• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: Mudpie, None Shall Fall, Another Dawn Comes, 21 Gun Salute. Rock Parking. 2013.05.10.

Magyar verzió:

Május 10-én hatalmas buli volt a Rock Parkingban, két holland és két magyar hardcore zenekar zúzott egész este. Irgalmatlanul odavágtak, és mint eddig is, ingyenes volt az este, bárki jöhetett bármikor. Este 10-kor kezdett az első zenekar és egészen hajnal 2ig ment a buli.

A Mudpie, a None Shall Fall, az Another Dawn Comes és a 21 Gun Salute zenekarok léptek fel. A None Shall Fall és a 21 Gun Salute Hollandiából jöttek, a Mudpie és az Another Down Comes pedig hazai zenekarok.

A hollandok már este 7re megérkeztek a helyszínre, a többiek később jöttek. Minden rendben ment, mondhatni időben kezdett mindenki, bár csak a kezdés szokott fix időpont lenni, a többi meg megy, ahogy megy.

Az első zenekar a Mudpie volt. Bár ők egy budapesti punk zenekar, nagyon is beleillettek az estébe, zúzós bulit nyomtak. A hangosítás az elején konkrétan erőszakot tett a dobhártyámon, de utána javult a helyzet. Kicsit meglepődtem, hogy a dobos és az énekes is hölgy volt, ritkán látni ilyet, de nagyon jók voltak. Ki sem nézném az énekesből, mekkora hangja van.

Mudpie setlist:

1.Debility of purpose
2.You won’t have rest
3.Lust for power
4.No more you
5.Feldolgozás (rudimentary peni)
6.Új szám, még nincs címe
7.Lack of your sympathy
8.Disappointed

A második zenekar a None Shall Fall volt. Mint már mondtam, Hollandia északi részéről jöttek el egészen idáig hogy nekünk zenéljenek. 2009-ben alakultak, egy kőkemény hardcore metal banda, kemény és gyors zenét játszanak, és hát ezt be is bizonyították az este folyamán.

Látszik, hogy imádják, amit csinálnak, nagyon odatették magukat a koncerten. Nem csak zeneileg volt rohadt jó,de maga ahogy előadták az egészet is nagyon tetszett. Nem cigánykerekezést kell itt elképzelni, csak egyszerűen annyira természetesen odaillettek a gitárok és a dob mögé, hogy azt öröm volt nézni.

None Shall Fall setlist:

1. Faded Line
2. Road To Ruins
3. Pure Failure
4. Standing In The Middle
5. This Is Why We Do It
6. This Battle Is Fought Alone
7. Driven By Anger

Utánuk nem sokkal következett ismét egy hazai zenekar, az Another Dawn Comes. Ők is Budapestről jöttek, akárcsak a Mudpie. 2010-ben alakultak, metált játszanak, de nekem inkább tűnik hardcorenak, vagy akkor már inkább a kettő között, esetleg keverék.

Mindenesetre jól nyomják nagyon, jó kis koncertet adtak, a közönség is nagyon élvezte, bár még mindig nem kultiválom a pogokat abban a szardíniás doboznyi teremben, de hát ha ez így jó nekik, áldásom rájuk.

Another Dawn Comes setlist:

1.Moonlight Tragedy
2.When Mars Calls To Arms
3,She Wants To Return From The Grave
4.Pluto The Solitary
5.Paper Bags & Plastic cups (Bridge To Solace feldolgozás)
6.Mother Earth
7.Warmth Of The Sun

Az utolsó zenekar a másik holland zenekar, a 21 Gun Salute volt. 2008-ban alakultak, hardcore stílusban mozognak, rengeteg kisebb nagyobb koncerten túl vannak már. Személy szerint nekem az ő számaik tetszenek a legjobban, de az este folyamán nálam a None Shall Fall vitte a pálmát.
Érdekesen indult egyébként az este. Buli előtt a 21 Gun Salute énekesének annyira nem volt hangja, hogy maximum morzézni tudott, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam, mi lesz ebből.

Kapott ilyen szopogatós tablettát meg neo citrant, hátha segít valamit. Végülis nem történt csoda, más állt be a helyére, így nem volt valami jó az ének, de zárásnak elment.

