• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Füst a Szemben mini-interjú

A Füst a Szemben zenekar 2011-ben alakult Szolnokon. Műfajilag elég összetett zenét játszanak, blues, rock, funky és jazz elemek alkotják a zenéjüket.

Tagok:

Ének: Rózsa Hanna
Dob: Gulyás Máté
Basszusgitár: Dabis Gergő
Gitár, Vokál: Kovács Gergő

Gulyás Máté válaszolt pár kérdésemre, íme:

Honnan jött és elsősorban kié volt az ötlet, hogy megalapítsátok a zenekart?

A zenekar közös ötlet volt, Hanna, Geri és én alapítottuk a városban, valamelyik kocsmában. Én ki akartam próbálni magam az ilyenfajta zenében, és a többieknek is volt kedvük egy ilyen bandához.

Mi ihlette a névválasztást?

A név Cseh Tamás hallgatásból jött. Egy sztori alapján egy indián így nevezte el őt. Erről beszélgettünk, és megtetszett nekünk. Továbbá a szövegek hangulatához is jól passzolt. Ha már úgysem volt név, hát megegyeztünk ebben.

Nemrég voltatok stúdióban, ahol rögzítettétek a bemutatkozó anyagotokat, a Füst a Szemben EP-t.
Meséljetek egy kicsit a munkálatokról, hol és hogyan készültek a felvételek?

A felvételek Süle Dávid stúdiójában készültek, nem volt olyan nap, hogy valaki ne lett volna éppen másnapos, de ez nem jelentett akadályt (sőt, Gerinek még előny is volt, mivel így rekedtesebb lett a hangja, és jobban illett a zenéhez). Egyébként egész gyorsan meglettünk vele, gördülékenyen ment. Mondjuk nekem a Bor Helyén c. számban eltört a dobverőm, miközben feljátszottam, de úgy is végigjátszottam, és mivel alig lehetett észrevenni, úgy maradt. Motivációnak számított a hímnőstény guminő a falnak támasztva. Ott tudják, mi kell a jó zenéhez.

Már túl vagytok egy pár fellépésen itt Szolnokon, és a környéken. Mi jött le így elsőre, mennyire tetszik a közönségnek, amit csináltok?

Kaptunk hideget, meleget, de szerintem összességében elégedettek lehetünk. Egész jó kis koncerteket adtunk, a közönség nagyobbik része eddig élvezte, amit nyújtottunk, a világot pedig eddig sem akartuk megváltani. Szerencsére az alkohol sem fogott még ki rajtunk, pedig a Parkingban közel álltunk hozzá. Egyetlen hátránya, hogy nem nagyon emlékszünk, hogy tudtunk egy 1 órás műsort 2 órásra elhúzni.

Hogyan képzelitek el a zenekar jövőjét? Mik a célok?

Új számokon dolgozunk, amikkel szépen lassan felváltjuk a feldolgozások nagy részét, és persze ha majd készen állunk, újra elvonulunk stúdiózni egy kicsit. Ezen kívül tovább koncertezgetünk, és meglátjuk, mi sül ki belőle. Amíg jól érezzük magunkat, van értelme.

Mi motivál titeket a zenélésben?

Egymás, jókedv, sör, bor, pálinka.

-Evi-

Oszd meg

Leave a reply