• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Interjú a holland None Shall Fall-al.

Jeroen Oskam-ot a None Shall Fall basszusgitárosát faggattuk.

Szívesen jöttök vissza az utolsó itteni koncertetek után?

Mármint hogy tényleg vissza szeretnénk-e jönni Szolnokra? Naná. Az utolsó alkalommal, amikor itt voltunk, nagyon jó buli volt. Még épphogy csak elhagytuk Németországot és Ausztriát, máris itt zúztunk. Nagyon jó party volt, de te is tudod.

Igen, emlékszem rá. Mi volt a legjobb/legviccesebb/legfurcsább pillanat az utolsó ittlétetekkor (vagy az egész magyarországi utatok alatt)?

Hogy mi volt a legjobb/legviccesebb/legfurcsább dolog az este? Uh. Sok nagyon király pillanat volt. Emlékszem, a másik zenekar basszerosa (21GunSalute) 2 csajt akart felszedni, amiből a végén egyik sem jött össze (haha). És persze a sok részeg ember, akik bármit csináltak, röhejesek voltak, főleg amikor kint voltunk a kocsma előtt. Na, az jó volt, szétröhögtem az agyam. Úgy igazából minden, ami akkor történt, jó volt, beleértve az egész utat Magyarországon keresztül. Mikor Szolnok felé mentünk, Budapesten egyszer rossz fele kanyarodtunk, ezért át kellett vezetnünk egész Budapesten, ami kb. másfél órával tovább tartott, de állati volt. Képzelheted, 8 srác egy buszban, egy csomó sör, ablakok nyitva, a belváros kellős közepén üvöltözünk ki az autóból. Sok szép részét láttuk Budapestnek, és persze sok jó csajt is. Másfél óra tökéletesen eltöltve. Szóval az egész nap, amit Magyarországon töltöttünk, egy nagyon jó élmény volt.

Van valami különbség a magyar és a holland közönség között?

Nem, ahogy én tapasztaltam. Természetesen odafigyeltünk a cuccainkra, a felszerelésre, hangszerekre meg mindenre, és nagyon óvatosak voltunk, amikor pakoltunk be a kocsiba, de ez normális. Ami igazán király volt, az az, hogy rengeteg ember akart nekünk segíteni. Nagyon segítőkésznek és szívélyesnek éltük meg az egészet.

Mi van az underground élettel? Olyan, mint itt, vagy sokkal eseménydúsabb?

Szerintem kevesebb az ilyen jellegű megmozdulás itt nálunk, mint Németországban, Magyarországon, vagy máshol. Ami maradt belőle, az pedig eléggé elcs*szett. Természetesen vannak jó underground bulik, ahol a punkok laknak meg mászkálnak, de nem olyan, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt. A kormány és a rendőrség is nagyon rajta van mostanság ezen a témán. R*hadékok. De még így is jut elég olyan buli, ahol játszhatunk.

Szinte az ellenkezőjét gondoltam erről az egészről Hollandiában. Azt hittem, ott több ilyen party van, és több ilyen jellegű zenekar, mint ti vagytok.

Hát, igen is meg nem is. Nagyon sok banda hasonlít ránk, de inkább amerikai standard témát látni sűrűn. Szóval minden banda egy kicsit hasonlít egymásra. Szomorú, de itt nagyon amerikai stílusban megy minden. De azért így is van elég lehetőségünk fellépni, és még ezek a bulik jobbak is, mint a populárisabbak.

Egy utolsó… szereted a pálinkát?

Hát hogy a viharba ne. Bár nem ittam múltkor, de most fogok.

Mindenképpen innod kell egyet.

Akkor iszunk egyet vagy kettőt?

Hát persze.

-Balogh Emese-

A mai koncertjük hivatalos eseménye.

Oszd meg

Leave a reply