• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: kétnapos évadnyitó Szolnokon a TOMI-ban! – 2013. január 12. Második nap

2012.01.12. Tomi büfé – Ebony és Klájd, Pistons, Orpheum

A Tomi büfében beindult az élet.
Mostanában egyre többet lehet hallani a helyről és az ottani bulikról, ami mostanság életmentő, hiszen Szolnokon már egyre kevesebb helyen van a zenekaroknak fellépési lehetősége, például nemrég tudtam meg, hogy a TiszapArt Moziba már nem lehet rock/metál koncerteket szervezni, meg a Frakk is bizonytalan lábakon áll. Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a hely iszonyat messze van a belvárostól, de ezt megoldották azzal, hogy egy (néha több) partitaxi járkál oda-vissza a város és a Tomi között. Várni kell, de legalább van mire.

Ebony és Klájd

9-kor a szolnoki Ebony és Klájd csapott a húrok közé, jó kis punk muzsikát toltak. A zenéjükön igazából nincs mit elemezgetni, egyszerű, ütős, kvintezgetős témák néhol szólókkal megfűszerezve, komolytalan szövegekkel. Ez volt a srácok második koncertje egyébként, de nagyon összeszokottak voltak, ami gondolom annak is köszönhető, hogy a tagok kivétel nélkül nagy zenekaros múlttal rendelkeznek. Itt van Kokó, a dobos, akit a Pornogrind-ból ismerhettek (meg ezen kívül még kb. 5 másik bandából), az énekes, Tamás, aki jelenleg a Gulyás Band-ben is énekel, a basszer Tasy, aki most a Jaskasamban is tolja, és a gitáros Karika, aki szintén vagy 4 bandában megfordult már.

Pistons

Utánuk a Pistons zenekart láthattuk, akik főként Iron Maiden és Metallica feldolgozásokat játszottak. A zenei alappal semmi gond nem volt, az ének sem volt gáz igazából, de a hozzáállás, amivel az énekes srác tolta, elég unalmassá tette az egész produkciót. Sokan ki is mentek gondolom emiatt, mert a zene a helyén volt. A gitárosok nagyon jól tolták, a szólókat faszán kihozták, az énekes pedig jól elcsípte a Hetfield hangsúlyozást, szóval minden adott volt egy jó bulihoz, de ebből is látszik, hogy nem elég eljátszani egy dalt, oda is kell tenni magad. Játszottak saját dalokat is, de mindegyik nagyon „metalikás” volt. Hát, legalább tudjuk, mit hallgatnak.

Orpheum

Éjfél körül lépett „színpadra” az Orpheum. Na, ők nagyon megosztották a közönséget, mivel magyar feldolgozásokat játszottak. Volt Depresszió, Tankcsapda, Road, Pokolgép, Ossian, Kalapács, minden, ami kell. Sokan csak viccből ugrabugráltak a dalokra, de voltak lelkes rajongók is. A tagok közül Molnár Kristófot emelném ki, aki nagyon jó gitáros, és gond nélkül beugrott Gergő helyére énekelni, amikor úgy kívánta meg a helyzet. Volt ugyanis egy kisebb balhé a koncert közben. Egy totál részeg csaj odament Gergő mellé és elkezdett kiabálni a mikrofonba, közben szépen lassan tolta is arrébb, hogy jobban odaférjen. Ez nem tetszett Gergő barátnőjének, aki odament és megpróbálta hátralökni a csajt, de nem sikerült neki, és kiment a teremből. Ezután egy harmadik lány (szerintem Kristóf barátnője) odament, a pólójánál fogva lerántotta a nézők közé a részeg csajt, aki hatalmasat csattant. Gergő kivonult a teremből, és Kristóf vette át a mikrofont, ezzel úgymond megmentve a bulit. A koncert többi része zökkenőmentesen zajlott, hozták a srácok az elvárt szintet.

Amit még ki tudnék emelni pozitívumként az estében, hogy nagyon olcsó volt a sör, hátul a kertben főtt a paprikás krumpli, a buli után meg hazavitt a partitaxi.
Abszolút jó este volt, ha van valami, mindenképpen gyertek ki!

-Evi-

Oszd meg

Leave a reply