• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: Orion Dawn, All Falls Down koncert Szolnokon a Rock Parkingban. – 2013.04.05.

2013.04.05. April’s Core – Orion Dawn, All Falls Down @ Rock Parking

Április 5-én került megrendezésre az April’s Core nevű metál buli a Rock Parkingban. A kezdés és a beugró a szokásos 22 és 0.
Eredetileg 3 zenekar lépett volna fel, a budapesti/nyíregyházi székhelyű Orion Dawn, a szabadszállási All Falls Down és a dunaújvárosi The Worst In Me. Utóbbinak sajnos le kellett mondania a bulit, mert az énekesük az utolsó pillanatban váratlanul lebetegedett, másik zenekart pedig nem sikerült keríteni helyettük.
7-re érkeztünk a helyre, nem sokkal később pedig az Orion Dawn is befutott. Pakolászás, majd laza sörözgetés után jött az infó, hogy az All Falls Down késni fog egy keveset, mert a rossz látási viszonyok miatt nem tudnak haladni. Ők hozták a full backline-t, szóval nélkülük nem lehetett volna elkezdeni a bulit. Végül 11-kor esett be a banda, gyorsan bepakoltak, és fél12-kor már kezdett is az Orion’.
Meglepett, hogy ez alkalommal mondhatni iszonyat kevesen voltak az eddigi bulikhoz képest.
Nem tudom, hogy azért, mert errefelé nem ismerik ezeket a zenekarokat, vagy a húsvét vitte szét az embereket, végülis nem érdekes. A kocsmarészen viszonylag sokan voltak, viszont a zenekarokra alig páran mentek be. Ennek ellenére az Orion Dawn akkora bulit csapott, mintha teltház lett volna.

Utána kérdeztem is őket, hogy mégis hogy tudták ennyire élvezni úgy, hogy láthatóan alig kíváncsiak rájuk. Egyszerű a válasz: „Mert szeretünk zenélni, szeretjük, amit csinálunk.” Korrekt. Én végigbólogattam a koncertet, a végén még egy kis fejrázás is belefért, de látszott az embereken, hogy nem tudják hova tenni ezt a zenét, Firka szavaival: „Nem értik.” Igen, matekozás az volt bőven. Nekem a gitártémáik jöttek be a legjobban, technikás, dallamos, befogadható. Az biztos, hogy ezután a The Future Memorials rákerül az mp4-emre, nektek is bátran ajánlom. Intelligens zene.
Fél 1-1 körül kezdett az All Falls Down. Rajtuk is kevesen voltak, de a bent lévők egy része hatalmas tombolásba kezdett, a zenekarral együtt szétszedték a helyet. Akkora energiája volt a csapatnak, főleg az énekes nagyon durván odatette magát, még ki is verte a fényképezőgépet a kezemből.

Eddig egy száma van felvéve a bandának legjobb tudomásom szerint, legalábbis én nem találtam többet. Nekem annyira nem jött be a dolog, gondolom ez köszönhető annak is, hogy nem egy profi felvételről van szó, viszont élőben minden a helyén volt. Ezúttal a hangosítás is megközelítette a tökéletest, mindent ki lehetett érteni, élvezhető volt az egész produkció.

A következő buli (Trash&Roll Party) április 12-én lesz a Just Fourral, az In a Blaze-zel és a Kid Stuffal, ott találkozunk!

-Evi-

Oszd meg

Leave a reply