• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: 2013.10.31. Deadshine’s Halloween Hell Party Part II. @ Martfű, Művelődési Ház

Töklámpás, jelmezek, művér; ismerős? Halloween volt, hát ahhoz buli is dukál. Egy Franky szervezte koncertsorozatot láthattunk október 31-én Martfűn, a Művelődési Házban. Négy zenekar lépett fel, a 60 Miles To Nebraska, az Over My Dawn, az Evil’s Tears és a ScareCrow, ebben a sorrendben.

A belépő jelmezben 500, anélkül 700 Ft-ba fájt, szerintem reális. Igénybe lehetett venni a ruhatárat 50 Ft-ért, és a sör, bor és egyéb itókák is olcsók voltak, nagyon felhasználóbarát. A szervezés szerintem teljesen megfelelt, nem volt semmi probléma, sokan el is jöttek, leginkább szolnokiak és martfűiek. Egyébként saját zsebből volt finanszírozva a buli,és ez már nem az első, köszönet érte Franky-nek.
A hangosításról kevésbé mondható el ennyi pozitív dolog. Egyrészt a színpadon oldalt volt a keverő meg minden cucc, a zenészek közt rohangált a hangosító, de még ha jól szólt volna, azt mondom oké. De nem. Leginkább az első zenekarnál, a 60 Miles-nál volt ez probléma. A tiszta ének valahol elveszett az éterben, nem igen lehetett hallani, bár az énekeshez nem is lehet igazítani a hangosítást, hol halkan, hol hangosabban énekel. Az egyik ritmusgitáros gitárja meg nagyon halk volt a másikhoz képest. Ettől eltekintve elég sokan voltak rajtuk, bár még nagyon az este elején jártunk, később sokkal többen bejöttek. Egyébként tetszett, hogy egyen-cuccot viselt a zenekar (nagyrészük legalábbis), ami egy fehér “összevérezett” pólót takart. A dobosuk sminkből is kapott egy adagot, nem tudom minek indult a dolog, de a végeredmény egy kiélt csatakanca lett. Azért nem volt rossz, de láttam már jobb koncertjüket is.

60 Miles to Nebraska setlist
1. My Ticket Home – Dead Weight
2. Time Is Out (saját
3. Of Mice & Man – Secound&Sebring
4. Price Of Happiness (saját)
5. Close Your Eyes – Song For The Broken
6.Story Ends (saját)
7. A Day To Remember – Mr Highway’s Thinking About The End
8. Parkway Drive – Boneyards
9. Bring Me The Horizon – Shadow Moses

A második az Over My Dawn volt, talán rajtuk voltak a legtöbben. Náluk már jobb volt a hangosítás, tanulván abból, hogy az előző zenekarnál minél voltak hibák. Azért itt sem volt tökéletes, de az adott körülményekből kihozták a tőlük telhetőt. Ebből a zenekarból csak ketten öltöztek be, de azok jók voltak nagyon. Nem egyen, viszont ötletes. Ők véleményem szerint hozták a megszokott formájukat, nem ért csalódás.A koncert vége fele nagyon beindult a nép, itt is ment a pogó, lökdösődés meg ami kell, de azért csak finoman, nem egymás szétverése volt a cél.

A harmadik zenekar az Evil’s Tears volt. Háttal nem kezdünk mondatot, de hát….nem igazán találtam rá szavakat.Először is, ők egy extreme gothic metal zenekar. Nekem nagyon nem jön be ez a stílus, de vannak olyan zenekarok akiket azért meghallgatok ilyen téren. Hát ők nem azok. Még csak nem is annyira maga a zene miatt, bár az sem nyerte el a tetszésemet. Kezdjük a legelején.Nem tudtam mire vélni például, hogy kapásból úgy indítottak, hogy az egyik gitáros szájában egy szado-mazo szájpecek volt. Persze csak az első tíz percben, utána kiköpte, és ott lógott a nyakában. A következő ilyen művelet amin kitágult a pupillám, az a két táncos lány volt. Dekoratív és látványos, aláírom.De indokolatlannak érzem a miniszoknyában vonagló, a gitárosokat simogató és minden zenekartagot művérrel leöntő lányokat. A hangosítás kb. olyan volt mint az első zenekarnál.

Az utolsó a ScareCrow volt. Ők egy békéscsabai metal zenekar, 2009-ben alakultak. Eleinte Sepultura és Soulfy feldolgozásokat játszottak, később saját számokat is írtak. Egyébként eléggé Sepultura beütése van a bandának, nyilván a korábbi feldolgozások miatt. Rajtuk már kevesebben voltak, de a pogóhoz ugyebár kevés ember is elég, úgyhogy itt is ment a zúzás. Hajnali 1-ig tartott a buli, az utolsó pillanatig pörgött (majdnem) mindenki. Voltak csúnyább alkoholbalesetek, de hát minek iszik aki nem bírja?!

Minden csapat úgy 40-50 percet játszott. Este 7-kor kapunyitás, 8 körül kezdés. Pontos volt, átpakolásokkal együtt is pont klappolt minden. Mi még ott maradtunk hajnal 3-ig kb., akkor már senki sem volt szinte. A büféből (mivel egy művelődési házról van szó, és nem kocsmáról) sajnos valahol 1 óra környékén kifogyott az alkohol, úgyhogy onnantól kezdve elkezdtek fogyni az emberek. Egyébként nagyon tetszett, a hangosításon kívül hibátlan volt a dolog, még több ilyet Szolnokra és környékére.

-Balogh Emese-

További képek az eseményről!

Oszd meg

Leave a reply