• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: 2013.03.22. Let’s grind: Alea Iacta Est, Jack, Game Misconduct, Gulyás Band@ Rock Parking

Március 22-én ismét egy zúzós bulinak lehettünk részei a Parkingban, a Let’s grind névre hallgató eseményen keresztül. Négy banda játszott az este, az első a Gulyás Band, a második a Jack, a harmadik a szlovákiai Alea Iacta Est, az utolsó pedig a Game Misconduct volt.

A hangulat ismét nagyon jó volt, néhány tarajos barátunkat is lehetett látni a koncerten, aljas egy buli volt. Az ezelőtti koncert hibájából tanulva, a hangosítás nagymértékben javult, mondhatni egész jó volt. A terem szokásosan kicsinek bizonyult, ez ellen nem lehet tenni sajnos semmit.

A Gulyás Band nyitott, ők egy vérbeli szolnoki punk zenekar. 2003-ban alakultak, szóval nem maiak már ők sem. Nekem kicsit nyers amit játszanak, de hát én nem is vagyok nagy rajongója a stílusnak, mindenki döntse el maga, hogy szereti-e vagy sem. Ettől függetlenük a koncert jó volt, bár szerintem lehetett volna pörgősebb is. Most lehet megdobál egy-két ős punk, de én másra számítottam kicsit.

Gulyás Band setlist:

1. Jobb Világ
2. Ég Veled
3. Elmúlt Kor
4. Mi Lesz
5. Nem Várhatok
6. Éld Az Életed
7. Vége A Politikusoknak
8. Nem Hagyom Magam(politika varázs)
9. Itt Valamit Tenni Kell
10. Te Is Döntsd El
11. Többet Élsz
12. Kivert Kutya
13. ETA

A következő a Jack volt, ők már egy kicsit keményebb műfaj, a grindpunkhoz tudnám sorolni. 1996-ban alakultak, bár ez a rock műfajban nem a legjobb év volt, nekik úgy tűnik bejött. A szintén egyik fellépővel, a Game Misconducttal van egy-két átfedés, az egyik tag a Jackből (Dani) játszott náluk régebben, aki egyébként a Buried Remainsben is megfordult. Elég szép kis koncertet nyomtak, kicsivel többen be is jöttek a terembe hogy megnézzék mi folyik ott. A dobosuk szerintem különösen jó volt, ahogy én figyeltem, pontosan játszott. Tetszett az egész, megér egy estét.

Jack setlist:

1. Dekompozíció
2. Örvény
3. Nincsenek kérdések
4. Polytoxicomania
5. Szolgaságból szolgaságba
6. Szabad akarat
7. Az ígéret földje
8. Szétnézek
9. Felemelkedés
10. Zsarnok
11. Embertelenedés 1.
12. Beteg kor
13. Hazugságban élve
14. Irgalom nélkül
15. Ezt veri belénk
16. Túlfeszítve
17. Térdre kényszerítve

Ráadás +1 Látszatok foglya

A harmadik a sorban a szlovákiai Alea Iacta Est volt. Elsőre nekem furcsa volt a nevük, (latinul: „A kocka el van vetve”) hisz mégis csak egy szlovák bandáról beszélünk, és nem értettem a dolgot, de megkérdeztem, és nem igazán kaptam kimerítő választ, csak úgy van és kész. De hát nem is kell mindenben okot keresni. Ők egy grindcore banda, 2003-ban alakultak, és egészen Galantáról eljöttek hogy játszhassanak nekünk. Egyébként magyar, és angol nyelvű szövegeket is írnak, és nem egy külföldi csapattal léptek már fel. Nekem ők jöttek be a leginkább az este folyamán, őrült egy bulit nyomtak, szerintem elég annyit mondani hogy az énekes lehet hagyott egykét lábnyomot a plafonon. Nem mellesleg nem volt basszer, betegség miatt sajnos nem tudott eljönni, de így is lenyomták. Volt bodysurf, pogó, minden ami kellett, nagyot zúztak, mindenképp meg kell őket nézni.

Alea Iacta Est setlist:

1. Távolság
2. Nem
3. Demagóg szar
4. Nincs különbség
5. Verseny az életért
6. Shitmouth
7. Menekülés
8. Butítás
9. Elmúlás
10. Holnap
11. Life / Death
12. Alternatíva budúcnosti
13. Fogság
14. Human Trafficking (IxWx cover)
15. Öntudatlan
16. Reményvesztettek
17. Valakikről
18. Felkapart sebek
Ráadás+1 Next Morning’s Desert

Az utolsó zenekar a Game Misconduct volt. Őszintén szólva nagyon csalódott voltam. Azt mondják hogy ha jól érzed magad, gyorsabban telik az idő. Hát ez olyan gyorsan telt el, mintha nem is játszottak volna csak 10 percet. Mint kiderült, 2 tagcsere miatt, és mert az énekes most jött haza januárban Finnországból, nem sok ideje maradt a bandának felkészülni, hisz majdnem mindenkinek van mellette más zenekara is. Egy új számukat is játszották aminek még nincsen címe. Új emberek, kevés idő, de azért ennek ellenére is összehozták valahogy. Gratula nekik.

Game Misconduct setlist:

01. Game Misconduct
02. Redneck Beatdown
03. Children of Rage
04. Új(még nincs címe)
05. World Under Blood
06. True Sounds from the South

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply