• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: 2013.12.14. Belga @ Szolnok, Frakk Lazító és Klub

December 14-én ismét a Frakkban hangoskodtunk, Belga koncert alkalmából. Este 8-kor kapunyitás, papírforma szerint fél 10-ig (valóságban 10-ig) rákészülés lelkileg, májilag, hangszálilag. Fél óra csúszással, de elkezdték a koncertet Belgáék. A belépő elővételben 1500, helyszínen 1800 Ft-ba fájt. Előzenekar nem volt, vitték az egész estét a hátukon, így utólag mondhatom: sikeresen.

Egyre közelebb járunk az év végéhez, így nem meglepő, hogy nagyszerű zenekarokat kapunk minden hétvégén. A Belga is állati jól szerepelt, bár aki már több koncertjükön is részt vett, nem éppen dobott hátast a mostanitól; önmagukhoz képest nem voltak a legjobbak. Aki viszont még nem látta őket, jó kis ízelítőt kapott. Lemezbemutató koncert volt ez a szolnoki, ennek ellenére nem vitték túlzásba az új számokkal való dobálózást. Ami szerintem nem is baj, hisz egyrészt sokan akartunk hallani a régebbi klasszikusokból (ami meg is történt), másrészt mindig kérdéses egy lemezbemutatón, hogy hogy fogadják, mennyire ismerik az új dalokat. Mindenki szereti azt hallani, amit ismer, és egy emberként tudja üvölteni a tömeggel, szóval szerintem az összeválogatás így volt jó, ahogy volt.

Körülbelül fél 12-ig tartott a koncert, végig jó hangulat volt, a végén kabátdobálózás is történt. Engem személy szerint legjobban a régebbi számok fogtak meg, mint például az Az a baj, Szerelmes vagyok, Egy-két-há, Boros. Többek közt nosztalgia gyanánt is mentem, de az új számok közül volt, ami tetszett, például a Rímálom az Elme utcában. Összességében megérte elmenni, jó este volt, és nagyon támogatom, hogy más-más stílusokban is mennek zenekarok a Frakkba, nem csak alterok, bár még mindig lehetne szélesíteni a repertoárt.
Nem mellesleg, így karácsony környékén is van elég program, válogassatok, nézzetek szét a Frakk oldalán, jobbnál jobb zenekarok várnak mindenkit. Boldog karácsonyt és boldog új évet minden kedves olvasónak és nem olvasónak.

Belga setlist
1. Bzmg
2. Fizetésnap
3. Fesztivállapot
4. ?MC
5. Szerelmes vagyok
6. Felveszem a NY Yenkis kabátom
7. Boros
8. Rímálom az Elme utcában
9. Nemzeti hip-hop
10. Tini Rock
11. Az a baj
12. Karácsony
13. A gyaloglás vége
14. Mit paródizálsz?
15. Bebukta
16. Egy-két-há

-Balogh Emese-

További képek az eseményről!

Oszd meg

Leave a reply