• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: Kányási Soma a Csiki Borozóban

Január 31-én, szombaton a Csiki Borozóban először láthattuk egyedül fellépni Kányási Somát. Ő is újított, úgy látszik, a zenei repertoár terén. Black Keys, Rolling Stones, Ed Sheeran és még hasonló dalokkal találkozhattak az ott lévők, de több mást is hallhattunk; egy párat említésképpen:

  1. The Black Keys – Lonely Boy
  2. The Black Keys – Little Black Submarines
  3. Ed Sheeran – No Diggity
  4. Ben Caplan – Down To The River
  5. George Ezra – Listen To The Man
  6. Rolling Stones – Sympathy For The Devil

Kányási Soma barátunk mellesleg mostanában több irányba is mozdul. A Szimfonik Harsona Együttessel lép felmostanában, és mint ahogy itt is fültanúi lehettünk, egyedül is kiáll a színpadra olykor. A Mammasgåta zenekarral még annak idején felvett egy számot és most úgy néz ki, ez gyarapodik egy-kettővel. Sok sikert kívánunk neki. Na de térjünk rá magára az estére.

Este háromnegyed tíz környékén felcsendült az első nóta és kezdődhetett is az este. Őszintén bevallom, én egy kicsit többre számítottam, keveselltem az időt. Ha más nem, egy rövid szünettel közbeékelve hosszabbra lehetett volna még húzni. Durván egy órát játszott, 11 tájt lett vége a koncertnek, persze még zajlott az élet hajnalig. A hangosításból szintén többet is ki lehetett volna hozni, de így sem volt zavaró. Egybevéve egy jó kis lazulós koncert volt, részleteiben bele lehet kötni, de felesleges. A dalok viszont nagyon jó választások voltak, egy-kettőnek kifejezetten örültem. Bár lehet, hogy nem túl népszerű mind a mai fiatalok körében, azért én azt mondom, csak így tovább. A feldolgozások odavonzották az embereket, a régebbi dalok pedig ott tartották őket.

Ne felejtsük el, hogy jön a tavasz és ba… Meg a koncertek is jönnek, és mennyivel jobb már kellemes 15 fokban egy jó rosé mellett élvezni a zenét? Na, ugye. Szóval a Csiki Borozó mindig is hangulatos volt ugyan, de télen nem túl vonzó, legalábbis nekem… De lassan, ahogy közeleg a jobb idő, kimozdulhat az is, aki a nyarat preferálja.  Hajrá srácok

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply