• facebook
  • soundcloud
  • youtube


Folkbeats tehetségkutató (amerikai turné fődíjjal), jún. 25-től


“Mindaz, ami a kultúrából a velünk élő rész, vagyis ami a mindennapjainkat is átszövi, így vagy úgy propagálva van a legkülönbözőbb módokon az egyszerű szociális érintkezéstől a médiáig. A népi kultúra, azon belül a népzene is megkapja a maga felületeit a modern világban, még ha sokszor nem is olyan minőségben és mértékben, mint azt a benne és érte munkálkodók szeretnék.

Az ilyen irányú nevelésben jelentős eredmények mutathatók fel, egyre több igen képzett fiatal zenész kerül ki táncházas körökből, és hangszeres meseterek keze alól. Az ifjú muzsikusok egy része az autentikus népzenében, míg mások a folkban gyökerező világzenében találják meg az önkifejezés lehetőségeit, vagy akár hivatásukat.

A nehezebb szakasz a fiatalok pályára állításával, és még inkább megtartásával kezdődik.

A sok-sok tehetség, akik mind reménykedve kutatják a lehetőségeiket, hisznek és bizakodnak, hogy kemény munkájukkal a közönség megismeri őket, és ezáltal megragadhatnak műfajuk élvonalában. Összességében kevésnek mondható kivételtől eltekintve, nem jutnak el a szélesebb publikumhoz.

Mi, a Folkbeats szervezői, a tehetségkutatók világában eddig példátlan kezdeményezéssel állunk elő. Programsorozatunk mind a fődíj mind az utógondozás szempontjából egyedülálló, és a maga komplexitásában rendhagyó módon hosszú távú bemutatkozási lehetőséget ad gyakorlatilag minden nevezőnek.

Fődíjunk mindkét kategória győztesének egy minimum kéthetesre tervezett észak-amerikai turné a New York-i Centrum Management Ltd. szervezésében. A Centrum Management ezentúl többéves management szerződést köt velük.

A fődíjon és a helyezettek díjain túl:
Internet oldalunkon keresztül a leendő turnéhelyszínek amerikai és kanadai közönsége megnézheti, meghallgathatja az előadókat, valamint szavazhat az egy-egy fordulóból továbbjutottakra a hathónapos rendezvénysorozat alatt. Ez a ’rendszer’ hónapokon keresztül biztosítja a bemutatkozást minden nevezett számára.

Hisszük, hogy a Folkbeats koncepciójával a hazai tehetségkutatás eredményesebb lehet, és hogy számos valóban tehetséges népzenei és világzenei produkciót mutathatunk meg a műfajt szerető magyar és nemzetközi közönségnek népszerűsítve ezáltal az egész magyar kultúrát.”

Forrás, jelentkezés, kapcsolat: www.folkbeats.hu

Oszd meg

Leave a reply