• facebook
 • soundcloud
 • youtube


Koncertbeszámoló: Black Magic Six, Silence Szolnokon a Fedélzeten (2015.03.28.)

A március 28-ai szombaton mondhatni rendhagyó koncerten voltam. Egyrészt még sosem jártam a Stock emeletén, ugyanis ott volt a koncert, másodszor pedig mindkét zenekar új élmény volt számomra. Az egyik a finn Black Magic Six, a másik pedig a budapesti Silence. Mindkettő érdekesnek ígérkezett, hisz sem a stílus, sem a felállás nem a megszokott, bár a Silence háromszemélyes formációja nem egyedi, ők mégis azok, hisz egy instrumentális zenekarról van szó, és nem is akármilyenről.
A hely nekem először furcsa volt, feszélyezve éreztem magam. Talán az elrendezése, talán az, hogy még sosem jártam ott, talán az, hogy rohadt drága minden, nem tudom. Majd egyszer. Az este 9 órai kezdésből lett 10; igaz, nem késés miatt. Jobb is volt így, mert két zenekarral nem lehet reggelig bulizni, és így is éjfél után végeztünk nem sokkal. A belépő viszont csak ötszá’ volt, ami igazán dicséretes, senkinek sem lehet egy szava sem. A Silence zenekar kezdett, utánuk pedig értelemszerűen a BM6 következett. Mindketten durván egy órát játszottak, de az átszerelés nem volt túl gyors.

Az első fellépő a Silence volt. Ők egy budapesti instrumentális post-rock zenekar, némi psychedelikus és funky beütéssel. 2008-ban alakultak, három taggal büszkélkedhetnek: Nyíri Ambrus – basszusgitár, machine, Kovács Zalán – gitár, noise és László Gergely – dobok, ütős. Az immár 7 éves zenekar az elmúlt években több fellépést tudhat magáénak más-más, szintén ezen a szcénán belüli bandákkal, mint pl. Ana Never, Kerretta, Kokomo, Zero Absolu stb. Bár élő koncert szempontjából nincs sok viszonyítási alapom, hisz ez volt az első Silence koncertem, de mindenképp a pozitív élményeim közé került az este. A koncert alatt pedig a film, ami kivetítőn ment végig a srácok mögött brutál. Mint megtudtam, ez a Begotten nevezetű film, és bár művészfilm, ráadásul nem gyenge idegzetűeknek ajánlott és elég szürreális, nekem tetszett. Megint csak talán én vagyok a kifordult ízlésű, de ugye, mint mind tudjuk, embere válogatja. Mellesleg akit érdekel, nézzen nyugodtan utána, de felelősséget nem vállalok, ha netán visszajönne a reggeli, esetleg sértené valaki lelki világát.

  Setlist:

 1. Hipnotizator
 2. Brumi
 3. Patakok
 4. NewZ
 5. ZSé
 6. Funky monkey
 7. Giriny , Loops

A következő zenekar a Black Magic Six volt, egy trash-blues-punk duó Helsinkiből, 2006-ban alakultak. Nem nagyon tudtam elképzelni mégis mire számítsak, de jó érzéssel indultam neki a dolognak. Ahogy utánanéztem, olyan legendák, mint a Howlin’ Wolf és a Venom ötvözeteként emlegetik őket, de Iggy Pop, a Stooges, a Dead Kennedys, de még az Ac/Dc is a „hasonlók” listáján van. A zenekar nem ért ezzel egyet, sőt, sajátos véleményük (muszáj idéznem, ezt nem lehet máshogy leírni) a következő: „úgy szólnak ők, ahogy egy sátáni mestermű keveredik Sztálin orgonáinak hangjaival és egy *Kallio béli farkasember üvöltésével”

*Kallio Helsinki bohém negyede.

Hát nem gyönyörű? De..mondjuk én ezt ott nem éreztem a koncerten, de lehet, hogy csak nem hallgatok elég Kallio béli farkasembert üvöltözni. Viccet félre téve nekem nagyon bejövős volt, igazi feszes ritmusok, önkéntelenül is járt a lábam. Egyébként, ha már a nem szokványosnál tartunk, csak két tagból áll a banda; Taskinen gitár és vokál felelős, és Japa a dobos.

  Setlist:

 1. Brutal Blues
 2. Another Lie
 3. The Past, The Present & The Future Of True Heavy Metal Part 1
 4. Suck The Poison Out
 5. Down By The Water
 6. I Hate People
 7. Beaver Killer
 8. Homerun
 9. Kyllikki Saaren Murha
 10. Raw
 11. Shake Shake Shake
 12. Total Dunkelheit
 13. Hudaa
 14. Doomsday Bound
 15. The Past, The Present & The Future Of True Heavy Metal Part 2
 16. Evil Man
 17. Loose
 18. Liar 19. Raging Bull

Oszd meg

Leave a reply