempontjából, de a tömeg hiányzott. A banda a koncertre tervezett egy kis „meglepetést”. Az utolsó számnál felhívtak mindenkit a színpadra, és együtt tomboltak mind odafent. Rohadt jó ötlet volt, kicsit megmozgatták azokat is akik egyébként csak álltak a színpad előtt, máskor is be lehetne játszani ezt, nagyon tetszett az ötlet.

Over My Dawn setlist:

01.Intro/Visszatekintő
02. Megbánással
03. Tényszerűtlen
04. Pillangótánc
05. Torz
06. Hazatérés
07. Hazug Test

+bonus track: Suicide Silence – Unanswered

Over My Dawn

Az utolsó zenekarnak így már kicsit előkészítve a terepet, következhetett az All Falls Down. Ők egy szabadszállási metal zenekar, de itt is mint az Orion Dawnnál, nekem nem metalnak tűnik, inkább a hardcore áll ehhez a legközelebb. Itt is volt egy kis plusz fűszer a levesben; az énekes szinte alig volt a színpadon. Nem, nem azért mert sörözni ment, hanem mert lent nyomta az egészet a színpad előtt. Ők is nagyon odatették magukat, meg egyébként is, megígérte az énekes a koncert előtt hogy jót nyomnak, és hát sikerült.

All Falls Down setlist:

01 Ghost Of Empti Promises
02 Selfish Redeemer
03 Road To Nowhere
04 Machine head- Davidian
05 15
06 Left In Chaos
07 The weakened Within
08 The Wanderer
+ Machine Head Davidan

Az este összességében elég interaktív volt, talán ez a legjobb szó rá. Nem volt egy tömegben vergődős, inkább olyan barátinak hatott. Jó a rosszban, volt bőven helyünk, és megkóstolhattam a híresen rossz Betyár Barack pálinkát. Egészségetekre!

-Balogh Emese-

A koncertről készült képeket köszönjük az UnderView csapatának!

Oszd meg

Leave a reply