• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Koncertajánló a hétvégére: 2013. július 26.-27.

Cserkeszőlő

2013.07.26 – 27. Péntek – Szombat.
Cserkeszőlő, Bagi-Szinyei Merse-kúria
Belépő:
Támogatói díj: 2000 Ft / 2 nap
WEBOLDAL

Program:

Pénteken fellépnek:
Kicsit Másképp
The Ghost Storm
Dream Combination

Szombaton fellépnek:
Sugras Zenekar
AB/CD
Jump Rock Band

________________________________________________________

TISZApART MOZI

2013.07.26 – 27. Péntek – Szombat.
Szolnok, TISZApART MOZI
Belépő: Ingyenes!
FACEBOOK

Rónaszéki Tibi, Garay Tamás, Bendó Jancsi, Kovács Feri, Kerekes (Piki) Józsi…ismerős nevek. Pedig, sajnos, már évek óta nincsenek köztünk, sokad magukkal. Volt mindenféle foglalkozásuk, de a szívük mélyén mind zenészek voltak és már esztendők óta nem hallhatjuk őket. Zenésztársuk, László Béla úgy gondolta, hogy ha már annyi embernek szereztek örömet éltükben muzsikájukkal, tartoznak annyival a mai zenészek, hogy emlékükre koncert is fölhívja figyelmet. Ha már rock zenészek voltak, hát rock koncertekkel kéne emlékezni. És lőn. Az immár negyedik emlékezés az Akikért a zene szól címet viseli, alcímül pedig Az égi zenekarba távozott szolnoki zenészekért szívszorító mondatot írták a plakátokra.

– Mi fölidézzük a hatvanas-nyolcvanas évek rockzenéjét, de teret adunk a mai pop és rockzenészeknek is. Generációk találkoznak, a zene köti össze őket – mondja az ars poeticát a szervező, László Béla.

Éppen ezért a huszas éveikben járó zenészeket éppúgy hallhatunk majd, mint hatvan fölöttit. Egy legendás jazz-rock banda, a Török Ádám fuvolista vezette, sokszor átalakult Mini együttes jubileuma is. A zenekarvezető hatvanöt, a banda immár negyvenöt esztendős! Várják az élete jó részét már Norvégiában töltő, sikeres karriert befutó Angyal Józsefet is, aki itthon sok nagyágyúval muzsikált együtt szolnoki barátain kívül. Csak néhányan a sorból: Charlie, Turai Tamás (Non Stop, Syrius), Freinreisz Károly (Metro), Somló Tamás (LGT), Ráduly Mihály (Syrius) és még sokan. Angyalról csak annyit, hogy legalább tizennyolc hangszeren játszik, ami azért elég szép teljesítmény.

A koncertek két napon át a Művésztelep kertjében lesznek július 26-án és 27-én. Lesz Integrál, na persze, aztán Amadeus Rock & Roll, White Hearts, Tom White & His Friends és mások a már említett születésnapos Mini mellett. Hogy kik még? Érdemes a Facebookon az emlékkoncert hívószót bepötyögni a számítógépbe és ott minden elolvasható.
Egy bizonyos: szombaton lesz egy elképesztő meglepetés koncert is, a banda ismert zenészekből áll majd és bőséggel lesz improvizáció. A többit majd a helyszínen.

________________________________________________________

Cibakháza, Művelődési ház

2013.07.27. Szombat.
Cibakháza, Művelődési ház (Szabadtéri színpad)
Belépő: Ingyenes!
FACEBOOK

A program:

18:00 The Cork (Alternatív)
19:20 Let The Cigar Die (Akusztikus)
20:40 Füst a Szemben (Funky)
22:00 Die For A Moment! (Post Metal) Bemutatkozó koncert!
23:20 Over My Dawn (Metal Core)

________________________________________________________

Tisza-parti nyár

2013.07.27. Szombat. 18h – 22h
Szolnok, Tiszai Hajósok tere
Belépő: Ingyenes!
WEBOLDAL

Ismét Tisza-parti Nyár az Aba-Novák Kulturális Központ szervezésében.

Július 27-én Motoros nap
Az Aktív Rádió közreműködésével

18.00: Motorosok felvonulása
20.00: Irigy Hónaljmirigy koncert
20.40: Időgép Rock Group fellépés

Oszd meg

Leave a reply