• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: 2013.06.15. Füst a Szemben, Beaton @ Csiki Borozó

Június 15-én, a Csiki borozóban fellépett a Füst a szemben zenekar. Nem egyedül vitték el az egész estét, előttük egy dob-darbuka előadást hallhattunk amit Totis (Tóth István) és Joey (Gulyás Máté) eszközölt, vagy más néven a Beaton. Este 8 után pár perccel már kezdődött is a dobdemonstráció. 3 saját számot hallhattunk és egy feldolgozást a végére, amihez beszállt a Füst a szemben basszerosa és gitárosa is.

Ezután egy cigire sem elég szünet következett, mert rögtön kezdett a Füst a szemben zenekar. Egy 2011-ben alakult 4-tagú bandáról van szó. Az énekes személyében egy hölgy; Rózsa Hanna, a dobok mögött Gulyás Máté, basszusgitárnál Dabis Gergő, és a gitár-vokál felelős Kovács Gergő. A stílusukat nem is tudom, hogy lehetne meghatározni, nem összetett, csak mindenféle van benne; rock, jazz, blues, funky. Nagyon kellemes egyébként, nem rázod le a hajat a fejedről, de nagyon jó kis ritmusos, pörgős zene az övék. Játszanak egyébként feldolgozásokat is, mint például Red Hot Chili Peppers, Stevie Wonder, és Neil Young.

A dob-darbuka felállás nekem nagyon tetszett, jó volt hallgatni és szerintem hosszútávon is megunhatatlan. Már önmagában szeretem a dobot, nem tudom ki hogy van vele, de csak dobbal is lehet összehozni jó dolgokat. Az első három számuk mint már mondtam saját, a negyedik gitárosokkal is kísért szám pedig Godsmack – Batalla de los Tambores (dobok csatája) volt.

Időben kezdett a zenekar, minden mondhatni a terv szerint alakult. 20:30 körül már mindenki a helyén volt, és kezdődhetett a buli. Voltak ott már olyanok, akik nem először látták őket, voltak, akik még csak nem is ismerték őket, de tény hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Nekem például sikerült „megkaparintanom” egy dobverőt is, ami a földön landolt és csak egy sráccal kellett megküzdenem érte, de semmi gond, meglett. A dobverődobálásról persze lehet, hogy rögtön egy nagyszínpad és 100.000 ember ugrik be; na, ez itt nem így volt, de azért itt is lehet dobálózni. Nagyon jól nyomták, igazi nyárkezdő fülledt koncert volt, nagyon jó számokkal. Aki nem jött el az még láthatja őket a nyáron valószínűleg.

Setlist:

Füst A Szemben – Intro
Stevie Ray Vaughan – Couldn’t Stand The Weather
Füst A Szemben – Bor Helyén
Miles Kane – Inhaler
Füst A Szemben – Rozsdaetika
Füst A Szemben – Köldökgyár
BigBang – To The Mountains
Band Of Skulls – Sweet Sour
Band Of Skulls – Light Of The Morning
Füst A Szemben – Két Külön Oldal
Neil Young – This Is Nowhere
Red Hot Chili Peppers – Dani California
Füst A Szemben – Papírfiú
Stevie Wonder – I Wish (átdolgozás)
Foster The People – Pumped Up Kicks

Zárásként tényleg csak annyit, hogy aki kedveli a ritmusos blues és jazz számokat, mindenképp nézze meg őket, a Beatont és a Füst a szembent is.

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply