• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: 2013.03.09. Show Me Regret, a Standby Gravity, Over My Dawn @ Rock Parking

2013. március 9-én került megrendezésre a ‘Core night’ nevezetű buli a Rock Parking-ban. 3 zenekar lépett fel, a Show Me Regret, a Standby Gravity, és az Over My Dawn. Elég sokan visszajeleztek hogy ott lesznek, szóval mondhatni nagy bulira lehetett számítani.

Az első zenekar, a Show Me Regret volt, ők kezdték az estét 10 órakor. Egy rákóczifalvai (elnézést, már város) hardcore banda, bár mi más lenne ha már egy ‘Core night’-ról beszélünk. 2011-ben alakultak, szóval még elég újak, de jól nyomják a srácok, még sok minden áll előttük. 10 előtt egy kis állítgatás meg tötyörészés után elkezdték a koncertet, és a sajnos gyér hangosítástól eltekintve nagy bulit csaptak a srácok. A vokálosuk (Kiss Dávid) nagyon élte az estét, pörgős volt a buli, és már itt is kezdett mozgolódni a közönség.
Hozzá kell tenni, hogy a Parking sajnos tényleg nem alkalmas koncertekre, legalábbis zúzósabbakra, amihez kell hely. Sok jó ember kis helyen is elfér, de azért nem mindenki ugrál szívesen egy heringes konzervben 3 óra hosszát. Mindenesetre aki lemaradt valami oknál fogva, az megnézheti őket március 23-án a Váróterem söröző-ben.

Show Me Regret setlist:

1. Intro
2. Tragedy
3. Mirrors (Natalia Kills Cover)
4. Mi fajunk
5. The Plot To Bomb The Panhandle (A Day To Remember Cover)
6. Feel All The Mistake
7. It Couldn’t Be The End
8. Show Me Regret (Opus)

A következő zenekar a Standby Gravityvolt, ők Miskolcról érkeztek. Stílusra dallamos punk-rockot nyomnak, hardcore és melodycore elemekkel, mint ahogy azt várni lehetett az estétől. 2009-ben alakultak, túl vannak már az első nagylemezükön is. Szerintem egy fokkal jobb volt a hangosítás mint a Show Me Regret-nél, de ez is eléggé egybefolyt, és a terem végéből még szarabbul lehetett hallani mint az első sorban. Egyre jobban gyűlt a nép, itt azért már ügyesen meg kellett vetni a lábamat hogy stabilan álljak elöl. A hangulat itt is nagyon jó volt, viszont a negatívumok is ugyanazok mint az előzőnél, és a következőnél. Aki nem kedveli annyira a core műfajt, annak talán ez volt a legélvezhetőbb az este folyamán. Felkészültek voltak a srácok, odatették magukat ők is rendesen.

Standby Gravity setlist:

1.Elmúltak az évek
2. Állítsuk meg
3. Ébredés
4. Amit kérsz
5. Mit teremtettél
6. Ha választhatnék
7. Kár minden szó
8. Még benned él

Az utolsó zenekar az Over My Dawn volt, éjfél körül kezdtek, ők tettek pontot az este végére.
Aki nem ismerné, egy szolnoki metalcore zenekarról van szó, 2010-ben alakultak, tavaly jelent meg az első nagylemezük, Absztrakt Párhuzam címmel.
A koncert szerintem rohadtmód jól sikerült, nagyon durván tombolt a nép, és a zenekar is kitett magáért, ami azért nem volt semmi ha azt nézzük hogy a hangosítás szinte itt volt a leggyengébb, az éneket egyáltalán nem (közelről csak-csak) lehetett hallani, és minden más max hangerőn szólt. Viszont mindenki élvezte. Véleményem szerint egy ilyen kisebb koncerten mint ami a Parkingban is volt most, ez a legfontosabb, és ez vonatkozik az első két bandára is. Én már a vége fele keresztet vetettem a végtagjaimra, annyira durván nyomta a közönség is.

Over My Dawn setlist:

01. Intro/Visszatekintő
02. Megbánással
03. Tényszerűtlen
04. Pillangótánc
05. Omerta
06. Torz
07. Hazatérés
08. Hazug Test

Az egész este végülis zúzós volt, a problémáim már leírtam fentebb, persze a későbbiekben lehet azon segíteni. Személy szerint remélem lesz egy hasonló koncert a közeljövőben amin viszontláthatjuk ezeket a zenekarokat, és akkor talán még jobban sikerül a buli.

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply