• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: 2013.10.12. Heaven Street Seven, Meztelen Diplomaták @ Frakk Lazító és Klub

Legyen most alternatív zenekarokról beszámoló! Mondá’ én, és úgy is lett. A szombaton megrendezésre került koncertől van szó hölgyeim és uraim, méghozzá a Frakkban. A Heaven Street Seven és a Meztelen Diplomaták léptek fel. Kapunyitás este 7kor, kezdés 9-kor. Jegyárak a szokásosak (már ha a frakkról beszélünk, és nem a 200 Ft-os sarki kocsmás halloweeni bulikról).

Először is, kicsit kiestem a Frakk látogató köréből az utóbbi időben. Amikor az Ibiza helyére költöztek, akkor voltam egy kistermes koncerten, még a Junkies, a Rómeó Vérzik és Phoenix lépett fel, de azóta nem igazán voltam a környéken sem. Pár héttel ezelőtt amikor újra elmentem egy koncertre, már nagytermes volt, ami nyilván csak nekem volt új. Azért így késve a felismeréssel, de örömmel jelenthetem ki, hogy a frakkos légkör és stílus még mindig a régi. Persze kívülről még van mit csiszolni ( és lesz is csiszolva tudtommal ), de egyébként minden a legnagyobb rendben van belső terén. Na de kanyarodjunk vissza az estére.
Gondoltam nem megyek oda kapunyitásra, úgy sem lesz ott még akkor semmi, de későn sem akartam odaérni, sorban állás meg egyéb ilyen dolgok miatt. Végül is 8 előtt egy pár perccel sikerült beesni. Legnagyobb meglepetésemre, a zenekarokon kívül még nem nagyon volt ott senki, kénytelen voltam várni. Fél 9 fele kezdtek szállingózni az emberek, reméltem majd azért 9re, az előzenekarra, már ott lesznek páran.

Elérkezett az óra, bementem, a Meztelen Diplomaták pár perccel 9 után, mondhatni pontosan kezdtek. Ők egyébként 2009-ben alakultak, Solymárról, Pest mellől jöttek el idáig. Sajnos nem volt szinte senki eleinte a teremben(a végére persze azért összegyűltek ), de le a kalappal, tényleg, hogy még így sem vesztették el a lendületet. Ugyanúgy játszottak, mintha ott táncolna egy teremnyi ember, nekem nagyon tetszettek. Az igazat megvallva, talán még jobban is, mint maga a Heaven Street Seven. Laikusként néztem, még nem hallottam őket, teljesen új volt, nem is ebben a stílusban mozgok, de nagyon tetszett. Többet mosolygtam a koncerten, mint aznap összesen. A basszerosuk hatalmas forma volt,muszáj kiemelnem, öröm volt nézni ahogy játszik. Az egész csapat szerintem nagyon összeszokott, látszik hogy imádják amit csinálnak. Mindenkinek tudom ajánlani, facebookon és a soundcloud.com-on is megtaláljátok őket.

Utánuk volt egy alig félórás szünet, és már kezdett is a Heaven Street Seven. Nem hiszem hogy újat mondanék bárkinek is aki ismeri őket, de azért mégis, egy pár szó róluk: 1995-ben alakultak, eleinte angol nyelven éneklő zenekar voltak, 2000-ben jelent meg az első teljesen magyar nyelvű albumuk, a Cukor. Azóta körülbelül kétévente produkálnak új albumokat. A hangosítás egyébként nagyon a helyén volt, itt is és az előzenekarnál is. Sokkal jobb volt mint mikor legutoljára voltam ott pár héttel ezelőtt, akkor az ének katasztrófa volt. Mindenhonnan jó volt hallgatni, igényes volt. Tele volt a terem, aki csak ott volt, gondolom miattuk jött el. Körülbelül másfél órát játszottak, végig nagyon pörgős volt.

Visszataps után még két akusztikus számra is jutott idő, sajnos az egyik húr nem élte túl a kalandot, de előfordul a ilyesmi.
Bár nem tértem meg stílusilag, de elégedettem zártam az estét, két nagyon jó koncertről jöhettem haza. Mellesleg a frakk őszi programja sűrű és változatos, nézzetek utána, hátha találtok valami kedvetekre valót.

A koncertről még több kép elérhető ide kattintva

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply