• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: 2014.03.29. Paddy & the rats, Jolly Jackers @ Szolnok, Váróterem Rock Söröző

Rég voltam már a Restiben koncerten, épp ideje volt egy látogatásnak. Március 29-én a Paddy & The Rats és a Jolly Jackers volt az este két fellépője.

Este 9-re volt kiírva a kezdés, és mondhatni időben is kezdtek, minden úgy ment, ahogy annak mennie kell. Belépő 1500 pezó, szerintem reális ár, tele is volt a hely ennek megfelelően. Egyébként a Frakkban lett volna a koncert, de mivel az most nem üzemel, a restiben tartották meg végül. Hogy bezárt-e, vagy más van a háttérben, azt sajnos nem tudni.
Egyébként változás is volt utolsó ottlétem óta; egybenyitották a koncerttermet a kocsma többi részével. Jó húzás volt, javított a hangzáson valamennyit, ráadásul a hangosítás is javult a legutóbbihoz képest. A Jolly Jackers első pár számánál még az ének ingadozott, de a végére minden a helyére került, az adottakhoz képest szerintem mindent kihoztak belőle.


További képek a Jolly Jackers koncertről.

A Jolly Jackers, ha valaki nem ismerné őket, egy dunaújvárosi celtic punk zenekar, bár aki a Paddy-t ismeri, annak nem okozott különösebb meglepetést. A banda 6 taggal büszkélkedhet, ebből 3 lány. Azért említem meg ezt így, mert nekem nagyon tetszett, hogy ilyen erősebb stílusban is találunk lányokat, nem csak az alter témákban, ahol azért sűrűbben fordulnak elő. Egyébként, aki kedveli az ilyen stílust, annak figyelmébe ajánlom, nagyon jót pörögtem rájuk. Igazi ivós zene. Nagyjából egy órát játszottak, utánuk egy kis szünet, whiskey, amit akartok.

Jolly Jackers setlist
1. Intro
2. Whiskey in the Jar
3. Jolly Jackers – Molly Malone
4. Jolly Jackers – Mr. Chickman
5. Drunken Sailor
6. Jolly Jackers – Drinking Souls
7. Jolly Jackers – Where I Was Born
8. Jolly Jackers – Call the Captain
9. Dropkick Muprhys – Memorial Day
10. Flogging Molly – Drunken Lullabies

A Paddy egy gyors beállás után már kezdett is. Őszintén szólva, nem nyújtottak semmi újat. Utoljára 2012-ben az „utolsó” Rockmaratonon láttam őket. Ahhoz képest nem volt valami nagy durranás, bár tény, hogy az nyáron volt egy fesztiválon, amin szinte minden jobbnak tűnik. Körülbelül éjfélig tartott az este, utána le is léptünk mihelyst szereztem egy setlistet.

Paddy & The Rats Fotó: Kozma Mihály (Szolnoki Koncertek)

További képek a Paddy and the Rats koncertről!

Összességében azért megérte elmenni, jót buliztam, gazdagabb lettem egy új zenekarral, sok új és régi arccal is összefutottam. Figyeljétek a resti programjait, főleg most, hogy a Frakk nem üzemel beláthatatlan ideig, valószínűleg még több koncert lesz itt a vasúton.

Paddy and the Rats setlist
1. Bastards Back Home
2. Pub ’n’ Roll
3. Drunken Tuesday
4. Wasted Time
5. Pack Of Rats
6. The Six Rat Rovers
7. Irish Washerwoman
8. Clown
9. Pilgrim On The Road
10. William
11. Clock Strikes Midnight
12. Wicked Suicide
13. Never Walk Alone
14. We Are One
15. Ghost From The Barrow
16. Song of Leprechaun
17. Drunken Sailor
18. Freedom
19. The Captain’s Dead

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply