• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertbeszámoló: 2. SZOLNOKI HOLLAND-MAGYAR METALCORE miniFeszt

A szolnokzene.hu szervezésének köszönhetően jöhetett létre a II. szolnoki holland-magyar metalcore mini feszt, amin volt szerencsém részt venni.

Május 23-án, a Vasútállomás sörözőben (restiben) 500 forintnyi belépő fejében lehetett megtekinteni a koncertet. Tavaly egy hasonló buli volt a Rock Parkingban, azzal a különbséggel, hogy ott a mostani két holland bandából csak a None Shall Fall, a két magyarból pedig csak a Mudpie vett részt, plusz melléjük volt még két zenekar.
Már ilyen este 7-fele megérkeztem, gondoltam iszok valamit, körbenézek, megjöttek-e már a zenekarok, stb. Szép lassan be is érkezett mindenki, 8 óra körül már a hollandok is elkezdtek bepakolni hátra. 9-re volt kiírva a kezdés, ehhez képest háromnegyed 10 táján kezdtünk, nem vészes, de már épp ideje volt.

Az első zenekar a Mudpie volt. Ők egy budapesti punk banda, és nem először jártak Szolnokon, mint már említettem. Az este szerintem ők nyújtották a leggyengébb teljesítményt, a tavalyi koncert sokkal jobb volt. Nem tudom mi változhatott, de az tény, hogy tudnak ők ennél sokkal jobbat is. A hangosítás sem volt a helyén, és egy kicsit szétcsúszott az egész. Ennek ellenére hallgatható volt, reméljük legközelebb jobb lesz a szereplés.

Mudpie Fotó: Kozma Mihály (Szolnoki Koncertek)

Mudpie setlist
1.Debility Of Purpose
2.You Won’t Have Rest
3.új
4.új
5.Lack Of Your Sympathy
6.Dissapointed
7.új
8.új
9.No More you
10. Feldolgozás (Government Warning – Arrested)

A második zenekar a Handout volt. Ők egy tipikus szegedi fiatal metalcore banda, viszont jókat hallottam róluk a koncert előtt, szóval kicsit kíváncsivá tettek. Basszus, mennyire igazuk volt. Állati, amit ezek a srácok csinálnak, élvezik, és nem érdekli őket, ki mit gondol, a lényeg hogy nekik bejön. És nekem is. Meg sok más embernek is. Tényleg megleptek, azt hittem, hogy egy mai tömegzenekart hallunk majd. Átkötő átkötővel és breakdownok egymás hegyén-hátán, és persze az egy sor tiszta ének sem maradhat el. Hála Darwinnak nem így volt, kellemeset csalódtam.

Handout Fotó: Kozma Mihály (Szolnoki Koncertek)

Handout setlist
1.Solution (Keep Sinking EP)
2.The Breakdown (Készülő EP)
3.The Lion’s Anthem (Készülő EP)
4.Violent Addiction (Single)
5.Hate (Készülő EP)
6.Falling from Reality (Keep Sinking EP)
7.Psychopath (Készülő EP)
8.Swamp of Sorrow (Keep Sinking EP)
9.Artificial Paradises (Készülő EP)
10. Not a Single Fuck (Készülő EP)

(A készülő EP címe még nem nyilvános, a felvételek és a kislemez kiadása augusztus végére várható)

A harmadik fellépő a State of Negation volt. Ők a másik holland zenekar, először jártak nálunk. Róluk is jókat hallottam, vártam már hogy ők zenéljenek. Ugyanabból a városból érkeztek, mint a None Shall Fall, Haarlemből. Ők egy igazi kemény politikagyűlölő, vallásellenes banda, és valami hihetetlen mennyi energia van bennük. A dobosuktól tátva maradt a szám. Azt hittem leszakad a fejem a koncerten, pedig messze nem az első sorban álltam. Nem is voltak nagyon sorok, zúzda ment konkrétan a színpad előtt. Épp ideje volt, hogy felpörgessenek a kicsit dallamosabb Handout után.

State Of Negation Fotó: Kozma Mihály (Szolnoki Koncertek)

State of Negation setlist
1. Concussioned
2. Done My Own
3. The Light
4. Corruption
5. Thou Shalt Bleed
6. Gunslinger
7. District Unknown
8. Derealise

Az utolsó és egyben a személyes kedvencem a None Shall Fall volt. Őket is láthattuk már tavaly a Mudpie-jal együtt a Rock Parkingban. Hasonlóan jó bulit adtak, mint múltkor, bár kevesebben voltak rajtuk, mint az előző 3 zenekaron. Kihagyhatatlan volt a felfújhatós krokodil, ami elengedhetetlen verekedőeszközzé vált a közönségben.A basszerossal interjú is készült még a koncertet megelőző hétvégén, azt is elolvashatjátok itt az oldalon.

None Shall Fall Fotó: Kozma Mihály (Szolnoki Koncertek)

None Shall Fall setlist
1.Faded Lines
2.Standing In The Middle
3.Pure Failure
4.Road To Ruins
5.Lie Of Omission
6.This Is Why We Do It
7.Driven By Anger
8.This Battle Is Fought Alone

Állati estét zártunk, nagyjából hajnal 2-kor ért véget a hőbörgés, utána még természetesen fotózkodás, cd-és póló dedikálás, ivászat és hasonló vidám dolgok. Nagyon jól éreztem magam, és ahogy láttam, a zenekarok és a közönség is. Ha nem is jövőre, hisz minden évben azért nem jönnek Magyarországra a holland fiúk, de talán utána megismételhetjük ezt a hatalmas bulit. Köszönjük a zenekaroknak az óriási hangulatot, és mindenki másnak is, aki ott volt.

A koncertről készült további képeket itt tekinthetitek meg.

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply