• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertajánló a hétvégére: 2013 március 22-23. Szolnok

Frakk Lazító és Klub

2013.03.22. Péntek. 21h
Helyszín: Frakk Lazító és Klub
Cím: Ex-Ibiza, Tiszaligeti sétány eleje, Szolnok, 5000
Belépő: 1300 Ft (Elővételben 1600 Ft)
FACEBOOK

↓↓↓

Brains

LIVE – drum and bass, breakbeat, ragga –

A Brains története egyáltalán nem szokványos: a zenekar 1994-es szentendrei megalakulása óta újra és újra megalakul, gyakorlatilag 2010-re nyerte el véglegesnek tekinthető formáját, zeneileg pedig egészen mást képvisel, mint a kezdetekben. Az első években még hardcore-ban utaztak, aztán áteveztek a funk rockra, és egy ponton még fúvósok is voltak a csapatban. A 2006-os Humanual lemez már teljesen az „újkori” Brainst idézi, ekkor csatlakozott ugyanis a zenekarhoz MC Columbo, és vele készült el a következő, Top Shotta című 2008-as album is, amely egy olyan stíluskavalkádot hozott – drum and bass, hip-hop, rock, ragga –, amely élőben rendkívül hatásosan szólal meg, és aminek köszönhetően a Brains az ország egyik legizgalmasabb koncertzenekarává nőtte ki magát.

Rock Parking Club

2013.03.22. Péntek. 22h
Rock Parking Club
Barros út 6., Szolnok, 5000
Belépő: Nincs!
FACEBOOK

↓↓↓

Gulyás Band

A banda 2002-ben jött létre Szolnokon. Zenéjüket tekintve szimpla punk csapást mérnek az emberre, minimális hardcore hatással meghintve. A tagok leginkább a szolnoki underground színtér tagjai körül kerültek ki: Numbness, Heggesztő Brigád, RPG, Head up, Plazma, Prizma, Reach Out, Pornogrind. 2008 szeptembere óta a csapat folyamatosan aktív. 2011 nyarán került felvételre a 10 számos, Jobb Világ c. albumuk, mellyel szolnoki viszonylatot tekintve rengeteg koncertet adtak már. 2012 márciusában felvételre került egy 20 számos demó a régebbi, illetve ősrégi számokat tartalmazó Elmúlt kor című lemez.

Game Misconduct

A Game Misconduct 2010 májusában alakult Szegeden. Nem kezdő zenekarról van szó, tagjai ismerősek lehetnek a magyarországi metal underground színtér olyan együtteseiből, mint a Flood has Come, a Buried Remains, a Jack, vagy a Forgiveness Denied. Zenéjüket Redneck Beatdown-ként definiálják, amely egyrészt Szeged déli elhelyezkedésére, másrészt pedig a Beatdown Hardcore stílusra utal. Játszottak többek között a belga Balboa-val, a német Words of Concrete-tel valamint az észak- amerikai CDC-vel. Hamarosan megjelenik 5 számos Ep-jük, melyről három szám már elérhető a facebook oldalukról!

JACK

A zenekart még 1996-ban alapították meg. Rengetegen megfordultak már a tagokat tekintve, más, underground zenei csapatokból: Din-Addict, Another Way, My First Knife, Torzz, Level Exit, Buried Remains, Game Misconduct. Zenéjüket hardcorepunk és grindcore egyvelegeként lehetne legegyszerűbben megfogalmazni. Felsorolni is nehéz lenne, hogy ennyi idő alatt hány zenekarral játszottak (mind magyar, mind külföldi csapatokkal). Hamarosan megjelenik legújabb anyaguk Inhumanus névre hallgatva, erről a Látszatok foglya c. nóta elérhető a web-en!

Alea Iacta Est

A szlovákiai Galantáról érkező szélvész grindcore formáció. Érdekességük, hogy mind magyar, mind angol nyelvű szöveget is írnak. Ők is számos magyar, illetve külföldi csapattal karöltve léptek már színpadra. Legújabb anyagukat (melyet a spanyol RAS-sal megosztva adtak ki) az interneten megtalálod. A csapat nem először lép fel Szolnokon. Az akkor szervezési nehézségekbe ütköző buli majdnem meghiúsult, szerencsére a srácok fel tudtak lépni. Mind a jó hangulat, az emlékezetes este, nem utolsó sorban pedig a grindcore iránti szenvedélyünkre hivatkozva 2009 után újra Szolnokon fognak darálni!

Váróterem Rock Söröző

2013.03.22. Péntek. 21h
Helyszín: Váróterem Rock Söröző
Cím: Jubileum tér 1., Szolnok, 5000
Belépő: ?
FACEBOOK

↓↓↓

Treff Rock Band

Tradicionális hard-rock zenekar Hatvanból. A hagyományos gitár, basszus, ének, dob felállást egy gyönyörű Hammond orgona egészíti ki. A bandát (1972-ben!!!) Speck János szólógitáros, dalszerző alapította.
Művészek, akiket szintén szeretnek:
Gotthard, Whitesnake, Deep Purple, Led Zeppelin, Krokus.
Meglepődnék, ha a felsorolt bandáktól nem játszanának számokat.

Crocus

Remek női énekessel felálló dögös feldolgozásbanda a Treffből is ismert kitűnő gitárossal, Speck Jánossal.

Csiki Borozó

2013.03.23. Szombat. 19h
Csiki Borozó
József Attila út 30., Szolnok, 5000
Belépő: Ingyenes!
FACEBOOK

↓↓↓

A hétvégére remélhetőleg már tényleg itt a TAVASZ!
Dagadnak a lemeztáskák és dagadnak az Mc-k mellkasai, mert a lemezek tele vannak új ritmusokkal, basszusokkal, a mikrofonforgatók meg csurig tele mondanivalóval.
A Csiki meg tele van rozéval, cserszegivel és a ház kedvencéből sem fogynak ki soha.
A város meg tele van szerelemmel!
Gyertek!!!

Barázdákat billegetnek:

Armando
Feki (Tigris, Calm Spirit)
Lbx (CK, Etap)

Mikrofon:

Barhx (Etap)
RasTaphant (Jaskasam)

Terítéken: dub,ska,dancehall,reagge,hiphop,funk,nujazz,elektronika

Váróterem Rock Söröző

2013.03.23. Szombat. 21h
Helyszín: Váróterem Rock Söröző
Cím: Jubileum tér 1., Szolnok, 5000
Belépő: 500 Ft
FACEBOOK

↓↓↓

Március 23-án Szolnokon a Váróterem Sörözőben (Resti) kerül megrendezésre az ‘East-Side Fight’ névre keresztelt rendezvénysorozat első felvonása. Az újonnan alakult szerveződés neve East-Side Booking lett. Terveik szerint ez egy rendszeres koncertsorozatnak és sok minden másnak a kezdete, melynek célja a keleti országrész, azon belül is legfőképpen a szolnoki és környékbeli underground élet felpezsdítése.
Minél többen jöttök, annál több ilyen bulit tudnak szervezni.
Tegyetek érte TI is, hogy ne csak Budapesten legyenek jó koncertek!

Fellépők:

Show Me Regret

Waking October

Claps for Caroline

Bloom Is Off The Rose

Frakk Lazító és Klub

2013.03.23. Szombat. 21h
Helyszín: Frakk Lazító és Klub
Cím: Ex-Ibiza, Tiszaligeti sétány eleje, Szolnok, 5000
Belépő: ?
FACEBOOK

↓↓↓

3 év kihagyás után újra összeállt a szolnoki October zenekar. A nagy reunion keretében egyelőre egy koncert egészen biztos, melyen a banda mindkét CD-jének zömét előadja. Külön érdekesség, hogy mindkét albumot az adott korongon közreműködő zenészek zúzzák el.

Az esemény fényét emeli a Mátyás Attila Band koncertje, akik egy órában gondoskodnak az October előtt, hogy kellően sötét legyen a hangulat.

Oszd meg

Leave a reply