• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: 2013.09.14. Post Summer Nite @ Rákóczifalva, Netovább söröző

14-én, szombaton, ismét pár ismerős zenekart láthattunk Rákóczifalván, a Netovább sörözőben. Az első zenekar, a Die for a Moment volt, utánuk a 60 Miles to Nebraska következett, harmadik a Recovery, majd az Over my Dawn, a két utolsó fellépő, pedig a Show me Regret és az In a Blaze volt.

Kereken este 7-kor kezdődött a buli, a zenekarok már természetesen előbb ott voltak; már ilyen 5 fele, hogy minden a helyén legyen, mire jön a nép. Fél 3-kor fejeződött be kb. az utolsó koncert, utána még pakolászás, meg “na még egy sör”, és mehetett mindenki a dolgára.
Na de vissza az elejére. Az első a Die for a Moment volt. Még nincs fél éves a zenekar, viszont nem kisgyerekekről beszélünk. Cibakházáról jöttek, post-metal stílushoz sorolják őket. Ez volt még csak a második koncertjük, viszont már 2 klippel is készülnek. Az egyik a Climax, a másik a Mindenki játszik című számhoz. Egy ep-t is várhatunk tőlük, körülbelül tavaszra. Nem tudom, hogy rájöttem volna-e, hogy csak a második koncertjük, ha nem mondják. Igaz, ez még annyira az este elején volt, hogy nem tolongtak rajtuk, de nem volt rossz. Még az első egy-két számnál állítgattak a hangosításon, nem minden volt tökéletes, de hát istenem. A hangulat a lényeg. Nekem mondjuk személyesen nem jött be annyira, de csak szimplán mert nem tetszettek annyira számok, és mert nem vitte senki túlzásba a mozgást a zenekarból. Nem mintha lett volna rá egy utcányi hely, de azért szűkös sem volt.

Die for a Moment setlist:
Intro
Mindenki játszik
Nincs többé vágy!
Hagytam megszületni
Die For a Moment
Múló rosszullét
Climax (instrumental)
Engedj el!
Csak egy ölelés
Naked=Neked szól!
(Ebből 3 számot sajnos nem tudtak játszani a csúszás miatt)

A második a mostanában “felkapott”, legalábbis többször emlegetett banda, a 60 Miles to Nebraska volt. Körülbelül másfél hónapja jött ki az EP-jük, Reflection címmel. Nem kell szerintem bemutatni őket, a hangsúly egyébként is a koncerten van. Mondhatni elég sokan voltak rajtuk, itt kezdett összegyűlni a tömeg. A legutóbbi falvai koncertjükhöz képest szinte mérföldekkel (pontosan 60-nal) jobbak voltak. Bár volt egy-két baki, a basszerosnak elszakadt a pántja, a szóló gitáros pedig seggreült egy nagyobb ugrásnál, de nagyon szépen improvizáltak. A számaik amúgy is tetszenek nekem, és most így koncerten is nagyon élvezhetőek voltak.

60 Miles To Nebraska Setlist:
1. My Ticket Home – Dead Weight
2. Time is out (saját)
3. Of Mice And Man – Secound&sebring
4. Price Of Happines (saját)
5. Close Your Eyes – Song For Thebroken
6. Story Ends (saját)
7. A Day To Remember – Mr Highway’s Thinking About The End
8. Parkway Drive – Boneyards
(Nebraskáéknak is ki kellett hagyniuk egy számot: Bring me the horizon – shadow moses )

Utánuk a Recovery zenekar következett. Nem tudom ki mennyire ismeri őket, nekem újak voltak, de akkor egy pár szót azért róluk. Szolnoki zenekarról beszélünk, 2012-ben alakultak. Mint stílushoz, metálhoz sorolják magukat, bár ezzel nem teljesen értek egyet néhány számnál, de kinek a pap, kinek az örömlány. Mint ahogy a nevéből is kiderül, feldolgozásokat játszanak. Az este Lady Gagát, meg Britney Spearst nyomtak, de volt a számok közt egy Adele, meg két Katy Perry feldolgozás is. Megint csak megosztja az emberek ez a dolog. Nekem különösen ez tetszik benne, hogy olyan számokból, amik számomra valahol az anyakőzet szintjén lehetnek, hallgatható, sőt jó számokat csináltak. Koncertekre meg különösen illenek, hisz alapból party-számok, így pedig kicsit keményebb verzióban nagyon is jók. Tetszettek egyébként, bár a két énekes hölgy közül szerintem bőven elég lett volna az egyik, konkrétan Papp Ágnes. Semmi női ellenszenv, vagy embergyűlölet, csak az én fülemnek az ő hangja jobban bejött.

