• facebook
 • soundcloud
 • youtube


Koncertbeszámoló: 2014.02.20 My Mother Knows, Alsóépület, With My Soul, Anno Rt

Február 20-án a Rock Parkingban töltöttem a péntek estét négy zekekar társaságában: My Mother Knows, Alsóépület, With My Soul és az Anno RT. 9-re írták a kezdést, nagyjából hűek is maradtak ehhez, a My Mother Knows kezdett. 600 volt a belépő, szerintem korrekt, máshol többet is kifizetünk egy estéért, ehhez képest nem tolongtak az emberek, bár ettől eltekintve kellemes kis estét zártam. A hangosítás és a terem pedig továbbra sem való minőségi hangzáshoz, nem mintha ezt bárki is elvárná, de illik megjegyezni.

A My Mother Knows kb. 4 éve alakult. Egy kis formálódás és pár tagcsere után Martfűn kezdtek el próbálni egy garázsban. Utoljára a dobosuk csatlakozott, aki ezelőtt egy másik zenekarban játszott évekig, és jó pár fellépéssel büszkélkedhet. Két éve vették komolyabbra a formát, előtte hobbizenekarként tolták. Mind martfűiek, de csak ketten élnek ma is ott, a többiek Budapesten és Szolnokon, ezért gyakran próbálnak Pesten is. Stílusilag bár grunge-nak indult, most a rock minden ága egy kis blues-al megfűszerezve van a palettán. Nem mellesleg ez volt az első koncertje a zenekarnak. Nagyon örültem a számválasztásnak, nem csak azért, mert személyes kedvenceim közül is elhangzott pár, hanem mert ezt a fajta stílust nem sok helyen hallani mostanában, vagy csak én járok rossz helyekre, nem tudom, mindenesetre jó kezdés volt az estének, meghozta a hangulatot. Szívesen hallanám őket máskor is, máshol is, nektek is csak ajánlani tudom. Ha valahol a My Mother Knows nevet olvassátok, akkor tessék nyugodtan elmenni, nem bánjátok meg, főleg ha van egy kis affinitásotok is ehhez a műfajhoz: számlistából lehet szemezgetni.

  Setlist:

 1. Are you still having fun (Eagle Eye Cherry)
 2. Every you, every me (Placebo)
 3. Geek Stink Breath (Green Day)
 4. Cocaine (Eric Clapton)
 5. Blue on black (Kenny Wayne Shepherd)
 6. Bohemian like you (Dandy Warhols)
 7. She (Green D9. ay)
 8. Word up (Korn)
 9. Keep on rockin’ in the free world (Pearl Jam)

Az Alsóépület bandáról már többen is hallhattatok, nem mai csirkék, ráadásul hamisítatlan punk/rock banda. 2007-ben alakultak, eleinte Mellékhatás néven, de mivel ez már foglalt volt, új név után kellett nézni: ez lett az Alsóépület. Főként dallamos, ritmusos németes stílusú punk rock zenét játszanak, de bármelyik, ezt magáénak érző korosztály számára jó program lehet egy Alsóépület koncert. Jó néhány tagcserét átélve a zenekar 2014 augusztusában érte el a mai formáját, a jelenlegi három taggal: Lesták János (Johnny) – gitár, ének, Molnár Szabolcs (WaSaby) – basszusgitár, vokál, és Boda Gábor (Kabóca) – dob. Egy kis szünettel és pakolással az első zenekar után már kezdtek is. Őszintén szólva a „közönség” talán itt érte el mélypontját, ami a jelen lévőket illeti, nem csak mennyiségre, minőségre is. Félreértés ne essék, voltam én már aljas koncerteken, de ez nem az a kategória. Részleteibe nem megyek bele, kénytelen voltam hátrébb állni és onnan szemlélni a további eseményeket. Egyébként, még ha nem is vagyok a stílus rajongója, nekem egynek jó volt, a hasonló érdeklődésű embereknek viszont kifejezetten ajánlom.

 
A With My Soul talán a legfiatalabb banda, akinek a koncertjén valaha is voltam, fél éves körüliek; 2014 szeptemberében alakultak. Grunge-rock stílushoz sorolják magukat, főként feldolgozásokat játszanak, de én azért majd kíváncsi lennék több saját számra is a közeljövőben. A jelenlegi felállás: Habon Dávid – gitár, Réti Balázs – basszusgitár, Nagy Máté – dob, Bathó Barna – ének, ritmusgitár. Nem lepődtem meg, már egy héttel a koncert előtt volt alkalmam meghallgatni őket egy pár perc erejéig szintén a Parkingban, de még így is kellemeset csalódtam. Bár fiatal a banda is és a tagok is, egész jól nyomják, főleg az énekes fogott meg. Jó hangja is van, de inkább az, hogy ismeri a hangját és nagyon jól „játszik” vele. A számválasztással vitatkoznék, kicsit változatosabb lehetne, de az irány mindenképp jó, legalábbis szerintem, de ez majd alakul idővel úgyis. Több koncert, több gyakorlat, majd minden kiforrja magát. Lényeg a lényeg, csak így tovább srácok, kell az utánpótlás. A koncertről szólva: kicsit kevesebb idő jutott nekik a tervezettnél, így pár szám kimaradt, lentebb láthatjátok, melyikek ezek:

  Setlist:

 1. Nirvana – Rape Me
 2. Alice in chains – Man in the box
 3. Nirvana – Smells like teen spirit
 4. Alice in chains – Would
 5. Nirvana – Come as you are (kimaradt)
 6. Radiohead – Creep
 7. Pearl Jam – State of love and trust (kimaradt)
 8. Nirvana – Terrotorial Pissing (kimaradt)
 9. Nirvana – Heart-shaped box (kimaradt)
 10. Chris Isaak – Wicked Game (kimaradt)
 11. Alice in chains – Them Bones
 12. Comet (saját szám)
 13. Nirvana – My girl (akusztik)

Az Anno Rt-ről nem sok infó van, annyi csak, hogy abonyiak és feldolgozásokat játszanak főleg, mint pl. Melanie Fiona – Monday Morning, Republic – Emberlelkű Földeken, Quimby – Most múlik pontosan, Green Day – When It’s Time, Sunrise Avenue – Hollywood Hills, TOTO – Child’s Anthem, U2 & The Corrs – Summer Wine stb. Szóval elég vegyes a repertoár, mint ahogy pénteken is az volt. A tagok: Dudinszky István (gitár), Bukor Erzsébet (szintetizátor, vokál), Kaszab Laura Judit (ének), Hommer Zoltán (bob), Nagy Iván Gábor (basszusgitár). Nekem ők tetszettek a legkevésbé, nem volt igazán odavaló egy punk, egy grunge és egy rock banda után, még ha a dalok, amiket nyomtak, stílusban passzoltak is. Sok fellépésük volt már egyébként és most február 28-án (szombat este) is fellépnek a Váróterem Klubban, a White Hearts 5 éves jubileumi jótékonysági koncertjén, szóval, ha az ez évi jótett még nem volt meg, itt az alkalom.

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply