• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: 2013.03.01. Effrontery, 60 Miles To Nebraska, Sick Soul @ Rock Parking

2013.03.01. Rock Parking: Effrontery, 60 Miles To Nebraska, Sick Soul

Több éves kihagyás után a Rock Parking Club végre ismét helyet ad a rock/metál koncerteknek. Ez az este volt a nyitó buli, ami a megjelentek száma alapján bátran mondhatjuk, hogy nagy érdeklődésnek örvendett. Három környékbeli banda biztosított minket a szórakozásról, a martfűről érkező Effrontery, a szolnoki és rákóczifalvai illetőségű 60 Miles To Nebraska és a szintén martfűi Sick Soul. Kezdés 10-kor, belépő nulla, belváros; minden adott volt egy jó bulihoz.

10-kor kezdett is a magát progresszív melodikus death metalként definiáló Effrontery. Igen nagy múltú zenekarral van dolgunk így Szolnok/Szolnok környéki viszonylatban, hiszen 2001-ben alakult a banda. Sok tagcsere, egy bemutatkozó EP és rengeteg koncert után tavaly decemberben hozták ki az első nagylemezüket Mayfly címmel, amibe mi most élőben is belekóstolhattunk. Ütős riffek, brutál hörgés, virtuóz zenészek. Hatalmas zúzás az arcba. Néha csak azt néztem, hogy hogy tud a két gitáros ilyen technikás témák mellett ennyit mozogni. Basszer nem volt, ezt egy vállrándítással nyugtáztam is, a 7 húros gitárok pótolták a hiányt. A dobos játszi könnyedséggel olyanokat tekert, amiket más csak vért izzadva tudna utánozni. Le voltam nyűgözve.
Kis szünet után a metalcore 60 Miles To Nebraska lépett „színpadra”. Nagyon friss zenekarról van szó, alig pár hónapja álltak csak össze, így kíváncsi voltam, mit hoztak össze ennyi idő alatt. Egy élethosszig tartó beállás után belecsaptak a lecsóba; a repertoárjuk nagy része olyan feldolgozásokból állt, mint a My Ticket Home, az Of Mice&Men, a Close Your Eyes és az It Dies Today, de ezeken kívül 3 saját szerzeményt is hallhattunk tőlük. Nem nagyon ütöttek el a dalok, a sajátok teljesen beleolvadtak a core áradatba. Első koncertnek mindenképpen hatalmas volt a buli, mindenki odatette magát, az énekesek a végén már a mögöttük nehézkesen elhelyezett dj pultról osztották az észt. Úgy látszott, hogy megfogták a közönséget, jó páran rázták a fejüket az első sorokban. Várom a következő bulit, hajrá Nebraska!
A Sick Soul tökéletes levezetője volt a bulinak. Játszottak Korn-t, Limp Bizkit-et, Static-X-et, Road-ot, amit a közönség kitörő lelkesedéssel fogadott, sokan énekelték a zenekarral a szöveget. Ezek mellett elhangzott pár saját szerzemény is, például a Csendes lázadó, a Reaper…stb.
Összességében úgy gondolom, hogy mindenki pozitív élményekkel ment haza. Ez egy abszolút király első buli volt a helyen, ígéretes előfutára a további koncerteknek.

Mostantól ha Parking, akkor Metál!


-Evi-

Oszd meg

Leave a reply