Recovery setlist:
1. Lady Gaga – Alejandro
2. Britney Spears – Ooop I Did It Again
3. Lady Gaga – Bad Romance
4. Britney Spears – Hold It Against Me
5. Adele – Rolling In The Deep
6. Katy Perry – ET
7. Britney Spears – Toxic
8. Katy Perry – I Kissed A Girl
9. Lady Gaga – Love Game

A negyedik, a már jól ismert Over my Dawn volt, őket sem hiszem hogy be kell mutatni. Pont nemrég jelent meg a legújabb klipjük, a Tükörjég című számukhoz. Vegyes fogadtatást kapott, dehát egy metalcore zenekarnál ez természetes. Érdekes, hogy sokaknak jobban tetszett, mint az előző (Hazatérés). A koncert egyébként nagyon fasza volt, nem igazán találok belekötni-valót. Itt voltak talán a legtöbben bent a helyen, majdnem hogy fullon volt. Ezt élveztem a leginkább az este, lehet, hogy mert őket ismerem a legjobban, nem tudom. Mindenesetre elég jó kis zúzdát csináltak, volt body surf is, meg minden ami kell. Most is volt az a bizonyos Unity party, amikor mindenkit felhívtak a “színpadra”, és egy számot úgy toltak le, hogy ott ugráltak közöttük az emberek. Jó szokás, szerintem tartsák meg.

Over my Dawn setlist:
1. Intró + visszatekintő
2. Pillangótánc
3. Tényszerűtlen
4. Megbánással
5. Torz
6. Tükörjég
7. Hazug test
(Sajnos itt is ki kellett hogy maradjon egy szám, a Hazatérés)

Utolsó előttiként a Show me Regret lépett fel. Róluk is olvashattatok már itt, még a legutóbbi falvai buli kapcsán, ahol a 60 Miles to Nebraskával léptek fel még áprilisban. Itt hallatszott leginkább szerintem, hogy a jobb oldali hangfal kicsit szarul szólt, legalábbis ha közvetlen szélen álltam. Hátulról, középről, bárhonnan máshonnan teljesen jó volt, kivéve jobb szélről. Na de ilyen ez a szakma, egyébként nem volt zavaró. Rajtuk is elég sokan voltak, bár már kezdtek fáradni szerintem. Egyébként jól nyomták nagyon, itt sem tudok belekötni semmibe, vagy talán csak túl vajszívű vagyok.

Show Me Regret setlist:
1. The Plot To Bomb The Panhandle
2. It Couldn’t Be The End
3. Mirrors
4. Single
5. Feel All The Mistake

Az estét az In a Blaze zenekar zárta. Mondhatni régi zenekar, 2004 óta vannak a színtéren. Az Over my Dawn-nal osztoznak a doboson, Lacin. Mivel ők voltak az utolsók, nem tolongtak a koncerten, elég sokan kidőltek, nem bírták az estét, vagy csak szimplán hazamentek, mert nem falvaiak voltak. Maga a koncert nem volt rossz, viszont itt is a mozgást hiányoltam leginkább. Kemény, mégis egyszerű muzsika, érdemes utánuk nézni. Nem mellesleg, a Roxolnok tehetségkutatóhoz indított Facebook szavazást ők nyerték meg. Ebből is látszik, hogy sokan hallgatják és szeretik őket, meg azért nem most kezdték. Ha még ez nem lenne elég, magát a tehetségkutatót, ami 20-án és 21-én zajlott, szintén megnyerték. Így ők abban a jutalomban részesülnek, hogy október 4-6. között, Budapesten, a Hangfoglalás keretében megrendezett országos tehetségkutató döntőjének mezőnyében is megmutathassák mit tudnak. Mindemellett kaptak még egy profi felvételi lehetőséget a Denevér Stúdióban, és közönségdíj gyanánt minden tag egy-egy Action koncert belépőt.
Sok sikert nekik!

In a Blaze setlist:
1. Föld-Replika
2. Isten hozott (saját)
3. Mások kezében (saját)
4. Legyen elég (saját)
5. Mindent tönkre tettél (saját)
6. Tombol a méreg (saját)
7. Félek (saját)
8. Félj! – Replika
9. Rock and roll (saját)
10. Úgy írnék (saját)
11. Refuse/Resist.-Sepultura
12. Nem kell a hatalom (saját)
13. Folyó partján (saját)

Az In a Blaze vége fele, egy kis meglepetés volt a végszó. Mivel az In a Blaze a 9., az Over my Dawn pedig a 3. születésnapját ünnepelte éppen, elnyomtak egy közös számot, a Sex Actiontől az Átverést. Két torta is volt, az egyik egy cigi alakú, az In a Blaze-é, a másik pedig (“meglepően”) egy két literes Kőbányai alakú, az Over my Dawn-é.

Egyébként a szervezést az Over My Dawn egyik énekesének, Horváth Bencének (Firka) köszönhetjük,aki a Roxlonok tehetségkutatón is zsűriskedett, a hely lefoglalását a 60 Miles to Nebraska basszerosának, Szécsi Róbertnek, a hangosítást pedig négyen, Horváth Bence, Nagy Csaba Zoltán, Kovács Zoltán, és Diós Dávid oldották meg.

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply