• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Interjú a Following Polaris zenekarral

Following Polaris (ex-SMR) interjú

Először is, egy tag kivételével, mind a volt Show Me Regret zenekar tagjai vagytok. Meg lehet tudni, hogy pontosan miért is oszlott fel a zenekar?

Pisti: A tehetségkutató után nem éreztük azt, hogy folytatnunk kellene. Csalódtunk magunkban. Egoistaság vagy sem, jobban meg kellett volna tudnunk csinálni. Sajnos nem jött össze. Sok lett volna a tagcsere, ha megint kirakunk valakit és őszintén szólva, ehhez már nem igazán volt kedvünk. Technikailag ennyit tudtunk belőle kihozni. És akkor elhatároztuk, hogy nem folytatjuk. A hír bejelentése után kaptunk pár levelet zenésztársaktól és rajongóktól, ami újra pozitív lendületet adott. Mindenképpen szerettem volna zenélni, Zolival nem is szakadt meg ilyen téren sem a kapcsolat, így tudtam, vele mindenképp folytatjuk. A többiekkel is felvettük a kapcsolatot, hisz nem ellenségeskedésből váltak el útjaink.

Ahogy látom, megváltatok az egyik énekestől, Marcitól. Miért? Hogy fogadta: ő is egyet értett, vagy maradt volna?

Pisti: Csabi, ez a te kérdésed.

Kiss Dávid: Marci aktivitása az utóbbi hónapokban csökkent. Ezt persze ő is látta, de szerintem is Csabi tudja legjobban leírni.

Pisti: Nem titok; terveztünk Marcival. De mint ahogy Dávid is írta, nem tette eléggé oda magát, és megbeszéltük, hogy ebben a projectben az első hónapokban nincs lazsálás.

Csabi: Nem ez a fő indok. A fő indok az, hogy mivel eléggé eltért az ő zenei beállítottsága a miénktől, nem igazán tudott már nekünk olyat nyújtani ebben a műfajban, amire nekünk szükségünk lett volna.

Nem ő az egyetlen, akitől búcsúzni kellett. A dobos, Peti sincs már veletek. Mi történt?

Kiss Dávid: Nehéz volt Petitől megválni, de szükségünk volt egy olyan közeli dobosra, aki szinte napi rendszerességgel ott van a próbaterem közelében és lehetősége van folyton gyakorolni.

Az egyikőtök, Zoli, gitárról dobra váltott. Mi miatt történt meg ez a csere?

Zoli: Mivel a környéken elég nehéz dobost találni, ebben a műfajban pedig teljességgel lehetetlen, valamennyi előképzettségem pedig már volt, ezért elvállaltam a dobos szerepét.

Pisti: A zenénk változott, bár az első koncerten még annyira nem volt kivehető, de mindenben egy szintet ugrottunk. Olyan dobost akartunk, aki nagyon közel van, és sokat tud gyakorolni… Meg Torda az Isten. :D

Hol bukkantatok rá Dávidra, az új gitárosotokra?

Csabi: Hát, igazából lehet, hogy én ismerem a legrégebben.

Pisti: Tuti.

Csabi: Még mikor a Petőfi suliba jártam, akkor ismertem meg. Persze az sem volt, csak 2-3 éve. Mindegy, az a lényeg, hogy nem akartunk olyan embert bevenni, aki még most ismerkedik a hangszerével, és tesóm mondta, hogy úgy járnak az ujjai, mint a tevepók lába.
Kíváncsi voltam rá és megbeszéltünk egy próbát. Szerintem mindenkit sikerült lenyűgöznie. Kb. ennyi.

Kiss Dávid: És nyert a srác! :)

Csabi: És rohadtul be tud rúgni. ;)

Eddig hogy vált be Dávid zeneileg, és mint csapattag?

Pisti: Bevált, ügyes volt, hozta, amit vártunk tőle és hamar beilleszkedett. Próbákon is kreatív.

Már meg is volt az első koncertetek ebben a felállásban, 28-án, Rákóczifalván, a már sokatoknak ismerős Netovább sörözőben. Milyen volt a fogadtatás? Ti hogy éreztétek, hogy sikerült a koncert?

Pisti: Szerintem nagyon pozitívan álltak hozzánk. Voltak régretes rajongók, de rengeteg új ember is. A közönség és a zenésztársak is jónak ítélték a produkciónk. Sajnos a technika megviccelt minket, de talán a következőn már jobb lesz.

Saját számokat nyomtatok, vagy feldolgozásokat az este, esetleg mindkettőt?

Pisti: Egy feldolgozás volt, de azt is mi csináltuk.

Csabi: Tehát Pisti azt akarta ezzel mondani, hogy csak saját számokat akarunk játszani.

Kiss Dávid: Igen, csak sajátokra koncentrálunk és szerencsére eddig rendkívül jól haladtunk.

Csabi: Azért kezdtünk új zenekart, mert nagyon sok új ötletünk van és ezeket már a regretben nem tudtuk hasznosítani.

Kiss Dávid: Sikerült összedobnunk 1-2 hónapon belül olyan ütőképes számokat, ami meghatározó szerepet tölt majd be az elkövetkezendő koncertjeinken.

Csabi: Így van.

Terveztek a közeljövőben kiadni valamilyen felvételt?

Pisti: Fogunk is.

Kiss Dávid: Igazából már folynak a tervezések és az intézkedések ez irányba.

Pisti: Februárban kezdjük az anyag rögzítését.

-Balogh Emese-

Oszd meg

Leave a reply