• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Klippremier + kritika: Magor – Ez vagyok én


A Magor Testamentum című lemeze idén jött ki és azóta, bizony nem ülnek a gumóikon az urak. Most éppen a Road-al készülnek őszi turnéra. A pezsgő időszak vizuális megnyitója gyanánt október negyedikén tették közzé az Ez vagyok én videoklipjét.

Nyilatkozatuk szerint, sokszor megkapták, hogy túl komolyan veszik magukat, és éppen ezért készítettek egy sokkal felszabadultabb hangvételű kisfilmet. Nagyra értékelem, ha egy zenekar belátja a saját hibáit. A honi metálszcéna ugyanis valóban képes túl komoly, hősi pózokat felvenni. A lemezről egyébként anno kritikát is írtunk, (ami itt olvasható) és nagy szerencsémre, pont az egyik legfaszább számukat választották ki a kliphez.

Az ihlet más zenekar turnévideóitól jött, ami, ahogy ők mondják, a zenekar emberi arcát mutatja meg. Ez már csak azért is jó megközelítés, mivel tapasztalatból mondom, az ember bizonyos hangzóanyagok kellőmértékben történő kiélvezése után hajlamos egyfajta misztikus világot építeni az előadó köré, amiben teljesen elveszítik emberi formájukat, pedig hát legyünk gyakorlatiasak, ők is ugyanabból a húsból vannak, mint mi.

A felhasznált képanyag a 2014-es nyári turné és a 2015-ös lemezbemutató koncerteken készült házi videókból áll össze. A „házi” kitétel ellenére viszont nagyon is profi a minőség. A koncert bevágásokat, sörözések, készétellel való absztrakt játszadozások, nagy egymásra találások, utazás meg ilyesmi dolgok szakítják meg, tehát minden olyan jelenség, ami egy zenekar életéhez egy aktív időszakban járul. A közönségképek kihagyhatatlanok. A résztvevők láthatóan nem unatkoznak az előadásokon, és tisztességgel darálják le egymást, vagy éppen ordítják torkuk szakadtából a szövegeket, bizonyítva a tényt, hogy szerelmes párok, coreevők, és Sex Pistols pólós punkokra is egyforma élettani hatást gyakorol a metálos menetelés. A kedvencem a 4:30 körül látható Gyermek úr, aki majdhogynem magából kifordulva mutatja az Ördög villáját az első sorban! Kellemes, és dinamikus kedvcsináló ez az őszi bulikhoz. Örülök, hogy megmutatták a srácok, metál ide, metál oda, lehet ezt lazábban is csinálni. Puszi a hasukra! Toljátok ti is!

Magor facebook

Timúr

Oszd meg

Leave a reply