• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Interjú: If You See Kaye avagy Mágia és Szexmetál


A martfűi szex-rock kvartett most jelentette meg első demóját, és kapva a felfedezésen gyorsan körbeérdeklődtük a zenekar háza táját. Információval a zenekar énekes-gitára D. Nagy Gábor szolgált.

Sz.Z.: Pont a minap beszélgettünk rólatok egy cimborámmal. Milyen mostanában Martfűn a zenei élet?

Đ: Szeva! Egyre jobban pörögnek fel a dolgok. Sikerült újraindítani a koncerteket, és végre a várost is meg tudtuk gyúrni, ennek talán leglátványosabb eredménye a városi próbaterem és stúdió, ahol most is 7 zenekar nyomja. A nagy thank you a Martfűi Ifjúsági Csoportnak megy tőlünk is, akik ezt elintézték és az egészet fenntartják, ganajozzák, fejlesztik.

Sz.Z.:  Kötelező kérdésekként muszáj megkérdeznem, hogy mikor és hogyan alakultatok? Kikből áll a tagság? Mi a felállás? És persze a kihagyhatatlan: ki milyen zenei múlttal rendelkezik?

 Đ: A jelenlegi felállással 5 hónapja toljuk. Túl kemény dolgok nem voltak, én mondtam Csabinak, hogy zenéljünk, ő mondta Gabesznak, közben még Dudit is rávettem, hogy doboljon, és már kész is volt a csapat. Most úgy vagyunk hogy:

Dudás László – dobok

Kovács Gábor – basszusgitár

Kulik Csaba – gitár

Đ Nagy Gábor – ének, gitár

Az ex-Torkolat és korai Rock Parking közönségének én az Effrontery basszgitár/énekeseként és a MalgatuM frontembereként lehetek leginkább ismerős. Ezen túl még azzal is megtisztelt a szépemlékű Heavyweight, hogy egy pár évig basszgitározhattam ott. Szólóban pedig több projekt is hozzám tartozott/tartozik, pl. Nodens, Hiperánusz stb. Csabi a Mortal Fearből és az Idill of Chaos-ból jött, és van Dudi aki az Anxious-ban nyomta évekig, Gabesz pedig mindenféle heavy metal dolgokat követett el. Pont ilyen zenét egyikünk sem csinált előtte, de pont ezt élvezzük benne.

Sz.Z.: Üdítő ez a hozzáállás és a zene, amit képviseltek. Honnan az inspiráció és az íz?

Đ: zenéből a 90es évek nagy zenekarai, szövegben pedig B-filmek, kocsmákban hőbörgés, jó pornók, rossz pornók, vallástörténet, hindu mitológia, mágia.

Sz.Z.: A név mit sejtet, és honnan ered?

Đ: Nevünket a Turbonegro ezen nevű számától loptuk/kölcsönöztük, akik nagy kedvenceink. Ez egy nagy FUCK az arcodba.

Sz.Z.:. Demó létére elég dögösen szól a cucc. Hol vettétek fel?

Đ: A MICS egyesület stúdió/próbatermében rögzítettük az egészet, itt vette fel az Idill of Chaos is a dupla lemezének hangjait, ők elvitték egy profihoz kevertetni, ezzel meg én molyoltam el, és kurva jól esik, hogy tetszik neked! Volt vele egy kis munka, főleg a házi stúdiózás tipikus jelszint/dinamika gondjai merültek fel. A lehetőség a felvételekre minden zenekar előtt nyitva áll, első demók előnyben!

Sz.Z.: Mik a tervek a jövőre nézve? Gondolok itt egy nagy lemezre például.

Đ: Írni akarunk még ennyi dalt, jól körbeutazni a vidéket, inni és otrombáskodni. Ha leszerződtet minket valaki, akkor pedig lemez.

Sz.Z.: Pesten nem terveztek játszani? Szerintem ott imádnának benneteket.

Đ: Ó! Dehogynem, a demó megjelenésének másnapján már kaptunk egy fasza lehetőséget. Bárhova megyünk, ahonnan értelmes ajánlatot kapunk, élőben a legjobb ez a buli.

Sz.Z.: Idehaza hogy fogadják a zenéteket?

Đ: Aki eddig hallotta ezt, az kigyűrte a pisztolyt. A mi zenénk mondjuk nem slágerzene, vagy motoros hakni, de mi ezt pont leszarjuk.

Sz.Z.: Mi a fő célotok? Mert, ahogy hallom, nem babra megy a játék.

Đ: Egy fellépés Kozsó születésnapján, és egy videoklipp Cicciolinával.

Sz.Z.: Üzentek-e valami az olvasóknak?

Đ: Mágia és szex-metál!

If You See Kaye facebook

Timúr

Oszd meg

Leave a reply