21 Gun Salute setlist:

1. The Howling
2. We’re Cold
3. Atis Tirma
4. Target
5. Carry On – Off My Chest (coversong)
6. Baring Teeth
7. Black Sheep
8. Tired
ráadás: Guns Up! – Outlive (coversong)

Akkor összegezzük: aki kihagyta, az nagyon sajnálhatja, mert nem minden héten látjuk ezeket a srácokat, és mert egyébként is marha jó volt. Aki kicsit is vonzódik a hardcore, metal, esetleg punk stílusokhoz, annak tudom ajánlani őket, ha élőbe nem is, mert nincs rá lehetőség, de legalább neten.

-Balogh Emese-

English version:

On the 11th of may, there was a huge party at Rock Parking; two dutch and two hungarian hardcore bands were rocking all night. They mashed mercilessly, and as always, there was free entry, anybody could come at any time. The first band started at 10 pm, and the party lasted till 2 am.

The Mudpie, None Shall Fall, 21 Gun Salute and Another Dawn Comes bands were playing. None Shall Fall and 21 Gun Salute are from The Netherlands, Mudpie and Another Dawn Comes are from Hungary.

The dutch guys arrived at 7 pm, the other bands arrived later. Everything went fine, the bands started in the nick of time, but only the time of the start is fix, and then as the tree falls, so shall it lie.

The first band was Mudpie. They are a punk band from Budapest, however they perfectly fitted in the event, they tore our head down. Initially, the amplification raped my eardrums, but later it got better. I was a little bit surprised when i saw that the drummer and the singer was also a girl. It is unusal, but they were good. The singer has actually a really strong voice, I wouldn’t have believed it ,if I didn’t see.

Mudpie setlist:

debility of purpose
you won’t have rest
lust for power
no more you
feldolgozás (rudimentary peni)
új szám, még nincs címe
lack of your sympathy
disappointed

The second band was None Shall Fall. As I said, they came from the northern part of The Neatherlands only to play us some music. They formed in 2009, they’re a hardcore metal band, and they play strong and fast music, and they proved it at the concert.

They really love what they do, and they did their best on the concert. Not only the music was awesome, but the whole performance too. And when i say performance, don’t think of tricks and feats or this kind of shit, they just simply fitted behind the guitars and the drums that it was a pleasure to see.

None Shall Fall setlist:

1. Faded Line
2. Road To Ruins
3. Pure Failure
4. Standing In The Middle
5. This Is Why We Do It
6. This Battle Is Fought Alone
7. Driven By Anger

A few minutes after them, the next band in the row was Another Dawn Comes. They came from Budapest just like Mudpie. They formed in 2010 and play metal music, but it was more like hardcore to me, or a mix of these two.

Anyway, they were great, and gave a fantastic concert, the audience enjoyed it too, but i don’t really like moshing in that small room, but if it’s good for them, i don’t care, do it.

Another Dawn Comes setlist:

1.Moonlight Tragedy
2.When Mars Calls To Arms
3,She Wants To Return From The Grave
4.Pluto The Solitary
5.Paper Bags & Plastic cups (Bridge To Solace feldolgozás)
6.Mother Earth
7.Warmth Of The Sun

The last band was the other holland band, 21 Gun Salute. They formed in 2008, they play in hardcore style, they have already had lots of concerts. As a matter of fact, their songs appeal to me the most, but in this evening, I think None Shall Fall took the cake. Anyway, the night started interestingly, because before the party, the singer of 21 Gun Salute had no voice at all, so i was curious how will the concert go.

He got some pills and neo citran, but it didn’t help. At last, there was no miracle, somebody else was singing so it wasn’t really cool,but it was a good ending.

21 Gun Salute setlist:
1. The Howling
2. We’re Cold
3. Atis Tirma
4. Target
5. Carry On – Off My Chest (coversong)
6. Baring Teeth
7. Black Sheep
8. Tired
ráadás: Guns Up! – Outlive (coversong)

To sum up: who missed this night, may be sorry for it, because we can’t see these guys every week, and because it was amazing. Who is attracted to hardcore, metal or punk music, must listen to them in live or on the net.

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply